tiganita-kolokithakia-me-kourkouti-dip-giaourtiou-saltsa-sintages-eisaimonadikigr

Τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι και εύκολο ντιπ γιαουρτιού

Τα τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι είναι από τα πιο τοπ καλοκαιρινά πιάτα. Συνόδευσε τα και με το πιο εύκολο ντιπ γιαουρτιού και απόλαυσε.

 

Τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι για το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο

kolokithakia-me-kourkouti-kai-sws-giaourtiou-tiganita-laxanika-sintages-eisaimonadikigr

 

Είμαι από τα άτομα που έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στα κολοκυθάκια και στα λαχανικά που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε πολλές συνταγές. Για παράδειγμα κολοκυθάκι, πατάτα, μελιτζάνα, μανιτάρια, καρότα κλπ. Μου αρέσει να φτιάχνω διάφορες συνταγές και παραλλαγές από τα αγαπημένα μου λαχανικά και ειδικά από τα κολοκυθάκια.

Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, διαλέγω ένα λαχανικό και αυτοσχεδιάζω. Μία από αυτές τις ιδέες είναι και αυτό το πιάτο. Βεβαίως και σχεδόν όλοι ξέρουμε πως να φτιάξουμε τηγανιτά κολοκυθάκια αλλά εγώ έβαλα και μία ακόμη πινελιά. Έφτιαξα ένα γρήγορο και δροσερό ντιπάκι γιαουρτιού που μπορείς να βουτάς τα κολοκυθάκια σου και να απολαμβάνεις. Αλλά ας μην σε κρατάω άλλο σε αγωνία. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για αυτό το πεντανόστιμο πιάτο.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:

 



  • 4 μεγάλα κολοκυθάκια
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

Για το κουρκούτι:

  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό ποτήρι νερό
  • Αλάτι και λίγο πιπέρι

 

 

Για το ντιπ γιαουρτιού:

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι όρο θέλεις
  • Λίγο ρίγανη
  • Μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Προαιρετικά: Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (αν δεν θέλεις δεν χρειάζεται να το προσθέσεις)

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή και διαδικασία για τα τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι και σως γιαουρτιού

kolokithia-me-kourkouti-tiganita-me-saltsa-giaourtiou-eisaimonadikigr

 

 

Αν ψάχνεις μία εύκολη συνταγή για να συνοδεύσεις το κρασί ή τη μπύρα σου, τότε τη βρήκες. Ένα μεζεδάκι εύκολο και δροσερό που θα λατρέψουν όλοι. Πάμε να ξεκινήσουμε.

Για αρχή, πλύνε καλά τα κολοκυθάκια σου και κόψε τα σε ροδέλες. Αλάτισε τα καλά και πρόσθεσε τους και όσο πιπέρι θέλεις. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε το κουρκούτι μας.

 

 

Σε ένα βαθύ πιάτο ανακάτεψε το αλεύρι μαζί με το νερό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Πάρε ένα ένα τα κομμένα κολοκυθάκια σου και πέρασε τα από το κουρκούτι. Βάλε αρκετό ηλιέλαιο να κάψει και μόλις ζεσταθεί, ρίξε μέσα προσεκτικά τα κολοκυθάκια. Άφησε τα να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές και τοποθέτησε τα σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο για να φτιάξουμε το ντιπάκι μας.

Ανακάτεψε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, λίγο ρίγανη και τη σκελίδα σκόρδο αφού τη λιώσεις. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανάλογα τα γούστα σου. Αν πάλι δεν θες, δεν χρειάζεται να τον προσθέσεις. Μόλις ανακατεύουνε όλα τα υλικά μαζί, το πιο νόστιμο ντιπάκι είναι έτοιμο για να συνοδεύσεις το πιάτο σου.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια με κουρκούτι με τους φίλους σου. Καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr