Ένα υπέροχο νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκάκι. Μία απαλή, σοκολατένια κρέμα που δεν θα προλαβαίνεις να τη φτιάχνεις και ειδικά στη νηστεία.
Νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκάκι σαν αφράτη κρέμα στο μπολάκι
Μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά ότι είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσουν οι πιο εναλλακτικές και διαφορετικές γεύσεις. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με νέα πιάτα για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι, δεν μου αρέσει η μεγάλη κατανάλωση ζωικών τροφών, όπως και όλα τα παράγωγα τους.
Εκτός από λόγους ηθικής, τα αποφεύγω και λόγω δυσανεξίας στη λακτόζη. Για αυτούς τους λόγους, και για πολλούς παραπάνω, ψάχνω διάφορες εναλλακτικές από τα αγαπημένα μου γλυκά και πιάτα για να μπορώ να τα απολαύσω χωρίς δυσάρεστες συνέπειες. Αν ανήκεις και εσύ σε μία τέτοια ομάδα, τότε μπορείς να καταλάβεις πολύ καλά τι εννοώ.
Αλλά για να μην σε καθυστερώ άλλο, σου παρουσιάζω άλλη μία ιδέα μου για ένα εύκολο, νηστίσιμο και vegan γλυκάκι. Δεν περιέχει ζωικό γάλα, αυγά, βούτυρο κλπ. Γίνεται πανεύκολα και μπορείς να το καταναλώσεις ότι ώρα και μέρα θέλεις ανάλογα την όρεξη σου. Και είναι και το ιδανικό γλυκάκι για περιόδους νηστείας που δύσκολα μπορείς να βρεις κάτι γλυκό και νηστίσιμο. Για πάμε να φτιάξουμε μαζί αυτό το υπέροχο γλυκό. Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις και θα θέλεις να το φτιάχνεις συνέχεια.
Υλικά που θα χρειαστείς για 3-4 ατομικά μπολάκια:
- 1 λίτρο φυτικό γάλα της επιλογής σου (αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας κλπ)
- Μία κουταλιά της σούπας κόρν-φλάουρ
- 2-3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ή καστανή ζάχαρη, όπως ακόμα και σιρόπι Αγαύης ή σφενδάμου
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
- Προαιρετικά: Ξηρούς καρπούς, φρούτα ή κάποιο μπισκότο που σου αρέσει.
Διαδικασία για το νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκάκι
Μπορείς ήδη να καταλάβεις ότι αυτό το γλυκό γίνεται πανεύκολα και με πολύ λίγα υλικά. Ίσως το συγκεκριμένο γλυκάκι γίνει από τα πιο αγαπημένα σου, είτε σε περιόδους νηστείας, είτε όχι. Αλλά ας μην μακρηγορούμε, ώρα να μάθεις τον τρόπο να το φτιάξεις και εσύ.
Για αρχή, βάζουμε το φυτικό γάλα μέσα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ηλιέλαιο και άφησε το να πάρει μία βράση. Ανακάτεψε το μείγμα για να διαλυθούν τα υλικά και άφησε το πάνω μέχρι να βράσει λίγο. Με το που αρχίσει να βράζει, ρίξε μέσα το κακάο και ανακάτεψε πάλι. Όταν το μείγμα γίνει σοκολατένιο, χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε μέσα και το κόρν-φλάουρ. Συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει λίγο και να γίνεται μία κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας συνέχεια. Διαχωρίζουμε τη κρέμα μας σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Αν θέλουμε τα στολίζουμε με ξηρούς καρπούς, κάποιο μπισκότο της επιλογής σου, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και ότι άλλο θέλεις. Αφήνουμε το γλυκό μας για 1-1,5 ώρα να παγώσει στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.
Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκάκι γεμάτο σοκολάτα, χωρίς αυγά και γάλα, είναι έτοιμο να το δοκιμάσεις.
Extra tips:
- Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, πρόσθεσε ξηρούς καρπούς αλλά και μπισκότα μέσα στη κρέμα μας.
- Δεν χρειάζεται να προσθέσεις το κακάο αν δεν θέλεις. Το γλυκό είναι το ίδιο νόστιμο και χωρίς να είναι σοκολατένιο. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις μέσα και λίγη λευκή σοκολάτα για περισσότερη νοστιμιά.
- Και για περισσότερη δροσιά, πρόσθεσε μέσα λίγο φυτικό γιαούρτι ή φυτική κρέμα γάλακτος.
- Αν θέλεις, μπορείς να βάλεις το γλυκό σε ένα μικρό ταψάκι, αντί να το χωρίσεις σε μπολάκια. Έτσι, θα γίνει σαν γλυκό για όλη την οικογένεια.
- Φτιάξε το πιο εύκολο κέικ του τεμπέλη που είναι και νηστίσιμο.
- Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας για όλες τις ώρες της ημέρας.
- Εύκολο φυτικό γάλα αμυγδάλου με μόνο 2 υλικά.
Μοιράσου τη πιο νόστιμη, νηστίσιμη, σοκολατένια κρέμα με τους φίλους σου.