apolepisi-somatos-ofeli-ugeia-apolepisi-scrub-soma-eisaimonadikigr

Τα 5 οφέλη της απολέπισης του σώματος και πως να το καταφέρετε

Εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα οφέλη της απολέπισης του σώματος; Ξέρεις τι καλό κάνει στην υγεία σου και στο δέρμα σου και πως μπορείς να επωφεληθείς από αυτό;

 

Τα οφέλη της απολέπισης του σώματος

ofeli-apolepisis-somatos-ugeia-apolepisi-soma-scrub-eisaimonadikigr

Η μέθοδος της απολέπισης ήταν ήδη γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Οι γυναίκες στην αρχαία Αίγυπτο έτριβαν με σπόρους βρώμης το σώμα τους. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι τα σαπούνια  που χρησιμοποιούμε στο ντους καθαρίζουν μόνο την επιφάνεια του δέρματος, και αυτό δεν είναι αρκετό. Δεν απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, έτσι ώστε να φανούν τα ζωντανά, λαμπερά και νεότερα κύτταρα που κρύβονται από κάτω. Βέβαια, το σώμα μας διαθέτει φυσικούς μηχανισμούς για την ανανέωση της επιδερμίδας, αλλά με το πέρασμα των χρόνων και λόγω των σύγχρονων συνθηκών ζωής αυτή η διαδικασία επιβραδύνεται, οπότε το άγνωστό μας “scrub” κρίνεται απαραίτητο.





 

 

1 – Ευεξία!

Ουσιαστικά τα οφέλη από τη χρήση ενός scrub σώματος είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των ακαθαρσιών του δέρματος από το σώμα, αφήνοντας μας μια αίσθηση φρεσκάδας που έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα μας να δείχνει ανανεωμένο και αναζωογονημένο. Η απολέπιση σώματος μπορεί και αφαιρεί αυτή τη θαμπή και ανιαρή εμφάνιση της επιδερμίδας, δίνοντάς της μια μια πιο νεανική ώθηση!

 

 

 

 

2 -Ενυδατικά Οφέλη!

Η απολέπιση έχει πολλαπλά οφέλη: απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους , ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία και κυρίως διευκολύνει στην καλύτερη διείσδυση των ενεργών συστατικών των ενυδατικών προϊόντων, είτε αυτό είναι μια κρέμα είτε ένα γαλάκτωμα σώματος. Ιδανικά, το καλύτερο scrub σώματος είναι κάτι που δεν λειτουργεί μόνο ως ένα απολεπιστικό αλλά ενυδατώνει την ίδια στιγμή!

 

 

 

 

3 – Μειώνει την κυτταρίτιδα!

Όπως κάνετε μασάζ το scrub στο σώμα σας, οι κόκκοι απολέπισης απομακρύνουν το νεκρό δέρμα, και η ίδια η πράξη του τριψίματος βελτιώνει την κυκλοφορία και βοηθά στο να στραγγίσετε τους λεμφαδένες σας, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα την μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Τόσο απλά!

 

 

 

 

4- Βελτιωμένο Μαύρισμα!

Αν επιθυμείτε ομοιόμορφο μαύρισμα στο σώμα σας απαιτείται από εσάς σωστή φροντίδα και περιποίηση. Χρησιμοποιήστε λοιπόν δυο φορές την εβδομάδα το scrub σώματος και κάντε. Το καλοκαίρι μας χτυπά την πόρτα και σίγουρα οι περισσότερες ανυπομονούμε να αποκτήσουμε αυτή τη γοητευτική σκουρόχρωμη εκδοχή μας!

Κάνουμε συχνή απολέπιση, για να διώξουμε τα νεκρά κύτταρα, που καθυστερούν, το μαύρισμα μας! Η μη τακτική απολέπιση, μπορεί να γίνει αιτία διχρωμιών στην επιδερμίδα μας ηλιοθεραπεία με την κατάλληλη προστασία. Θα δείτε πόσο ομοιόμορφο αποτέλεσμα θα έχετε στο Βronze look σας!

 

 

 

5 – Ενάντια και στην Ακμής σώματος!

Η απολέπιση σε όλο το σώμα μπορεί να σας βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής σώματος που συχνά εμφανίζεται σε σημεία όπως κάτω από το στήθος, το λαιμό, στην πλάτη και στα χέρια. Επίσης μπορεί να βοηθήσει να μην δημιουργούνται σπυράκια στο δέρμα επειδή οι τρίχες που μεγαλώνουν δεν μπορούν να βγουν στην επιφάνεια εξαιτίας των νεκρών κυττάρων που τις εμποδίζουν και αναπτύσσονται υποδορίως.

 

 

 

 

  • Ένα scrub, μα ποιο scrub;

Στην αγορά κυκλοφορεί μία ευρεία γκάμα από απολεπιστικά σώματος. Δεν είναι όλα τα scrub σώματος καλά για εσάς ή για το περιβάλλον. Μερικά scrub σώματος περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και χρησιμοποιούν ακόμη και μικρά πλαστικά σφαιρίδια ως παράγοντες απολέπισης. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα εντελώς φυσικό scrub σώματος χωρίς χημικές προσθήκες που δεν θα σας βλάψει και που είναι οικολογικό.

Τα scrub σώματος ξεπλένονται, φεύγουν κάτω στον αγωγό και καταλήγουν στο περιβάλλον, γι’αυτό λοιπόν να είστε συνειδητοί για το αποτύπωμα που αφήνετε πίσω!

Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις σπιτικό scrub για το πρόσωπο και το σώμα!




Post Author: Eisaimonadikigr