Θες ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που να θυμίζει μαμά; Αυτά τα γεμιστά ραβιόλια στον φούρνο είναι το ιδανικό πιάτο που ψάχνεις.
Γεμιστά ραβιόλια στον φούρνο σε 5 λεπτά
Αυτό το πιάτο είναι το κατάλληλο για σένα που βιάζεσαι, για μία συνάντηση με φίλους, για να το πάρεις μαζί εκτός σπιτιού αλλά και για να το μοιραστείς με όσους αγαπάς. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι αυτό το φαγητό θέλει ελάχιστα υλικά και πολύ λίγο χρόνο να το φτιάξεις. Όλοι θα βυθιστούν στη νοστιμιά του και σίγουρα θα σου ζητήσουν τη συνταγή. Και μιας και είπαμε συνταγή, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πως θα φτιάξεις και εσύ αυτό το πεντανόστιμο πιάτο.
Υλικά για ένα κανονικό ταψάκι: (5-6 μερίδες)
- 1,5 κιλό γεμιστά ραβιόλια
- 1 κιλό τυρί κίτρινο τριμμένο της επιλογής σου
- 2 συσκευασίες έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- Λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση και διαδικασία για τα τεμπέλικα ραβιόλια στον φούρνο
Πάμε να φτιάξουμε αυτό το καταπληκτικό πιάτο που δεν θα πιστεύεις την ευκολία του. Ξεκινάμε με το βράσιμο των ζυμαρικών. Σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με αρκετό νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια βάζουμε τις 2 σάλτσες ντομάτας που έχουμε επιλέξει σε ένα μεγάλο μπολάκι και προσθέτουμε μέσα λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε. Έπειτα αλείφουμε ένα ταψάκι της επιλογής μας με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε μία στρώση από τη σάλτσα μας, από πάνω μία στρώση με ραβιόλια και από πάνω τυρί τριμμένο. Συνεχίζουμε με τη δεύτερη στρώση με σάλτσα, ραβιόλια και τυρί. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και στο τέλος βάζουμε κι άλλο τυρί.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να ψηθεί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε μόλις κρυώσει λίγο. Αν το κόψουμε μόλις βγει, θα διαλυθεί και δεν θα βγει κανονικό κομμάτι. Τα πιο νόστιμα ραβιόλια στον φούρνο είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
Extra tips:
- Φυσικά και μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις στο τεμπέλικο σουφλέ με ραβιόλια ανάλογα με τα γούστα σου.
- Για παράδειγμα μπορείς να προσθέσεις λαχανικά που σου αρέσουν, όπως μανιτάρια, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα και ότι άλλο θέλεις.
- Επίσης, για να μην είναι σκέτη η σάλτσα μας, μπορείς να βάλεις κάποιο αλλαντικό ή κρέας της επιλογής σου. Για παράδειγμα κιμά, κοτόπουλο, μπέικον, λουκάνικο κλπ.
- Για μία πιο ζουμερή σάλτσα, πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος ή ακόμα και γιαούρτι ή γάλα.
- Αντί για κίτρινο τυρί, διάλεξε κάποιο που προτιμάς. Πχ, μοτσαρέλα, ανθότυρο, φέτα, ροκφόρ κλπ.
- Επίσης, αντί για ραβιόλια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδος ζυμαρικού επιθυμείς. Κάποια ζυμαρικά που προτείνω είναι τα κανελόνια, τα λαζάνια, οι πένες αλλά και το φιογκάκι.
- Για ένα πιο πλούσιο σουφλέ, μπορείς να προσθέσεις μπεσαμέλ από πάνω. Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις εύκολη σπιτική μπεσαμέλ.
- Μία εύκολη μακαρονάδα με σάλτσα μελιτζάνας για κάτι διαφορετικό.
- Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα για μία μυρωδιά Ιταλίας.
- Μακαρόνια με σάλτα τόνου για κάτι νόστιμο και μοναδικό.
Μοιράσου αυτά τα υπέροχα γεμιστά ραβιόλια στο φούρνο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!