sokolatenio-keik-tou-tempeli-cake-sokolatas-eukolo-glika-eisaimonadikigr

Το κέικ του τεμπέλη με ελάχιστα υλικά που είναι και νηστίσιμο

Αν ψάχνεις ένα από τα πιο εύκολα κέικ σοκολάτας, αυτό είναι που ήθελες. Το κέικ του τεμπέλη είναι σοκολατένιο, πανεύκολο και νηστίσιμο.

 

Το πιο εύκολο κέικ του τεμπέλη

keik-sokolatas-sokolatenio-cake-tou-tempeli-gluka-eisaimonadikigr

 

Σε ποιον δεν αρέσουν οι εύκολες συνταγές με λίγα υλικά; Εγώ σίγουρα τις λατρεύω και προσπαθώ να βρω όσες περισσότερες μπορώ. Επίσης, μου αρέσει όταν βρίσκω εύκολα γλυκά, χωρίς πολλά υλικά και κόπο και κυρίως νηστίσιμα-vegan. Εδώ και χρόνια έχω κόψει τα πολλά ζωικά προϊόντα και κυρίως το γάλα το αποφεύγω με πάθος. Έτσι, όταν ανακαλύπτω μια πανεύκολη, νηστίσιμη και κυρίως σοκολατένια εκδοχή ενός σοκολατένιο κέικ, δεν κρατιέμαι.

Και έτσι έγινε, μιας και μία μέρα καθώς έψαχνα το επόμενο γλυκάκι που θα μου λύσει τα χέρια, έπεσα πάνω σε αυτό το λατρεμένο κέικ. Αμέσως το έφτιαξα και επειδή ενθουσιάστηκα, είπα να το ονομάσω και το ”κέικ του τεμπέλη”. Μία ονομασία που ταιριάζει απόλυτα στο γλυκό μας, μιας και με ελάχιστα υλικά και χρόνο, θα έχεις έτοιμο στο τραπέζι σου ένα υπέροχο, σοκολατένιο κέικ.

Μπορείς να το συνοδεύσεις με τον καφέ, το τσάι σου και ότι άλλο ρόφημα επιθυμείς, όπως και να το κεράσεις σε αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Και ξέρεις ποιο είναι και το ακόμα πιο τέλειο σε αυτό το κέικ; Έχει σοκολατένια επικάλυψη που είναι και αυτή νηστίσιμη και γίνεται πανεύκολα. Όμως τέρμα τα λόγια, ας ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε αυτό το πανεύκολο κεκάκι γεμάτο σοκολάτα και απόλαυση.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μεσαίο, στρογγυλό ταψάκι:

 



  • 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • Μία κούπα ανθρακούχο νερό ή σόδα (240 ml)

 

 

 

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1/3 της κούπας σιρόπι Αγαύης ή maple syrup
  • 1/3 της κούπας φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο ή κάποιο άλλο φυτικό βούτυρο που σου αρέσει

 

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία για το πιο κέικ του τεμπέλη

keik-tou-tempeli-cake-sokolatas-vegan-liga-ilika-gluka-eisaimonadikigr

 

Μόλις φτιάξεις αυτό το κέικ, θα καταλάβεις ότι είναι ένα από τα πιο εύκολα κέικ που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Κανείς δεν θα καταλάβει το πόσο εύκολο είναι και το ότι είναι νηστίσιμο. Επίσης, η επικάλυψη (frosting) σοκολάτας απογειώνει την εμφάνιση και τη γεύση του και όλοι θα νομίζουν ότι είναι από ζαχαροπλαστείο. Αλλά μόνο εσύ θα ξέρεις ότι το έφτιαξες με τα χέρακια σου. Πάμε να ξεκινήσουμε με τον τρόπο παρασκευής του πιο εύκολου και ”τεμπέλικου” κέικ που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου.

Για αρχή, θα κοσκινίσουμε το αλεύρι μας και θα το βάλουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Μέσα στο μπολ θα προσθέσουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το κακάο, το αλάτι και το baking powder και θα τα ανακατέψουμε όλα μαζί με το αλεύρι. Στο ίδιο μείγμα θα ρίξουμε το ανθρακούχο νερό και το ηλιέλαιο και θα ανακατέψουμε για λίγο. Η συγκεκριμένη ζύμη δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μικρό, στρογγυλό ταψάκι και απλώνουμε πάνω τη ζύμη του κέικ. Ψήνουμε το κεκάκι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το κέικ μας. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

 

 

Συνεχίζουμε με το frosting- επικάλυψη σοκολάτας μέχρι να κρυώσει καλά το κέικ μας. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κακάο μαζί με το φυτικό βούτυρο που έχουμε επιλέξει και το σιρόπι Αγαύης. Μόλις γίνει σαν κρέμα η υφή, είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.

Αφού δούμε ότι κρύωσε το κέικ έχουμε 2 επιλογές. Μπορούμε είτε να κόψουμε στη μέση το κέικ, να βάλουμε μία στρώση επικάλυψης στο εσωτερικό του και το υπόλοιπο να το στολίσουμε από πάνω. Είτε, μπορούμε απλά να απλώσουμε όλη τη κρέμα πάνω στο κέικ χωρίς να βάλουμε στο εσωτερικό του ή να το κόψουμε στη μέση. Το κεκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Αν θέλεις μπορείς να το βάλεις για λίγο στο ψυγείο για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου το πιο εύκολο κέικ του τεμπέλη με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr