diaita-xoris-agxos-diaites-diatrofi-soma-ugeia-eisaimonadikigr

Κάνε δίαιτα χωρίς άγχος ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές

Αν βαρέθηκες τις δίαιτες που σε αγχώνουν, τότε σου έχω τη λύση. Μπορείς να κάνεις δίαιτα χωρίς άγχος, ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές.

 

Δίαιτα χωρίς άγχος και πες αντίο στο στρες

agxonesai-logo-diaitas-diaites-diatrofi-soma-ugeia-simvoules-eisaimonadikigr

 

Σαν να μην έφταναν όλες οι άλλες βλάβες που προκαλούν στον οργανισμό οι δίαιτες, προκαλούν και περισσότερη παχυσαρκία και μας κάνουν να μη νιώθουμε άνετα μέσα στο ίδιο μας το σώμα.  Στη μάχη με τα κιλά, θα πρέπει να βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους.  Τα περισσότερα από όσα υπόσχονται οι διάφορες θαυματουργές δίαιτες είναι … αέρας κοπανιστός!  Όταν χάνουμε (αν υπάρχει ανάγκη να χάσουμε) βάρος, μπορούμε να χάσουμε άνετα μόνο μισό έως ενάμισι κιλό την εβδομάδα.

Όποιος επιμένει με υπομονή και ταυτόχρονα κινείται περισσότερο, οπωσδήποτε θα χάσει βάρος, και μάλιστα μόνιμα -και θα μπορεί επιπλέον να συνεχίσει να τρώει κανονικά -εφόσον ακολουθεί μια ολοκληρωμένη και υγιεινή διατροφή.  Παρακάτω θα βρεις μερικά κόλπα για να αδυνατίσεις υγιεινά και μόνιμα, χωρίς να πιεστείς. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεσαι για μία δίαιτα χωρίς άγχος.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.



 

* Το μέτρημα των θερμίδων είναι απολύτως out!

Δεν ωφελεί σε τίποτε και επιπλέον αφαιρεί κάθε απόλαυση από το φαγητό. Το να μετράς συνέχεια το τι τρως θα σου προκαλέσει περιττό άγχος που δεν το χρειάζεσαι. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που σε βοηθάνε, σε κρατάνε σε πρόγραμμα και δεν σε αγχώνουν. Σε ποια κατηγορία ανήκεις; Σε διευκολύνει το να μετράς θερμίδες ή όχι;

 

* Να μην ζυγίζεσαι κάθε μέρα.

Το μόνο που θα σου αποφέρει το καθημερινό ζύγισμα είναι άγχος και κάποιες φορές απογοήτευση. Το σώμα μας αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάνει κατακρατήσεις ανάλογα τη καθημερινότητα σου. Τα κιλά που εμφανίζονται στη ζυγαριά δεν είναι ”πραγματικά” και σίγουρα δεν πρέπει να απογοητεύεσαι. Θα σου πρότεινα να ζυγίζεσαι μία φορά την εβδομάδα, μία συγκεκριμένη ώρα το πρωί που θα έχεις πάει τουαλέτα και το στομάχι σου θα είναι άδειο. Μόνο έτσι θα δεις τα πραγματικά αποτελέσματα. Επίσης, μην ζυγίζεσαι πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου σου.

 

kane-diaita-xoris-agxos-diaites-soma-ugeia-eisaimonadikigr

 

* Μόνο τα λίπη παχαίνουν πραγματικά.

Γι’ αυτό, να μειώσεις όσο μπορείς τα λίπη, αλλά όχι τελείως γιατί το σώμα χρειάζεται και λίγο λίπος για να μπορέσει, μεταξύ άλλων, να αποδεσμεύσει ορισμένα ζωτικά συστατικά από τις τροφές. Επίσης, μείωσε όσο μπορείς το αλάτι και τη ζάχαρη που προκαλούν κατακράτηση και εθισμό. Όποιος αποφεύγει τα λίπη, αποφεύγει επίσης και τα περισσότερα γλυκά.  Τα ζελεδάκια και οι καραμέλες επιτρέπονται πότε πότε.

 

 

* Όταν πετύχεις να περιορίσεις τα λίπη, τα υπόλοιπα είναι πολύ απλά.

Μπορείς, δηλαδή, να τρως απεριόριστες ποσότητες από αμυλώδεις τροφές (πατάτες, ζυμαρικά, ψωμί, ρύζι). Θα χορταίνεις επίσης με λαχανικά και φρούτα. Τα φρούτα να είναι κατά το δυνατόν ξινά, αλλιώς περιέχουν πολλή ζάχαρη.

 




 

* Για πολλές από εμάς τα παχάκια είναι κληρονομικά.

Το μόνο που καταφέρνουν οι δίαιτες είναι να κάνουν το σώμα να προσπαθεί απεγνωσμένα να τα διατηρήσει.  Το κάθε σώμα έχει το απολύτως προσωπικό του ιδανικό βάρος.  Όποιος θέλει να το διαφοροποιήσει, θα πρέπει να ακολουθεί σε όλη του τη ζωή μια δυσανάλογα αυστηρή δίαιτα. Ακολούθησε τις συμβουλές ενός ειδικού που θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα.

 

 

* Μην τρως όρθια ή στο δρόμο, στον καναπέ, στο κρεβάτι ή επάνω στο γραφείο σου. 

Να απολαμβάνεις την κάθε μπουκιά χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από κάτι.

 

exeis-agxos-logo-diaitas-diaites-diatrofi-soma-ugeia-eisaimonadikigr

 

* Μόλις χορτάσεις, σταμάτα να τρως.

Το σώμα σου ξέρει πόση ποσότητα χρειάζεσαι για να επιβιώσεις μέσα στη μέρα. Μόλις νιώσεις το αίσθημα του κορεσμού, σταμάτα να τρως ακόμα και αν έχεις φάει μόνο το μισό. Άκου το σώμα σου και θα δεις άμεσα αλλαγή.

 

 

* Να τρως το τελευταίο γεύμα δύο έως τρεις ώρες πριν από την ώρα που πας για ύπνο.

Οι θερμίδες το βράδυ παχαίνουν πιο πολύ γιατί το σώμα τότε γυρίζει το διακόπτη του στην αποθήκευση και γιατί δε κινούμαστε κατά τη διάρκεια του ύπνου για να κάψουμε τις θερμίδες που καταναλώσαμε.

 




 

ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ: ΟΙ ΜΥΕΣ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ!

Κανένα λιποκύτταρο βέβαια δεν εξαφανίζεται αυτομάτως, αλλά τα σπορ βοηθάνε τον μεταβολισμό να λειτουργήσει στο φουλ.  Δεν έχει σημασία με ποιο σπορ καταγίνεσαι, αρκεί να ασκείσαι τακτικά, αυτό είναι πολύ σημαντικό.  Το σώμα τότε τροφοδοτείται με περισσότερο οξυγόνο, καίει ενέργεια πιο αποτελεσματικά και αναγκάζεται να καταφύγει στα αποθέματά του, δηλαδή στο λίπος.  Μετά τα σπορ, ο μεταβολισμός παραμένει για κάμποση ώρα σε φουλ λειτουργία.  Και ό,τι φας τώρα, δεν καταλήγει εκεί που δεν θέλεις!

 

 

 

Με αυτές τις πολύ απλές συμβουλές, μπορείς να κάνεις δίαιτα χωρίς άγχος και στρες. Λίγα απλά βήματα για το σώμα των ονείρων σου.

 



Post Author: Eisaimonadikigr