eukoloi-kolokithokeftedes-tiganita-keftedakia-sintages-diatrofi-kolokithia-eisaimonadikigr

Εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες πέρα από κάθε φαντασία

Εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Τους έφτιαξα, τους δοκίμασα και τους λάτρεψα. Ώρα να τους λατρέψεις και εσύ.

 

Εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες

keftedakia-kolokithia-kolokithokeftedes-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Σήμερα ήρθε η μητέρα μου και μου έφερε μία μεγάλη κολοκύθα. Αμέσως της ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέδες και το βρήκα τέλειο. Δεν είχα ξαναφτιάξει κάτι τέτοιο αλλά έβαλα τη φαντασία μου και δούλεψε και δεν έμεινα παραπονεμένη.

Έφτιαξα τους πιο νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες που έχω δοκιμάσει ποτέ και είμαι έτοιμη να τους μοιραστώ μαζί σου. Εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες για όλη την οικογένεια. Αν δεν προσθέσεις το αυγό, γίνονται ένα υπέροχο νηστίσιμο και vegan πιάτο που θα το λατρέψουν όλοι.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς: (Για περίπου 30 κομμάτια)



  • Μία μικρή κολοκύθα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο βασιλικό και λίγο άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 3 αυγά
  • Μισό σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

kolokithokeftedes-keftedakia-sintages-tiganita-mageiriki-eisaimonadikigr

Τα αυγά είναι προαιρετικά και δεν χρειάζεται να τα βάλεις αν δεν το επιθυμείς. Η συνταγή θα είναι το ίδιο νόστιμη και εσύ θα έχεις στο τραπέζι σου ένα νηστίσιμο, vegan πιάτο για να χορτάσει όλη η οικογένεια.

Ξεκινάμε κόβοντας τη κολοκύθα σε ίσα κομμάτια. Τη καθαρίζουμε καλά από όλα τα σπόρια της και τη ξεφλουδίζουμε βγάζοντας όλο το εξωτερικό περίβλημα. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη κολοκύθα, τρίβοντας τη στον τρίφτη και μετά τη στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας, ασκώντας πίεση στο μείγμα.

Όταν φύγουν όλα τα υγρά της κολοκύθας, συνεχίζουμε με το κρεμμύδι. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στον ίδιο τρίφτη και τα προσθέτουμε και αυτά στη κολοκύθα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το ξύδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον βασιλικό και τα ρίχνουμε μέσα και μετά τα αυγά. (Αν δεν θέλεις, μην προσθέσεις αυγά). Βάζουμε και το ελαιόλαδο μαζί με τη φρυγανιά και τέλος το αλεύρι. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να τη πλάσουμε στα χέρια μας. Μπορεί να χρειαστείς λίγο περισσότερο λάδι ή φρυγανιά, μην φοβηθείς να προσθέσεις παραπάνω.

Σε ένα πιάτο απλώνουμε λίγο αλεύρι και βάζουμε αρκετή ποσότητα ηλιέλαιο να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι. Όταν κάψει το λάδι μας, φτιάχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και έτοιμοι οι κολοκυθοκεφτέδες μας.

 

 

Extra tips:

  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμους φακοκεφτέδες και φακοκεφτεδάκια. Γίνονται πανεύκολα και είναι νηστίσιμοι.
  • Μπορείς να συνοδεύσεις τους κολοκυθοκεφτέδες με ένα εύκολο ντιπ γιαουρτιού ή με σκέτο γιαούρτι.
  • Αν σου αρέσει η φέτα, μπορείς να προσθέσεις μέσα στο μείγμα μας. Ένα οποιοδήποτε τυρί, δίνει άλλη γεύση στα κεφτεδάκια.
  • Αυτή η συνταγή, γίνεται και με μικρά κολοκύθια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
  • Μην τηγανίσεις τα κεφτεδάκια. Μπορείς να τα ψήσεις στον φούρνο για 15 λεπτά πάνω σε λαδόκολλα για να έχεις μία πιο υγιεινή επιλογή.
  • Πολλοί από εμάς τρελαίνονται για πιπεριές. Οπότε αν θέλεις, πρόσθεσε και τριμμένη πιπεριά.
  • Να φροντίσεις να έχει κάψει καλά το λάδι, πριν τηγανίσεις τους κολοκυθοκεφτέδες για να μην διαλυθούν.
  • Όσα πιο πολλά μπαχαρικά προσθέσεις, τόσο πιο πολύ μυρωδάτα θα γίνουν.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr