kritharaki-me-laxanika-sintages-eukoles-eisaimonadikigr

Κριθαράκι με λαχανικά για ένα πιάτο με ότι έχει περισσέψει

Αν ψάχνεις ένα εύκολο πιάτο με ότι έχεις στη κουζίνα σου, τότε το βρήκες. Αυτό το πανεύκολο κριθαράκι με λαχανικά είναι ότι πιο νόστιμο.

 

Νόστιμο και εύκολο κριθαράκι με λαχανικά

eukoli-sintagi-gia-kritharaki-me-laxanika-kai-feta-sintages-eisaimonadikigr

 

Εδώ και καιρό ψάχνω εύκολες και γρήγορες συνταγές για να εμπλουτίσω τη μαγειρική μου τέχνη. Έτσι, μία συνηθισμένη μέρα σας όλες τις άλλες, αποφάσισα να ανοίξω τα ντουλάπια και το ψυγείο μου και να φτιάξω ένα πιάτο με ότι έχω. Το αποτέλεσμα δεν το πίστευα ούτε και εγώ. Έγινε αμέσως το αγαπημένο μου πιάτο διότι φτιάχνεται πανεύκολα και χωρίς κόπο. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά θέλεις ανάλογα με τις γεύσεις που σου αρέσουν. Είμαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσεις μία φορά, θα το φτιάχνεις συνέχεια.

 

Τι θα χρειαστείς για 2 μερίδες:

 



  • 250 γραμμάρια κριθαράκι
  • 10-12 ντοματίνια
  • 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελιές σε ροδέλες
  • 1 αγγούρι
  • Μία κόκκινη πιπεριά γλυκιά
  • Μία μικρή κονσέρβα καλαμπόκι (300 γραμμάρια περίπου)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο ρίγανη
  • Χυμό από μισό λεμόνι

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για το νόστιμο κριθαράκι με λαχανικά

kritharaki-eukolo-me-laxanika-sintages-eisaimonadikigr

 

Μόλις μάθεις πως να φτιάχνεις αυτό το πανεύκολο πιάτο, δεν θα το αποχωρίζεσαι. Όταν θα θέλεις ένα γρήγορο και απλό πιάτο, θα σου έρχεται στο μυαλό αυτό. Είναι επίσης, το ιδανικότερο πιάτο για όσους βιάζονται, για φοιτητές, εργένηδες αλλά και για τα παιδιά μιας και περιέχει πολλά λαχανικά και βιταμίνες. Πάμε να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.

Για αρχή, θα βράσουμε το κριθαράκι σε άφθονο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Αν θέλεις, βράσε το λίγο λιγότερο για να παραμείνει πιο τραγανό και ”ζωντανό”. Επίσης, υπάρχουν 2 τρόποι να καταναλώσεις το κριθαράκι σου. Είτε το ξεβγάζεις με κρύο νερό και το τρως κρύο σαν σαλάτα, είτε το σουρώνεις απλά και το τρως ζεστό. Εσύ θα διαλέξεις πως το θέλεις.

 

 

Μόλις βράσει, άφησε το στην άκρη και πλύνε καλά τα λαχανικά που σου προτείνω.  Κόψε τα σε κομματάκια της επιλογής σου και πρόσθεσε τα μέσα στο κριθαράκι. Ρίξε μέσα και τη τριμμένη φέτα. Στη συνέχεια, ανακάτεψε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο με το ξύδι, λίγο αλάτι και ρίγανη και τον χυμό από μισό λεμόνι. Ρίξε το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ρίξε ένα καλό ανακάτεμα να γίνουν όλα ένα.

Το πιάτο σου είναι έτοιμο να το απολαύσεις και να το μοιραστείς με όποιον θέλεις. Επίσης, μπορείς να το βάλεις για λίγο στο ψυγείο πριν το δοκιμάσεις, αν το προτιμήσεις κρύο, σαν σαλάτα.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτό το μοναδικό κριθαράκι με λαχανικά με του φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr