keik-mpananas-cake-banana-gllika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ζουμερό κέικ μπανάνας έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά

Το πιο ζουμερό κέικ μπανάνας σε περιμένει να το απολαύσεις. Είναι μυρωδάτο και πολύ νόστιμο για να το μοιραστείς με τους αγαπημένους σου και όχι μόνο.

Υπέροχο κέικ μπανάνας

keik-me-mpanana-banana-cake-glika-frouta-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Σήμερα είναι μία συνηθισμένη μέρα όπως οι άλλες αλλά έχει κάτι το διαφορετικό. Όπως καθόμουν σπίτι, ανοίγει η πόρτα και μπαίνει μέσα η μητέρα μου. Είχε γυρίσει από τα καθημερινά της ψώνια και μέσα στη σακούλα της κουβαλούσε ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα, μπανάνες.

Φυσικά και δεν κρατήθηκα και έφαγα. Το απόγευμα ήμουν μόνη μου και με είχε πιάσει μία μικρή λιγούρα. Και σκέφτηκα να φάω μια μπανάνα αλλά μετά μου ήρθε μία αλλιώτικη ιδέα. Άνοιξα το ψυγείο και βρήκα μέσα αλεύρι και βούτυρο. Έτσι μου ήρθε να φτιάξω αυτό το κέικ μπανάνας και το μοιράζομαι μαζί σου. Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις μιας και εκτός από νόστιμο, είναι και πολύ εύκολο να το φτιάξεις.

 

 

 

Υλικά για ένα μεσαίο ταψάκι:



  • 2 μπανάνες
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυσταλλική, αναλόγως τα γούστα σας)
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

Εκτέλεση του ζουμερού κέικ με μπανάνα

banana-cake-keik-mpananas-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

Τα βήματα για αυτό το νόστιμο κέικ είναι πολύ απλά και γρήγορα. Για αρχή βάλε τα 80 γραμμάρια βούτυρο να λιώσει και κράτησε τα 20 στην άκρη για να βουτυρώσουμε το ταψί μας. Μόλις λιώσει το βούτυρο, άφησε το στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, κόψε τις μπανάνες σε κομματάκια και πολτοποίησε τις με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ για να μην παιδεύεσαι. Προσωπικά, προτιμώ το πιρούνι μιας και μένουν μέσα κομματάκια μπανάνας που κάνουν ακόμα πιο ζουμερό το κέικ.

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Πρόσθεσε στις λιωμένες μπανάνες τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια τις βανίλιες, τον χυμό του πορτοκαλιού και τη κανέλα. Ρίξε και το βούτυρο αφού είναι κρύο και συνέχισε με τα αυγά . Ανακάτεψε καλά και ρίξε τα αυγά ένα ένα μέσα. Τέλος, ρίξε κουταλιές κουταλιές το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα με το μείγμα.

Βουτύρωσε καλά ένα ταψάκι της επιλογής σου και ρίξε μέσα το κέικ μας. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το πεντανόστιμο κέικ μπανάνας σε περιμένει να το δοκιμάσεις.

 

 

Extra tips:

 

Μην ξεχάσεις να μοιραστείς το γλυκάκι μας με τους φίλους σου!

 



Post Author: Eisaimonadikigr