priksimo-kato-apo-ta-matia-prismena-matia-liseis-prosopo-ugeia-omorfia-eisaimonadikigr

Απαλλάξου από το πρήξιμο των ματιών εύκολα και φυσικά

Το πρήξιμο των ματιών είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολλές γυναίκες. Μην ανησυχείς γιατί μπορείς να απαλλαγείς εύκολα και φυσικά.

 

Πρήξιμο των ματιών και λύση

prismena-matia-priksimo-stin-perioxi-ton-mation-prosopo-liseis-ugeia-omorfia-eisaimonadikigr

 

Το ενοχλητικό πρήξιμο των ματιών εμφανίζεται σε πολλές γυναίκες κάθε ηλικίας. Οι λόγοι που εμφανίζεται είναι πολλοί και οι περισσότεροι ευθύνονται καθαρά και μόνο στον οργανισμό σου. Καταλαβαίνω το πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι να ξυπνάς με πρησμένα μάτια και να μην ξέρεις σε τι οφείλεται αυτή η εικόνα. Το ξέρω ότι έχεις ψάξει διάφορους τρόπους για να καταλαγιάσει το πρήξιμο, αλλά τίποτα δεν πιάνει. Μην ανησυχείς όμως γιατί σου έχω τη λύση στο πρόβλημα σου.

Παρακάτω θα σου δείξω διάφορους φυσικούς τρόπους για να απαλλαχθείς από το πρήξιμο στη περιοχή των ματιών. Διάλεξε ποιος σου ταιριάζει και θα δεις άμεσα αποτελέσματα από τη πρώτη κιόλας εφαρμογή.

 



 

 

Παγωμένο χαμομήλι ή τσάι

Μόλις τελειώσεις το τσάι ή το χαμομήλι σου, μην πετάξεις τα φακελάκια. Βάλε τα για 10-15 λεπτά στη κατάψυξη και εφάρμοσε τα πάνω στα μάτια σου για λίγα λεπτά. Κάνε τη παραπάνω διαδικασία αμέσως μετά το ξύπνημα και θα δεις το πρήξιμο να υποχωρεί. Μπορείς να έχεις τα φακελάκια σου συνέχεια στο ψυγείο για να τα έχεις έτοιμα κάθε φορά που τα χρειάζεσαι.

 

prismena-matia-xamomili-tsai-fakelakia-liseis-omorfia-ugeia-eisaimonadikigr

 

 

Δροσερή πετσέτα στη περιοχή

Ξύπνησες και βλέπεις ότι τα μάτια σου είναι πρησμένα αλλά δεν έχεις χρόνο να κάνεις κάτι για να λύσεις το πρόβλημα; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρέξεις με δροσερό νερό μία καθαρή μικρή πετσέτα, να ξαπλώσεις και να την εφαρμόσεις στη περιοχή των ματιών σου για 10 λεπτά. Με το που βγάλεις τη πετσέτα θα δεις αμέσως ότι το πρήξιμο των ματιών σου έχει υποχωρήσει.

 

 

 

 

Ελάττωσε το αλάτι και τις επεξεργασμένες τροφές

Είναι γνωστό ότι η παραπάνω κατανάλωση αλατιού και επεξεργασμένων τροφών, μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα στον οργανισμό μας και όχι μόνο στα μάτια. Το πρήξιμο από το αλάτι, μπορεί να αποφευχθεί αν ελαττώσουμε τη κατανάλωση του και το αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο μπαχαρικό. Επίσης, κυκλοφορούν στο εμπόριο αλάτια με λιγότερο ιώδιο που μπορείς να προτιμήσεις. Και το να ελαττώσεις τις επεξεργασμένες και βαριές τροφές, δεν θα κάνει καλό μόνο στο πρήξιμο των ματιών σου, αλλά και στην όλη υγεία σου.

 

 

 

 

Περισσότερο νερό

Πολλές φορές το πρήξιμο μπορεί να οφείλεται και στην αφυδάτωση του οργανισμού μας. Φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να ενυδατώνεις κατάλληλα τον οργανισμό σου. Το νερό μόνο καλό κάνει στον οργανισμό μας και κυρίως αποβάλλει τις περιττές τοξίνες και το περίσσιο αλάτι που υπάρχει. Εκτός από το πρήξιμο, θα δεις ότι η επιδερμίδα σου θα αρχίσει να λάμπει και η ενέργεια σου θα εκτοξευθεί. Επίσης, αν δεν είσαι fan του νερού, μπορείς να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν νερό, αλλά και να αγοράσεις ”νερό με γεύση” που κυκλοφορεί τώρα τελευταία στην αγορά.

