Η πιο εύκολη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με υπέροχη τριμμένη φέτα. Δοκίμασε και εσύ την αγαπημένη συνταγή που αρέσει σε όλους.
Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι
Μιας και λατρεύω τα θαλασσινά και ειδικά τις γαρίδες, σκέφτηκα να φτιάξω αυτή την υπέροχη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι. Κάθε Σαρακοστή και όχι μόνο, προτιμάμε τις γαρίδες και τις φτιάχνουμε σε διάφορες παραλλαγές.
Οι γαρίδες σαγανάκι είναι μία από τις αγαπημένες μου συνταγές και σε συνδυασμό με την αγαπημένη μου φέτα, γίνεται ένα πιάτο για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Η υπέροχη σάλτσα του και οι λαχταριστές μυρωδιές του πιάτου, θα σε κάνουν να το αγαπήσεις και να το φτιάχνεις συνέχεια.
Τι θα χρειαστείς:
- 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Δύο κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο ή μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη
- Μισό ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- Ένα κουτί πελτέ ντομάτας
- Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Μισό κιλό φέτα σκληρή σε τρίμμα
Εκτέλεση
Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή τη παραδοσιακή συνταγή, είναι πολύ εύκολος και γρήγορος. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γαρίδες σαγανάκι, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Πάμε να δούμε μαζί πως θα το φτιάξεις και εσύ.
Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες ή παίρνουμε ήδη καθαρισμένες. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη. Βάζουμε και το φύλλο δάφνης και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να αφήσει τα αρώματα του μέσα στο φαγητό μας και το αφαιρούμε.
Αφήνουμε τη ντομάτα να μαγειρευτεί καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει και τέλος τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια μας ή παίρνουμε έτοιμη τριμμένη και τη βάζουμε μέσα στο φαγητό μας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και έτοιμο το σαγανάκι μας να το απολαύσουμε με συνοδεία κόκκινου κρασιού.
Extra tips:
- Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένες πιπεριές διαφόρων χρωμάτων για μεγαλύτερη ποικιλία γεύσης.
- Εκτός από φέτα, μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε άλλο τυρί επιθυμείς όπως γραβιέρα, ανθότυρο ή ημίσκληρο. Κάνε ότι συνδυασμούς θέλεις.
- Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να μαγειρέψεις και μύδια ή στρείδια σαγανάκι, όπως και καλαμάρια. Και το χταποδάκι γίνεται πεντανόστιμο αλλά θέλει λίγο περισσότερο βράσιμο.
- Μία σαλάτα, παξιμάδια, πουρές αλλά και κάποιο άλλο πιάτο, μπορούν να γίνουν τα ιδανικά συνοδευτικά για το λαχταριστό πιάτο μας.
- Επίσης, μπορείς να ρίξεις και λίγη κρέμα γάλακτος για περισσότερη πλούσια γεύση.
- Ένα υπέροχο πιάτο για να έχεις υπέροχη Σαρακοστή και όχι μόνο.
- Τρίψε και από πάνω από το πιάτο λίγη φέτα για περισσότερη νοστιμιά και τέλεια εμφάνιση.
- Δες εδώ νόστιμους εύκολους μεζέδες για ουζάκι για όλη τη παρέα.
- Φτιάξε νόστιμα ψαροκεφτεδάκια μόνο για σένα.
- Εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες για όλες τις περιστάσεις.
- Μοναδική σαντορινιά φάβα με πολύ μεράκι.
- Εκπληκτικά κεφτεδάκια από φακή για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Η πιο υπέροχη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι μόνο για σένα!