keftedakia-manitarion-manitaria-keftedes-xortofagikoi-nistisimoi-vegan-sintages-eisaimonadikigr

Κεφτεδάκια μανιταριών για σένα που λατρεύεις τα μανιτάρια

Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια μανιταριών που θα λατρέψεις. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, αυτά τα κεφτεδάκια θα γίνουν από τα αγαπημένα σου.

 

Νηστίσιμα – vegan κεφτεδάκια μανιταριών

keftedes-me-manitaria-keftedakia-manitarion-sintages-vegan-nistisima-piata-eisaimonadikigr

 

Αυτό που με ενθουσίασε ιδιαίτερα με τη συγκεκριμένη συνταγή είναι ότι είναι νηστίσιμη και δεν περιέχει κανένα ζωικό προϊόν. Επίσης, περιέχει μανιτάρια, ένα υλικό που αγαπώ πολύ και το βάζω σχεδόν παντού. Και μιας και είναι Σαρακοστή και πολλά άτομα νηστεύουν, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να μοιραστώ αυτά τα υπέροχα κεφτεδάκια με μανιτάρι σε όσους τα θέλουν.

Αν σου αρέσει και εσένα το μανιτάρι, είναι σίγουρο ότι θα αγαπήσεις και εσύ αυτή τη συνταγή. Επίσης, δεν έχει πολλά υλικά και γίνεται πανεύκολα. Μπορείς να τα τηγανίσεις ή να τα κάνεις στον φούρνο για πιο υγιεινά. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα τα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για περίπου 25-30 κεφτεδάκια:

 



 

  • 1,5 κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • Μία κούπα φρυγανιά τριμμένη ή βρώμη ή τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μία κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ολικής ή βρώμης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μία κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο στον φούρνο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή και διαδικασία για τα αγαπημένα κεφτεδάκια μανιταριών

keftedakia-me-manitaria-keftedes-manitarion-sintages-vegan-nistisima-eisaimonadikigr

 

Τα κεφτεδάκια είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών και ειδικά αυτά τα κεφτεδάκια περιέχουν πολλές βιταμίνες. Πολλοί λένε ότι έχουν την υφή και γεύση κρέατος και μπορούν να ξεγελάσουν ακόμα και τον πιο έμπειρο γευσιγνώστη. Αλλά αυτά τα κεφτεδάκια έχουν μία μεγάλη διαφορά που εγώ προσωπικά την αγαπώ. Κανένα ζωάκι δεν έχει θυσιαστεί για να φτιαχτούν και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που τα κεφτεδάκια με κιμά δεν έχουν. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά θέλεις και να απογειώσεις την ήδη υπέροχη γεύση τους. Και σίγουρα μπορείς να ”κρύψεις” μέσα πολλά λαχανικά αν τυχόν κάποιος δεν τα συμπαθεί πολύ. Για να δούμε πως θα τα φτιάξεις.

 

 

Για αρχή, θα πάρουμε τα μανιτάρια μας και θα τα πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ μας. Δεν θέλουμε να λιώσουν τελείως, αλλά να είναι σαν πολύ μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε και τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα των μανιταριών. Έπειτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τη φρυγανιά ή ότι άλλο έχουμε επιλέξει, τη ρίγανη, το κύμινο, το θυμάρι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε μέσα και τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά τη ζύμη μας. Πλάθουμε με τα χέρια μας για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μία ζύμη που θα μπορούμε να πλάσουμε σε μπαλάκια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά στο ψυγείο πριν ψήσουμε τα κεφτεδάκια μας.

Για το ψήσιμο έχουμε 2 επιλογές: Είτε μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και να τα ψήσουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, είτε μπορούμε να τα περάσουμε από αλεύρι και να τα τηγανίσουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Εσύ θα διαλέξεις όποιον τρόπο σου ταιριάζει. Εγώ προσωπικά τα βάζω στον φούρνο γιατί θέλω να είναι πιο ελαφριά και υγιεινά. Σέρβιρε τα κεφτεδάκια μανιταριών σε ένα πιάτο και απόλαυσε τα ζεστά ή άφησε τα κρυώσουν λίγο.

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτά τα υπέροχα κεφτεδάκια μανιταριών με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr