ladi-me-karuda-karidas-soma-voutiro-ugeia-soma-prosopo-mallia-nixia-eisaimonadikigr

Το λάδι καρύδας και οι θαυματουργές χρήσεις του στο σώμα μας

Το λάδι καρύδας έχει άπειρες χρήσεις για το σώμα μας. Οι περισσότερες μας προσφέρουν υγεία και λάμψη στο δέρμα και όχι μόνο.

 

Λάδι καρύδας και χρήσεις

voutiro-ladi-karudas-elaio-karida-xriseis-ugeia-soma-derma-eisaimonadikigr

 

Είμαι λάτρης των φυσικών ειδών ομορφιάς και συνέχεια ψάχνω για να μάθω τι προσφέρει το κάθε τι στο σώμα και τον οργανισμό μας. Έτσι έγινε και με το αγαπημένο μου λάδι καρύδας. Είχα διαβάσει για τις ευεργετικές του ιδιότητες αλλά δεν περίμενα αυτό που είδα.

Με το που το αγόρασα το αγάπησα αμέσως λόγω κυρίως της μυρωδιάς του, αλλά μετά τη χρήση του, κατάλαβα ότι έλειπε από τη ζωή μου και μου τη συμπλήρωσε. Οι χρήσεις του είναι άπειρες και όλες θετικές προς τον ανθρώπινο οργανισμό. Αλλά μην μακρηγορώ. Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε και εσύ τι προσφέρει αυτό το δώρο της φύσης στον άνθρωπο.



 

 

Απαλά μαλλιά

Το λάδι καρύδας είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος για τα μαλλιά και το δέρμα μας. Αν θέλεις απαλά και μαλακά μαλλιά, άπλωσε λάδι καρύδας σε όλο το μήκος του μαλλιού σου, εκτός από τις ρίζες και άφησε το εκεί για όσο θέλεις. Μπορείς να τυλίξεις τα μαλλιά σου και να πέσεις για ύπνο ή απλά να το αφήσεις πάνω για 1-2 ώρες. Μόλις ξυπνήσεις λούσε τα καλά 1-2 φορές και θα δεις αμέσως διαφορά στα μαλλιά σου. Εφάρμοσε αυτό το κόλπο 1 φορά την εβδομάδα για να μην λαδώνουν πολύ συχνά τα μαλλιά σου.

Επίσης, μπορείς να βάζεις λίγο λάδι καρύδας στις άκρες σου μετά από κάθε λούσιμο και να τα στεγνώνεις. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά χωρίς χημικά και ακριβά προϊόντα.

 

 

 

Γερά νύχια

Θες γερά και λαμπερά νύχια; Τότε άπλωσε μία ποσότητα από λάδι στα νύχια σου 1-2 φορές την εβδομάδα και άφησε το πάνω για 10-15 λεπτά.  Αμέσως θα δεις αλλαγή στα νύχια σου. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιείς πριν το μανικιούρ σου για να μαλακώνει τα πετσάκια και το νεκρό δέρμα της περιοχής.

 

 

 

Αψεγάδιαστο πρόσωπο

Το πρόσωπο μας περνάει πολλά λόγω καιρικών συνθήκων αλλά και λόγω των συνηθειών μας. Ειδικά τον χειμώνα το πρόσωπο μας θέλει μία έξτρα ενυδάτωση γιατί ξεραίνεται εύκολα.  Αν θέλεις ένα μαλακό και υγιές πρόσωπο, χρησιμοποίησε το λάδι καρύδας και στο πρόσωπο σου.

Άπλωσε με τα χέρια σου λίγη ποσότητα και άφησε το όση ώρα θέλεις. Μπορείς να κοιμηθείς κιόλας και να το ξεπλύνεις την επόμενη μέρα. Εφάρμοσε 1-2 φορές την εβδομάδα για πιο καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. Εκτός από μαλακό πρόσωπο, θα έχεις και μαλακά χείλη χωρίς σκασίματα και ενοχλητικά σημεία με πετσάκια.

Επίσης, προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UV του ήλιου. Έρευνες έχουν δείξει ότι σου προσφέρει 20% προστασία κατά του ήλιου αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τα αντηλιακά που προσφέρουν 90% προστασία στο δέρμα σου. Ωστόσο, συνιστάται για μία ελαφριά προστασία.

 

 

ladi-karudas-xriseis-ugeia-soma-prosopo-elaio-eisaimonadikigr

 

 

Ελαστικό και μαλακό δέρμα

Τα λαδάκια μπορούν να κάνουν θαύματα στο δέρμα σου και να το αναδομήσουν. Φρόντισε να απλώνεις λάδι καρύδας στο σώμα σου μετά το μπάνιο και το ξύρισμα σου και θα έχεις ελαστικό και μαλακό δέρμα στο λεπτό. Εγώ το εφαρμόζω κάθε φορά μετά το μπάνιο μου και βλέπω ότι οι πόροι μου μικραίνουν και το δέρμα μου γίνεται αμέσως πιο μαλακό. Μπορείς να το εφαρμόσεις σε ότι περιοχή θέλεις. Επίσης, απαλύνει τα σημάδια και τις ραγάδες του δέρματος σου και μειώνει την εμφάνιση τους.

Άλλη μία χρήση του, είναι να απαλύνει το κάψιμο που μπορεί να προκύψει στο δέρμα μας, όπως επίσης είναι και καταπραϋντικό για χρόνιες δερματίτιδες και εκζέματα. Συμβουλεύσου τον γιατρό σου για αυτή τη χρήση.