 



 

 

Ο ύπνος παίζει μεγάλο ρόλο

Ο ύπνος κάνει καλό γενικά στον οργανισμό μας αλλά τα μάτια μας δείχνουν αμέσως αν έχουμε κοιμηθεί καλά. Αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά, τα μάτια σου θα είναι πρησμένα, με μαύρους κύκλους και η επιδερμίδα σου θα είναι θαμπή και άτονη. Ένας καλός ύπνος θα ξεφορτωθεί το ενοχλητικό πρήξιμο και θα νιώθεις φρέσκια και αναζωογονημένη και η όψη της επιδερμίδας σου θα λάμψει. Επίσης, το αν κοιμάσαι καλά ή όχι παίζει σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία σου αλλά και στη καλή λειτουργία του οργανισμού σου.

 

 

 




 

Γυαλιά ηλίου όλες τις εποχές

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα ότι εποχή κι αν έχουμε. Όποιον οφθαλμίατρο και να ρωτήσεις θα σου πει ότι ο ήλιος παραμένει ίδιος όλες τις εποχές και μπορεί να προκαλέσει τα ίδια προβλήματα. Ένα από αυτά τα προβλήματα, είναι και τα πρησμένα μάτια μιας και ο ήλιος μπορεί να τα ερεθίσει εύκολα. Να φοράς ειδικά γυαλιά ηλίου όλες τις εποχές του χρόνου και να μην έρχεσαι σε απευθείας επαφή με τον ήλιο.

 

 

 

Αγγούρι και πατάτα

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα φακελάκια του τσαγιού. Αλλά πριν βάλουμε το αγγούρι και τη πατάτα στο ψυγείο, τα καθαρίζουμε καλά και τα κόβουμε σε φέτες. Μετά από 10 λεπτά, μπορείς να εφαρμόσεις ή αγγούρι ή πατάτα στη περιοχή των ματιών σου και θα δεις αμέσως τη διαφορά. Όσο πιο δροσερά είναι, τόσο καλύτερη δουλειά θα κάνουν. Μην ξεχνάς να πετάς τη κάθε φέτα λαχανικού αφού τη χρησιμοποιήσεις. Διατήρησε τα στο ψυγείο σε στεγνό μέρος.

 

 

priksimo-mation-liseis-fusikes-eukoles-omorfia-prosopo-ugeia-eisaimonadikigr

 

 

 

Περισσότερα μαξιλάρια

Το ήξερες ότι η κακή στάση του αυχένα σου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα πρησμένα μάτια; Κι όμως το έμαθες. Η στάση του κεφαλιού σου παίζει μεγάλο ρόλο καθώς αν είναι καθοδική, το υγρό μαζεύεται στο κεφάλι σου και δη στα μάτια σου περισσότερο από το να είχες άλλη στάση σώματος. Τοποθέτησε περισσότερα μαξιλάρια έτσι ώστε το κεφάλι σου να έχει πιο ανοδική πορεία. Αυτή η λύση συνιστάται και σε άτομα που έχουν πρόβλημα με το αυχενικό τους μιας και χαλαρώνει τους μυς και ξεκουράζει τον αυχένα.

 

 



 

 

 

Άλλαζε συχνά μαξιλαροθήκες

Και ένα τελευταίο γεγονός που ανακάλυψα τώρα τελευταία, είναι ότι οι μαξιλαροθήκες μπορούν να επηρεάσουν, όχι μόνο τα μάτια σου αλλά και το πρόσωπο σου γενικά. Τι εννοώ; Αν αλλάζεις συχνά μαξιλαροθήκες, θα έχεις πάντα ένα καθαρό πρόσωπο και επίσης καθαρά μάτια χωρίς αλλεργίες και σκόνες. Οι μαξιλαροθήκες μας μαζεύουν σκόνες, σάλια, ότι έχουν τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια της ημέρας και σίγουρα πολλά άλλα που δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όλες αυτές οι βλαβερές ουσίες να κάνουν ”πάρτι” στο πρόσωπο σου κάθε βράδυ. Για να αποφύγεις το πρήξιμο των ματιών σου αλλά και τη καταπόνηση του προσώπου σου, φρόντισε να αλλάζεις μαξιλαροθήκες μέρα παρά μέρα, μην σου πω κάθε μέρα αν μπορείς.

 

 

 

Σε βοήθησαν οι συμβουλές μας για να απαλλαχθείς από τα πρησμένα μάτια; Ποιες εφαρμόζεις και εσύ χωρίς να το γνωρίζεις;



Post Author: Eisaimonadikigr