simvoules-gia-na-veltioseis-tin-orasi-sou-ugeia-matia-eisaimonadikigr

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να βελτιώσεις την όραση σου

Κάνε κάποιες αλλαγές στη καθημερινότητα σου και βελτίωσε την όραση σου. Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να βλέπεις καλύτερα και καθαρά.

 

Βελτιωμένη και πιο καθαρή όραση

kaliteri-orasi-veltiose-matia-ugeia-simvoules-eisaimonadikigr

 

Δεν είναι τυχαία η φράση «να με προσέχεις σαν τα μάτια σου» αφού η ομαλή τους λειτουργία είναι ιδιαίτερα εύθραυστη αλλά και πολύτιμη.  Προστάτευσε τα με τους πιο απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους.    

 

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματος είναι τα μάτια, που αποτελούν τα πιο ευάλωτα αισθητήρια όργανα.  Οι διατροφικές σου συνήθειες και μερικές κινήσεις που κάνεις αυτόματα καθημερινά χωρίς να το σκέφτεσαι μπορεί να είναι η αιτία που επιβαρύνεται η όρασή σου.  Μικρές αλλαγές μπορεί να σε γλιτώσουν από μεγάλα προβλήματα και να βελτιώσουν την όραση σου. Μήπως να τις ξεκινήσεις από σήμερα; 

 

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου. 

 

 

ΚΟΨΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ 

Κάθε τομέας της υγείας σου επηρεάζεται αρνητικά από το κάπνισμα και η όραση δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από αυτούς.  Ειδικότερα, το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους που επηρεάζουν άμεσα την υγεία των ματιών. Ενώ ο ίδιος ο καπνός του τσιγάρου –ακόμα και στο παθητικό κάπνισμα –είναι ερεθιστικός για τα μάτια και επιδεινώνει την ξηροφθαλμία, που είναι  ιδιαίτερα συχνή στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Αν πιστεύεις ότι έχεις ξηροφθαλμία ή κάποιο άλλο πρόβλημα όρασης που να ευθύνεται στο τσιγάρο, απευθύνσου υπεύθυνα στον οφθαλμίατρο σου.

 

 

veltiomeni-orasi-simvoules-ugeia-matia-eisaimonadikigr

 

 

ΚΡΑΤΑ ΡΟΥΤΙΝΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 

Ό,τι αξεσουάρ χρησιμοποιείς φρόντισε να είναι καθαρό.  Άλλαζε συχνά το διάλυμα για τους φακούς επαφής, ανανέωνέ τους ίδιους τους φακούς όποτε γράφει η συσκευασία. Και σκούπιζε καλά τους φακούς των γυαλιών.  Επιπλέον πριν πιάσεις κάτι από αυτά φρόντισε να έχεις πλύνει καλά τα χέρια σου. Γιατί συνήθως τα περισσότερα μικρόβια προέρχονται από εκεί. Επίσης, μην πιάνεις τα μάτια σου όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού γιατί δεν γνωρίζεις τι έχεις πιάσει πιο πριν και τι μικρόβια περιέχει.

 

 

ΓΥΜΝΑΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ 

Η άμεση σχέση της άσκησης με την όραση δεν έχει αποδειχθεί αλλά έρευνες δείχνουν ότι αν γυμνάζεσαι τακτικά μπορεί να μειώσεις τις  πιθανότητες να προσβληθείς από εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.  Τα οφέλη της γυμναστικής όπως το ξύπνημα του μεταβολισμού αλλά και η θετική ενέργεια που παίρνεις, βελτιώνουν την γενικότερη υγεία σου , άρα και τα μάτια σου.  Η γυμναστική είναι η ψυχοθεραπεία της ψυχής και του σώματος σου.   
 

 

ΒΑΛΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ 

Η απόλυτη πηγή βιταμίνης C είναι τα πορτοκάλια και ο φυσικός χυμός τους.  Η δράση τους είναι πολλαπλή αφού όχι μόνο δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα αλλά επιπλέον το ασκορβικό οξύ που περιέχουν λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει την όραση από τον καταρράκτη και τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας που μπορεί να οδηγήσει στην τύφλωση. Γενικά μια καλή διατροφή που αποτελείται από φρούτα και λαχανικά κάνει καλό στον οργανισμό και στη ψυχική σου υγεία.

 

provlimata-orasis-veltiose-orasi-simvoules-matia-ugeia-eisaimonadikigr

 

 
 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ 

Για να μην έχεις αμφιβολίες για το αν βλέπεις καλά, κλείνε μια φορά το χρόνο ραντεβού στον οφθαλμίατρο ή τον οπτομέτρη.  Εκεί θα διαπιστώσεις αν έχεις προβλήματα όρασης και αν έχουν επιδεινωθεί ή βελτιωθεί αυτά που ήδη έχεις. Γιατί αν δεν προσέχεις τα μάτια σου, τι θα προσέξεις; Αν παρατηρήσεις οποιοδήποτε πρόβλημα ή αλλαγή στην όραση σου, πήγαινε σε έναν οφθαλμίατρο να σε βοηθήσει και να σε εξετάσει κατάλληλα.

 

 

ΑΠΟΦΥΓΕ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ 

Η εκτεταμένη έκθεση των ματιών στην ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να καταστρέψει το μηχανισμό των ματιών.  Μην ξεχνάς να φοράς γυαλιά ηλίου ακόμα κι αν έχει συννεφιά. Και μην σκεφτείς τα χρήματα όσον αφορά την αγορά γυαλιών ηλίου. Είναι εντάξει να δώσεις κάτι παραπάνω για τη προστασία των ματιών σου και για να βλέπεις καλύτερα. Τα γυαλιά που υπάρχουν σε διάφορα πανηγύρια και μαγαζιά που δεν ειδικεύονται στην όραση σου, δεν πουλάνε ειδικά γυαλιά για σένα. Προτίμησε να αγοράσεις γυαλιά ηλίου από κάποιο ειδικό κατάστημα ή κάποιον οφθαλμίατρο.

 

 

 

Εσύ ποιες από αυτές τις συνήθειες κάνεις και δεν το ήξερες;Διαβάστε περισσότερα

Post Author: Eisaimonadikigr