 

 

 

Διατροφή και μεταβολισμός

Τα φυτικά λαδάκια (λάδι καρύδας, αμυγδάλου, ελαιόλαδο κλπ.) είναι τα καλύτερα για μαγείρεμα και αν θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου. Χρησιμοποίησε κάποιο φυτικό λαδάκι και θα με θυμηθείς. Θα νιώσεις αμέσως τη διαφορά. Εκτός, από τα φαγητά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε διάφορα γλυκά αντί για κάποιο βούτυρο ή λάδι.

Επίσης, το λαδάκι καρύδας, ενισχύει τον μεταβολισμό σου και λόγω των συστατικών του, βοηθάει τον οργανισμό μας να κινείται πιο γρήγορα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ενισχύει τη καλή λειτουργία του εγκεφάλου μας και συστήνεται σε παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ και η επιληψία. Σου συστήνουμε να ενημερωθείς από τον γιατρό σου για το τελευταίο.

 

 

 

 

Φυσικό ξεβαφτικό

Θες να ξεβάψεις το μακιγιάζ σου εύκολα και κυρίως φυσικά; Πέταξε ότι ξεβαφτικό του εμπορίου έχεις και αντικατέστησε το με λαδάκι καρύδας. Τρίψε το λάδι στο πρόσωπο σου ενώ έχει πάνω make-up και θα δεις πως θα αρχίσει να λιώνει χωρίς κόπο και περαιτέρω χημικά.

Ξέπλυνε το με το σαπούνι προσώπου σου και θα δεις αμέσως τι δουλειά κάνει.

 

 

 

 

Κατάλληλο και για ξύρισμα

Έχεις κουραστεί να κόβεσαι κάθε φορά που ξυρίζεσαι; Σου έχω τη λύση! Σε υγρό, καθαρό δέρμα, άπλωσε μία γενναία ποσότητα από το λάδι και ξυρίσου χωρίς κοψίματα και σημάδια. Το ξυραφάκι θα γλιστράει πάνω στο δέρμα σου και εκτός από ένα βαθύ ξύρισμα, θα έχεις και απαλά πόδια.

 

 

ladi-karidas-kai-xriseis-ugeia-soma-nuxia-mallia-karuda-eisaimonadikigr

 

 

Δυνατά δόντια

Σύμφωνα με έρευνες, οι πλύσεις με λάδι καρύδας απομακρύνουν τα βακτήρια που υπάρχουν στα δόντια μας. Κάνε πλύσεις στο στόμα σου με λαδάκι για περίπου 10 λεπτά για να έχεις δυνατά και υγιή δόντια.

 

 

 

Εξαφανίζει τους λεκέδες

Κι όμως το λάδι καρύδας μπορεί να γίνει και ένα φυσικό καθαριστικό που θα σου λύσει τα χέρια. Αν θέλεις να εξαφανίσεις για παράδειγμα, δύσκολους λεκέδες από το χαλί ή από κάποιο ύφασμα, ανακάτεψε μία ποσότητα λάδι καρύδας με λίγη μαγειρική σόδα και άφησε το πάνω στον λεκέ για περίπου 5 λεπτά. Σκούπισε με ένα υγρό πανί και ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.

 



 

 

 

Αποσμητικό με άρωμα καρύδα

Ξεφορτώσου τα αποσμητικά που είναι γεμάτα χημικά και μπορεί να προκαλέσουν διάφορα δερματικά προβλήματα στο δέρμα σου. Αν θέλεις ένα φυσικό αποσμητικό που κάνει δουλειά, αυτό είναι ένα αποσμητικό με λάδι καρύδας. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου με ελάχιστα υλικά και θα έχεις ένα αποσμητικό που θα σου κάνει σίγουρα δουλειά και θα προστατεύει το σώμα σου.

 

 

 

fusiko-ladi-karudas-karida-xriseis-ugeia-soma-derma-prosopo-eisaimonadikigr

 

 

Λαμπερά έπιπλα σαν καινούρια

Για πιο λαμπερά έπιπλα που αστράφτουν και μοιάζουν σαν καινούρια, άπλωσε μία γενναία ποσότητα λάδι καρύδας σε ένα πανάκι και πέρασε τα έπιπλα σου κάθε 2-3 φορές τον χρόνο. Εκτός του ότι θα ανανεωθεί η όψη τους, δεν θα μαζεύουν τόσο εύκολα σκόνη και επίσης ο χώρος σου θα έχει ένα ελαφρύ άρωμα καρύδας που δεν θα χορταίνεις να μυρίζεις.

 

 

 

Υγεία και οφέλη

Το αγαπημένο μας λαδάκι προσφέρει άπειρα οφέλη σε ότι σχετίζεται με την υγεία μας. Κάνει καλό στα όργανα και τα κύτταρα μας, όπως επίσης και στο δέρμα μας. Συμβουλεύσου τον γιατρό σου για τα εξαιρετικά οφέλη αυτού του δώρου της φύσης.

 

 

 

Εσύ ήξερες σε τι χρησιμεύει το λάδι καρύδας και τι καλό κάνει στον ανθρώπινο οργανισμό; Ποιες από αυτές τις χρήσεις γνώριζες ήδη; Τώρα που τις έμαθες, θα ήθελες να το αγοράσεις;



Post Author: Eisaimonadikigr