makaronia-me-saltsa-tonou-kai-krema-galaktos-sintages-zimarika-eisaimonadikigr

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου και πλούσια κρέμα γάλακτος

Αυτή τη συνταγή με μακαρόνια με σάλτσα τόνου και πλούσια κρέμα γάλακτος, δεν την έχεις δοκιμάσει σίγουρα. Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου από τη νοστιμιά.

 

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου και κρέμα γάλακτος

saltsa-tonou-me-krema-galaktos-kai-makaronia-sintages-mageiriki-zimarika-eisaimonadikigr

Αυτή τη περίοδο έχω πολύ ελεύθερο χρόνο με αποτέλεσμα να πειραματίζομαι αρκετά με καινούριες συνταγές. Είχα δοκιμάσει παλιά τη κόκκινη σάλτσα τόνου και μου άρεσε απίστευτα μαζί με μακαρόνια.

Θυμήθηκα εκείνη τη συνταγή και σκέφτηκα ότι θέλω να κάνω μία παραλλαγή της μιας και είχα αρκετά υλικά στο ψυγείο μου. Άνοιξα το ψυγείο και βρήκα κρέμα γάλακτος και έναν τόνο που είχα λίγο πιο πέρα. Τα συνδύασα και έφτιαξα αυτή την υπέροχη συνταγή που θα δεις παρακάτω.

 

 

 

Υλικά για 2 μερίδες:



  • Μισό πακέτο μακαρόνια της επιλογής σου
  • Μία κονσέρβα τόνου σε νερό ή ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή φρέσκα μανιτάρια που θα τα κόψεις σε κομμάτια (αν δεν θέλεις μπορείς να μην τα προσθέσεις)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  • 1-2 χούφτες τυρί τριμμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ή κίτρινη σε κομματάκια (προαιρετικά, αν δεν θέλεις δεν χρειάζεται να τη προσθέσεις)

 

 

 

 

 

Τρόπος προετοιμασία και εκτέλεση για τα μακαρόνια με σάλτσα τόνου

makaronia-me-krema-galaktos-kai-tono-saltsa-eisaimonadikigr

Η συνταγή μας είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και μπορείς να τη φτιάξεις όποτε θέλεις. Ένα υπέροχο γεύμα για όλη την οικογένεια. Για αρχή φτιάχνουμε τα μακαρόνια μας για να είναι έτοιμα όταν θα έχουμε φτιάξει τη σάλτσα.

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω με νερό. Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια που έχουμε επιλέξει και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να μην κολλήσουν τα μακαρόνια και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε καλά και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα τα σουρωμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από το ζεστό μάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Στη συνέχεια ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές (αν δεν θέλετε, μην τα προσθέσετε) και ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά να τσιγαριστούν καλά. Ρίχνουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις το κρασί αρχίσει να εξατμίζεται, προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας συνέχεια την αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί και αφού ρίξουμε ένα καλό ανακάτεμα στο μείγμα, η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και έτοιμα τα μακαρόνια με σάλτσα τόνου και κρέμα γάλακτος.

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Μοιράσου αυτή τη συνταγή με όποιον θες.

 



Post Author: Eisaimonadikigr