epanorthosi-prostasia-enidatosi-epidermidas-meta-tin-thalassa-peripoiisi-omorfia-eisaimonsdikigr

Επανάφερε και αναδόμησε την επιδερμίδα σου μετά τη θάλασσα

Επανάφερε την επιδερμίδα σου μετά τη θάλασσα με αυτά τα πολύ απλά βήματα. Οι πιο απλές συμβουλές για άμεση ενυδάτωση και αναδόμηση.

Υγιές δέρμα μετά τη θάλασσα

peripoiisi-anadomisi-epanorthosi-epidermidas-meta-tin-thalassa-omorfia-kalokairi-eisaimonadikigr

 

Πολύωρη ηλιοθεραπεία, ξενύχτια, φαγητά με πολλά λιπαρά, αλκοόλ, κάπνισμα.  Η ανεμελιά των διακοπών έχει και το τίμημά της, αφού αφήνει κατάλοιπα στον οργανισμό, που αντανακλώνται στην εμφάνισή μας.

Γι’ αυτό το λόγο, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα tips για την αποκατάσταση της υγείας του δέρματος και των μαλλιών μετά την έκθεση στον ήλιο και, φυσικά, για να παρατείνουμε το μαύρισμά μας. Λίγες απαραίτητες συμβουλές για μετά τη θάλασσα είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 



 

 

  • ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ

Μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα, πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ντους, για να απομακρύνουμε το αλάτι και το χλώριο, που αφυδατώνουν και κάνουν θαμπό το δέρμα.  Προτιμάμε ενυδατικά shower gel με καταπραϋντικά συστατικά και παράγοντες που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας.

 

 

  • ΔΙΩΞΤΕ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΚΥΤΤΑΡΑ

Θέλουμε να αποτρέψουμε το ξεφλούδισμα και να παρατείνουμε το μαύρισμά μας;  Τότε μία με δύο φορές την εβδομάδα δεν παραλείπουμε την απολέπιση.  Χρησιμοποιούμε ό,τι μας βολεύει, είτε ένα τρίχινο γάντι είτε scrub, για να ανανεώσουμε την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας μας και να κάνουμε λεία την υφή της.  Επιπλέον, έτσι προετοιμάζουμε με τον καλύτερο την επιδερμίδα να απορροφήσει σε βάθος όλες τις ωφέλιμες ουσίες του ενυδατικού προϊόντος που θα χρησιμοποιήσουμε.

Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό scrub για πρόσωπο και σώμα.

 



 

 

  • ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αν έχουμε ερεθιστεί από τον ήλιο, αποφεύγουμε την απολέπιση και κάνουμε απλώς ένα χλιαρό ντους με φυσικό σφουγγάρι και καθαριστικά προϊόντα με ουδέτερο pH και ενυδατικά ανακουφιστικά συμπλέγματα που βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας. Δεν τρίβουμε πολύ το δέρμα μας και κάνουμε απαλές κινήσεις.

 

 

 

  • HYDRATION TIME

Μετά το ντους και την απολέπιση, δεν παραλείπουμε το κομμάτι της ενυδάτωσης.  Αν μάλιστα το εφαρμόζουμε σε νωπή επιδερμίδα, ακόμα καλύτερα.  Η υγρασία μεταφέρει τα συστατικά του ενυδατικού βαθύτερα στην επιδερμίδα.  Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τους κανόνες της εντατικής επανόρθωσης για καιρό μετά τη θάλασσα και την έκθεσή μας στον ήλιο.

 

epanafere-to-derma-sou-meta-tin-thalassa-paralia-ugeia-omorfia-anadomisi-eisaimonaikigr

 

 

  • ΜΠΟΝΟΥΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ

Για μεγαλύτερη αίσθηση δροσιάς, φυλάμε το ενυδατικό σώματος στο ψυγείο.  Εκτός των άλλων, θα μας ανακουφίσει στην περίπτωση που έχουμε καεί από τον ήλιο και θα μας ενυδατώσει βαθιά.

 

 

 

  • ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ AFTER SUN

Αν θέλουμε μία απλή ενυδάτωση μετά τον ήλιο, διαλέγουμε μία σύνθεση με ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες, όπως το βούτυρο καριτέ.  Διαφορετικά, αν κοκκινίζουμε εύκολα, χρειαζόμαστε μία αναπλαστική και καταπραϋντική φόρμουλα με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η αλόε βέρα και η βιταμίνη Ε.

Μάθε περισσότερα για το βούτυρο καριτέ.

 




 

 

 

  • Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αν δεν έχουμε after sun, χρησιμοποιούμε ενυδατικές συνέσεις με συστατικά που δρουν με παρόμοιο τρόπο.  Τέτοια είναι το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το βούτυρο καριτέ, η αλόη και η γλυκερίνη.

 

frontida-meta-tin-thalassa-paralias-mallia-peripoiisi-derma-epidermida-eisaimonadikigr

 

 

  • ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ

Για να τονίσουμε το μαύρισμα που μας έχει απομείνει, προτιμάμε τη λύση 2 σε 1: Τα ξηρά έλαια με ιριδίζοντα στοιχεία, τα οποία επιπλέον ενυδατώνουν το δέρμα.  Στο σώμα απλώνουμε πλούσια ποσότητα, ωστόσο στο πρόσωπο τα χρησιμοποιούμε με φειδώ, μόνο στα σημεία που θέλουμε να φωτίσουμε.

 

 

  • ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ

Η εξωτερική φροντίδα δεν είναι επαρκής αν δεν συνοδεύεται από εσωτερική ενυδάτωση.  Γι’ αυτό, πίνουμε άφθονο νερό. Ειδικά μετά τη θάλασσα, ο οργανισμός μας χρειάζεται μία έξτρα ενυδάτωση.

 



 

 

Ποιες από τις παρακάτω συμβουλές ήξερες; Εσύ πώς περιποιείσαι το σώμα σου μετά τη θάλασσα;

 

 



Post Author: Eisaimonadikigr