Η πιο εύκολη κρέμα μπεσαμέλ είναι εδώ για να τη δοκιμάσεις. Συνδυάζεται με πολλά φαγητά και τα απογειώνει με τη γεύση της.
Η πιο εύκολη κρέμα μπεσαμέλ
Θυμάμαι που έφτιαχνα τη συγκεκριμένη μπεσαμέλ, όταν δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω μία έτοιμη. Την έμαθα από τη σχολή μου και την έχω αγαπήσει μέχρι σήμερα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά φαγητά, όπως παστίτσιο, μουσακά, σουφλέ και σε ότι άλλο θέλετε.
Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείτε να φτιάξετε τη σπιτική, εύκολη κρέμα μπεσαμέλ για να γλείφετε τα δάχτυλα σας.
Τι θα χρειαστείς:
- 180 γραμμάρια βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισό λίτρο φρέσκο γάλα της επιλογής σας
- 2 κρόκους αυγών
- 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί
- αλάτι, πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τη συγκεκριμένη μπεσαμέλ, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μία μεγάλη κατσαρόλα και καλό ανακάτεμα για να γίνει καλά. Είναι από τις πιο συνηθισμένες μπεσαμέλ και θα τη λατρέψετε.
Για αρχή, παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει καλά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να διαλυθεί καλά και να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το γάλα μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα μας, πάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν αρχίσει να πήζει το μείγμα, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους των αυγών, ανακατεύουμε και μετά από 2 λεπτά αποσύρουμε τελείως από τη φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο και έτοιμη η κρέμα μας για να τη χρησιμοποιήσουμε σε ότι φαγητό επιθυμούμε. Ότι φαγητό και να κάνεις η μπεσαμέλ θα το απογειώσει.
Extra tips:
- Η κρέμα μας, είναι έτοιμη όταν θα έχει πήξει ελαφρώς το μείγμα. Δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτή ή πολύ αραιή.
- Μπορείς να απλώσεις τη μπεσαμέλ, πάνω από το φαγητό σου, όταν θα είναι ζεστή ακόμα για να απλώνεται πιο εύκολα.
- Αν θέλεις να είναι πιο υγιεινή αλλά και vegan, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις αυγά και αντί για ”φρέσκο” γάλα, μπορείς να βάλεις κάποιο φυτικό που σου αρέσει, αλλά και να μην προσθέσεις τυρί. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο, αντί για βούτυρο.
- Βάλε φαντασία και κάνε θαύματα με τα φαγητά σου. Γιατί η μπεσαμέλ πάντα απογειώνει τα γεύματα σου.
- Αν δεν θέλεις, μπορείς να μην προσθέσεις μοσχοκάρυδο και να βάλεις λίγη κανέλα. Ανάλογα με τα γούστα σου μπορείς να φτιάξεις τη κρέμα των ονείρων σου.
- Προσοχή, μην κάψεις πολύ το αλεύρι και να έχεις τη κρέμα σε χαμηλή φωτιά να γίνει ομοιόμορφα. Η πιο εύκολη κρέμα μπεσαμέλ μόνο για σένα!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!