giati-troo-otan-variemai-varemara-fagito-sinitheies-psixologia-eisaimonadikigr

Πως μπορείς να σταματήσεις να τρως όταν βαριέσαι

Μήπως τρως όταν βαριέσαι ; Ξέρω πως νιώθεις αλλά μην ανησυχείς μιας και μπορείς να το σταματήσεις και να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο.

 

Σταμάτα να τρως όταν βαριέσαι

varemara-fagito-sinitheies-soma-ugeia-tros-giati-variesai-eisaimonadikigr

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πεινάς και ένας από αυτούς είναι η βαρεμάρα. Όταν βρίσκεσαι ειδικά μέσα στο σπίτι, τρως χωρίς να το καταλάβεις. Με το που βαρεθείς και δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις, κατευθύνεσαι στο ψυγείο.

Μέσα στη μέρα, το καημένο το ψυγείο παίζει να σε έχει αντικρίσει και 15 φορές. Πάντα κάτι θα ψάχνεις για να μασουλήσεις για να εξαντλήσεις τη βαρεμάρα σου. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς μιας και υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια που μόνο κακό στην υγεία και στη ψυχολογία σου κάνει.

Όμως, το να φας κάτι που σου αρέσει, δεν είναι κακό και δεν χρειάζεται να έχεις τύψεις επειδή κάποια μέρα έφαγες ότι ήθελες. Όλα μέσα στη ζωή μας θέλουν μία ισορροπία και φυσικά να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, ακόμα και αυτό είναι να φας ότι υπάρχει στο ψυγείο.

Παρακάτω θα σου δείξω κάποια μικρά tips για να βγάλεις από το μυαλό σου το φαγητό ή τουλάχιστον να τρως πιο υγιεινά και να κάνεις καλό στον εαυτό σου.



 

 

  • Έχε δίπλα σου νερό ή κάποιο τσάι ή χαμομήλι

Μπορεί να τρως όταν βαριέσαι αλλά αυτό δεν πάει να πει πως αυτό είναι αίσθημα πείνας. Πολλές φορές δεν πεινάμε, αλλά διψάμε και ο εγκέφαλος μας μπερδεύει τα μηνύματα που στέλνει. Μόλις καταλάβεις ότι αρχίζεις και πεινάς, πιες ένα ποτήρι νερό ή κάποιο τσάι ή χαμομήλι. Αν η πείνα εξαφανιστεί, ξέρεις ότι δεν πείναγες πραγματικά. Επίσης, το νερό σε φουσκώνει και δεν καταναλώνεις ανούσιες θερμίδες.

 

 

 

  • Αντικατέστησε τα συνηθισμένα γλυκά με πιο υγιεινά

Δεν είναι κακό να τρως, το θέμα είναι το τι τρως για να δώσεις στον οργανισμό σου τις κατάλληλες βιταμίνες και ενέργεια. Υπάρχουν πολλές υγιεινές εκδοχές μπορείς να γευθείς, όπως μαύρη σοκολάτα, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, γλυκά με στέβια, ζελές αλλά και γιαούρτι με ότι θέλεις μέσα.

 

troo-logo-varemaras-fagito-sinitheies-giati-troo-otan-variemai-eisaimonadikigr

 

 

  • Πλύνε τα δόντια σου

Κι όμως και αυτός ο τρόπος πιάνει. Μιας και πλένουμε τα δόντια μας στο τέλος της ημέρας, δίνεται η εντολή στον εγκέφαλο μας ότι έχουμε τελειώσει τα γεύματα της ημέρας. Με το να πλένεις τα δόντια σου μετά από κάποιο γεύμα θα σε βοηθήσει με τη σκέψη ότι τελείωσες το φαγητό σου και κάθε επόμενο γεύμα είναι περιττό.

 

 

 

  • Αντί για άμυλο, φάε πρωτεΐνη

Αν θέλεις να φας κάτι είτε γιατί πεινάς, είτε λόγω βαρεμάρας, φρόντισε να καταναλώσεις προϊόντα που έχουν πρωτεΐνη και όχι άμυλο. Το άμυλο δεν καίγεται εύκολα και ευθύνεται για τα περιττά κιλά που έχουμε. Επίσης, αντί για ζάχαρη, φάε μέλι ή στέβια.

 

 

 

  • Τα φρούτα είναι το κατάλληλο snack της βαρεμάρας

Θέλεις να φας κάτι αλλά δεν θέλεις κάτι βαρύ και παχυντικό; Τα φρουτάκια είναι το κατάλληλο snack για σένα. Κόψε το φρούτο σε μικρά κομματάκια για να έχεις πολύ πιο γρήγορη πέψη.

 

 

 

Για περισσότερες υγιεινές επιλογές δες εδώ

 

 

 

  • Τοποθέτησε το γεύμα σου σε πιάτο

Όταν έχεις το φαγητό σου σε πιάτο, μπορείς να ελέγξεις το τι και πόσο τρως. Αν το έχεις σε σακούλα, δεν μπορείς να έχεις κάποιον τέτοιο έλεγχο και τρως περιττές θερμίδες διότι δεν μπορείς να καταλάβεις το πόσο τρως.

 

 

tros-otan-variesai-varemara-psixologia-ginaika-ugeia-soma-eisaimonadikigr

 

  • Τρώγε κάθε 3-4 ώρες

Είναι λογικό να πεινάς λόγω πραγματικής πείνας και όχι βαρεμάρας. Φρόντισε να τρως ένα μικρό γεύμα κάθε 3-4 ώρες για να ενεργοποιήσεις τον οργανισμό σου. Έτσι, δεν θα καταναλώνεις όλες σου τις θερμίδες μέσα σε ένα γεύμα και δεν θα πεινάς συνέχεια.

 

 

 

  • Φτιάξε ένα ρόφημα που σου αρέσει

Αντικατέστησε το φαγητό όταν τρως όταν βαριέσαι με ένα αγαπημένο ρόφημα. Προσωπικά, προτιμώ έναν παγωμένο ή ζεστό καφέ ή ένα smoothie με πολλά φρούτα. Και νόστιμο αλλά και υγιεινό.

 

 

 

 

Εσύ τρως όταν βαριέσαι; Με τι αντικαθιστάς αυτή τη συνήθεια;



Post Author: Eisaimonadikigr