Πρωτότυποι κεφτέδες με ψάρι για κάθε περίσταση. Δοκίμασε και εσύ τα φανταστικά ψαροκεφτεδάκια που θα αγαπήσουν όλοι οι αγαπημένοι σου.
Νόστιμοι κεφτέδες με ψάρι
Καθώς έψαχνα μία μέρα για πρωτότυπα κεφτεδάκια, έπεσα πάνω σε αυτή την υπέροχη συνταγή. Μόλις την είδα δεν πίστευα στα μάτια μου και ήθελα να τη φτιάξω αμέσως. Το αποτέλεσμα δεν με απογοήτευσε και τώρα πια έχουν γίνει οι αγαπημένοι μου κεφτέδες με ψάρι ή όπως αλλιώς μου αρέσει να τα λέω ”τα ψαροκεφτεδάκια μου”.
Πάρε χαρτί και μολύβι και συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πως μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.
Τι θα χρειαστείς για περίπου 10-15 ψαροκεφτεδάκια:
- 2 κόκκινα κρεμμύδια
- 1 κονσέρβα τόνο ή κάποιο άλλο ψάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ούζο (αν δεν έχεις, δεν είναι απαραίτητο να βάλεις)
- Ένα σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη
- Λίγο κύμινο
- 1 λεμόνι
- Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ο τρόπος για να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα κεφτεδάκια, είναι πολύ εύκολος και γρήγορος. Μπορείς να μοιραστείς αυτή την όμορφη ιδέα με τους αγαπημένους σου και όχι μόνο.
Για αρχή, καθάρισε τα κρεμμύδια και τρίψε τα στον τρίφτη μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Ρίξε τα σε ένα μπολ και έπειτα διέλυσε το ψάρι με ένα πιρούνι και πρόσθεσε το και αυτό μέσα στα κρεμμύδια. Βάλε αλάτι, πιπέρι, κύμινο ξερό ή ψιλοκομμένο όσο θέλεις εσύ και το ούζο. Δεν είναι αναγκαίο να προσθέσεις το ούζο αν δεν θέλεις ή αν δεν έχεις.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ
Τέλος, πρόσθεσε τη τριμμένη φρυγανιά και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μία μαλακή ζύμη που να μπορεί να πλάθεται στα χέρια σου. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε άφθονο λάδι και άφησε το να ζεσταθεί καλά.
Βάλε σε ένα πιάτο, αλεύρι και πέρασε από εκεί τα κεφτεδάκια πριν τα βάλεις να τηγανιστούν. Άφησε τα να γίνουν μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και σέρβιρε τα σε μία μεγάλη πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Μπορείς να ρίξεις λίγες σταγόνες λεμόνι από πάνω τους πριν τα φας. Οι κεφτέδες με ψάρι ή αλλιώς ψαροκεφτεδάκια, είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Extra tips:
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι ψάρι θέλεις, αν δεν σου αρέσει ο τόνος για παράδειγμα. Αντί για κονσέρβα, ψήσε το δικό σου ψάρι και χρησιμοποίησε το.
- Συνόδευσε το πιάτο με μία δροσερή σαλάτα, γιαούρτι, ακόμα και πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
- Ένα υπέροχο σνακ για μεσημεριανό, ένα γρήγορο σνακ στη δουλειά, αλλά και για υπέροχα τραπέζια με συγγενείς και φίλους.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!