koulourakia-kanelas-mpiskotakia-me-kanela-eukola-nistisima-vegan-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας από τον Σεφ Στέργιο

Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που μοσχοβολάνε από τον σεφ Στέργιο. Είναι vegan-νηστίσιμα αλλά και πεντανόστιμα.

 

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας

cinnamon-cookies-koulourakia-kanelas-mpiskotakia-me-kanela-eukola-vegan-nistisima-eisaimonadikigr

 

Θέλεις τα πιο νόστιμα αλλά και νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας; Σε αυτή τη συνταγή θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Ο σεφ Στέργιος μοιράζεται μαζί μας τα κουλουράκια του που είναι ιδανικά για να τα συνοδεύσεις μαζί με τον καφέ σου ένα φθινοπωρινό ή χειμωνιάτικο πρωινό. Όπως επίσης, ταιριάζουν απόλυτα με τσάι ή χαμομήλι αλλά και με μία ζεστή σοκολάτα.

Οι καλεσμένοι σου θα τα λατρέψουν και εσύ δεν θα χορταίνεις να τα φτιάχνεις και να τα γεύεσαι. Και το καλύτερο; Δεν περιέχουν βούτυρο, γάλα ή αυγά και δεν σε βαραίνουν. Από τα πιο αγαπημένα κουλουράκια κανέλας που θα τα φτιάξεις και θα μοσχοβολήσει όλη η κουζίνα σου. Πάμε να τα φτιάξουμε μαζί.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 25-30 κουλουράκια ανάλογα το μέγεθος που θες:



  • 1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Τον χυμό από 3 πορτοκάλια
  • 2 ποτήρια του νερού λάδι (500 ml)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • Δύο κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο

 

 

 

 

 

Προετοιμασία και διαδικασία για τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας

mpiskotakia-kanelas-koulourakia-me-kanela-glika-zaxaroplastiki-nistisima-vegan-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα κουλουράκια είναι από τα πιο μυρωδάτα που θα δοκιμάσεις ποτέ. Και επίσης γίνονται και πολύ εύκολα, χωρίς κόπο και μπορείς να φτιάξεις μεγάλη ποσότητα και να τα αποθηκεύσεις. Ας ξεκινήσουμε με τη συνταγή μας.

Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί το ελαιόλαδο και έπειτα ρίχνουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πάλι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και τη κανέλα. Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα στο μείγμα για να γίνουν όλα τα υλικά ένα.

 

 

Αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το 1 κιλό αλεύρι πλάθοντας και ζυμώνοντας το μείγμα μέχρι να γίνει μία ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και έπειτα αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας. Κρατάμε το μισό κιλό αλεύρι σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια μας το ένα με λίγη απόσταση από το άλλο και αν θέλουμε κάνουμε από πάνω σχήματα με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά αλλά να παραμείνουν μαλακά. Θέλουμε να είναι μαλακά διότι τα συγκεκριμένα μπισκότα σκληραίνουν όσο κρυώνουν. Άφησε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρεις. Αν θέλεις να τα αποθηκεύσεις κάπου, άσε τα να κρυώσουν τελείως για να μην κρατήσουν υγρασία μέσα τους. Ώρα να δοκιμάσεις τα πιο νόστιμα κουλουράκια με κανέλα.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτά τα υπέροχα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr