melitzanokeftedes-keftedakia-melitzanas-fagita-mageiriki-sintages-eisaimonadikigr

Νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες με πολύ μεράκι που γίνονται πανεύκολα

Οι πιο νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες που φτιάχνονται πανεύκολα. Είναι μία παραδοσιακή, αγαπημένη συνταγή για όσους αγαπάνε τη μελιτζάνα.

 

Νόστιμοι και εύκολοι μελιτζανοκεφτέδες

keftedakia-melitzanas-melitzanokeftedes-sintrages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Αν είσαι και εσύ μέσα στα άτομα που έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στις μελιτζάνες, τότε αυτοί οι κεφτέδες θα σε συναρπάσουν . Η νοστιμιά και η ευκολία τους δεν περιγράφεται, ενώ η γεύση τους σε ταξιδεύει σε όμορφα καλοκαίρια που η γιαγιά έψηνε διάφορους κεφτέδες. Πόσο όμορφες αναμνήσεις που κρατάνε πάντα μέσα μας.

Έτσι και αυτή η συνταγή θα σε ταξιδέψει και είναι σίγουρο πως αν τη φτιάξεις μία φορά, θα τη φτιάχνεις συνέχεια. Είναι το ιδανικό πιάτο για ένα καλοκαιρινό τραπέζι με φίλους και οικογένεια, αλλά και ένα εύκολο μεζεδάκι με συνοδεία ούζου, κρασιού ή τσίπουρου. Αποτελείται από υλικά που έχουμε στα ντουλάπια μας και μπορείς να αποθηκεύσεις τη ζύμη στο ψυγείο από το βράδυ. Έτσι, το επόμενο πρωί ή μεσημέρι θα έχεις έτοιμη τη ζύμη για τους κεφτέδες από μελιτζάνα και το μόνο που θα κάνεις, είναι να τους τηγανίσεις και να τους σερβίρεις. Ώρα να δούμε τι υλικά θα χρειαστείς για το υπέροχο φαγάκι μας.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 15-20 τεμάχια:



  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • 1,5 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • Αλεύρι πριν το τηγάνισμα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και προετοιμασία για τους μελιτζανοκεφτέδες

keftedes-me-melitzana-melitzanokeftedes-sintagi-eisaimonadikigr

 

Η διαδικασία για αυτούς τους υπέροχους κεφτέδες μελιτζάνας είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη. Για αρχή θα πλύνουμε καλά τις μελιτζάνες και θα κόψουμε το κοτσάνι τους. Έπειτα τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε να βράσουν σε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη ψίχα τους.

Τις πιρουνιάζουμε και αν δούμε ότι είναι μαλακές, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Πριν τις χρησιμοποιήσουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 15-20 λεπτά. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε γιατί δεν χρειαζόμαστε τη φλούδα και τις γδέρνουμε με ένα πιρούνι για να πάρουμε όλη τη ψίχα τους.

 

 

Βάζουμε τη ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ και εκεί μέσα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τα αυγά, το μαϊντανό αφού το ψιλοκόψουμε, το μπέικιν-πάουντερ, το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα πολτοποιήσουμε και το κίτρινο τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε τη τριμμένη φρυγανιά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Θέλουμε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη που να μπορούμε να τη φτιάξουμε κεφτεδάκια. Αφήνουμε τη ζύμη μέσα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να σφίξει, μέχρι να ζεσταθεί το λάδι μας.

Για το τηγάνισμα, βάζουμε σε ένα πιάτο λίγο αλεύρι για να περάσουμε από εκεί τους κεφτέδες. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται πιο ζουμεροί και τραγανοί. Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Όταν ζεσταθεί καλά, φτιάχνουμε μπαλάκια της επιλογής μας από τη ζύμη, τα βουτάμε στο αλεύρι και έπειτα στο καυτό λάδι.

Μόλις οι κεφτέδες μας πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές, τους σερβίρουμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Απολαμβάνουμε τους μελιτζανοκεφτέδες μας μόλις κρυώσουν λίγο για να μην καούμε.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτούς τους υπέροχους μελιτζανοκεφτέδες με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr