melitzanes-me-giaourti-sos-giaourtiou-tiganites-sintages-eisaimonadikigr

Μελιτζάνες με γιαούρτι , ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο

Θες ένα εύκολο πιάτο για να σερβίρεις στους καλεσμένους σου ή ως συνοδευτικό; Φτιάξε αυτές τις μελιτζάνες με γιαούρτι και θα με θυμηθείς.

 

Εύκολες μελιτζάνες με γιαούρτι

tiganites-melitzanes-me-giaourti-sos-giaourtiou-laxanika-sintages-eisaimonadikigr

 

Αυτό το πιάτο είναι ένα από τα πιο εύκολα πιάτα που μου αρέσει να φτιάχνω και ειδικά το καλοκαίρι. Φτιάχνεται πανεύκολα και είναι το ιδανικό πιάτο για κάποιο τραπέζι αλλά και για συνοδεία ούζου, κρασιού ή τσίπουρου. Η σος γιαουρτιού που συνοδεύει τις μελιτζάνες, τους δίνει μία δροσιά και μία καλοκαιρινή γεύση.

Είναι σίγουρα ένα πιάτο που μπορεί να έχεις ακουστά, αλλά σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει αυτή την υπέροχη συνταγή. Θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά και θα είναι έτοιμο μέσα σε μόνο 10 λεπτά. Πάμε να φτιάξουμε μαζί αυτό το πανεύκολο πιάτο.

 

 

Υλικά για 1-2 μερίδες:



  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

Για τη σως γιαουρτιού:

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι (1 συσκευασία)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Τον χυμό από 1 λεμόνι
  • Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι

 

 

 

 

Παρασκευή και διαδικασία για τις μελιτζάνες με γιαούρτι

melitzanes-sos-giaourtiou-giaourt-sintges-mageiriki-eisaimonadigr

 

Ο τρόπος παρασκευής αυτής της συνταγής είναι πολύ εύκολος. Με απλά βήματα και μέσα σε λίγα λεπτά, θα έχεις στο τραπέζι σου ένα μοναδικό πιάτο. Για αρχή θα πλύνουμε καλά τις μελιτζάνες και θα τις κόψουμε σε φέτες. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο νερό γιατί πρέπει να ξεπικρίσουν λίγο πριν τις ψήσουμε. Αλλάζουμε το νερό από τις μελιτζάνες 2-3 φορές και είμαστε έτοιμοι να τις τηγανίσουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αλατοπιπερώνουμε μία μια.

Έπειτα, βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι και σε ένα τηγάνι αρκετό ηλιέλαιο για να τηγανίσουμε. Μόλις κάψει το λάδι, περνάμε τις μελιτζάνες από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Σερβίρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι.

 

 

Τώρα για να φτιάξουμε τη σως γιαουρτιού ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι, το γιαούρτι μαζί με 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο, μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Την αφήνουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει και να γίνει δροσερή. Μόλις οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, τις βουτάμε μέσα στο γιαούρτι και απολαμβάνουμε. Οι πιο νόστιμες μελιτζάνες με γιαούρτι, είναι έτοιμες να τις απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτές τις μοναδικές μελιτζάνες με γιαούρτι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr