Αν ψάχνεις ένα εύκολο πιάτο με ότι έχεις στη κουζίνα σου, τότε το βρήκες. Αυτό το πανεύκολο κριθαράκι με λαχανικά είναι ότι πιο νόστιμο.
Νόστιμο και εύκολο κριθαράκι με λαχανικά
Εδώ και καιρό ψάχνω εύκολες και γρήγορες συνταγές για να εμπλουτίσω τη μαγειρική μου τέχνη. Έτσι, μία συνηθισμένη μέρα σας όλες τις άλλες, αποφάσισα να ανοίξω τα ντουλάπια και το ψυγείο μου και να φτιάξω ένα πιάτο με ότι έχω. Το αποτέλεσμα δεν το πίστευα ούτε και εγώ. Έγινε αμέσως το αγαπημένο μου πιάτο διότι φτιάχνεται πανεύκολα και χωρίς κόπο. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά θέλεις ανάλογα με τις γεύσεις που σου αρέσουν. Είμαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσεις μία φορά, θα το φτιάχνεις συνέχεια.
Τι θα χρειαστείς για 2 μερίδες:
- 250 γραμμάρια κριθαράκι
- 10-12 ντοματίνια
- 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ελιές σε ροδέλες
- 1 αγγούρι
- Μία κόκκινη πιπεριά γλυκιά
- Μία μικρή κονσέρβα καλαμπόκι (300 γραμμάρια περίπου)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο ρίγανη
- Χυμό από μισό λεμόνι
Διαδικασία και παρασκευή για το νόστιμο κριθαράκι με λαχανικά
Μόλις μάθεις πως να φτιάχνεις αυτό το πανεύκολο πιάτο, δεν θα το αποχωρίζεσαι. Όταν θα θέλεις ένα γρήγορο και απλό πιάτο, θα σου έρχεται στο μυαλό αυτό. Είναι επίσης, το ιδανικότερο πιάτο για όσους βιάζονται, για φοιτητές, εργένηδες αλλά και για τα παιδιά μιας και περιέχει πολλά λαχανικά και βιταμίνες. Πάμε να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.
Για αρχή, θα βράσουμε το κριθαράκι σε άφθονο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Αν θέλεις, βράσε το λίγο λιγότερο για να παραμείνει πιο τραγανό και ”ζωντανό”. Επίσης, υπάρχουν 2 τρόποι να καταναλώσεις το κριθαράκι σου. Είτε το ξεβγάζεις με κρύο νερό και το τρως κρύο σαν σαλάτα, είτε το σουρώνεις απλά και το τρως ζεστό. Εσύ θα διαλέξεις πως το θέλεις.
Μόλις βράσει, άφησε το στην άκρη και πλύνε καλά τα λαχανικά που σου προτείνω. Κόψε τα σε κομματάκια της επιλογής σου και πρόσθεσε τα μέσα στο κριθαράκι. Ρίξε μέσα και τη τριμμένη φέτα. Στη συνέχεια, ανακάτεψε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο με το ξύδι, λίγο αλάτι και ρίγανη και τον χυμό από μισό λεμόνι. Ρίξε το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ρίξε ένα καλό ανακάτεμα να γίνουν όλα ένα.
Το πιάτο σου είναι έτοιμο να το απολαύσεις και να το μοιραστείς με όποιον θέλεις. Επίσης, μπορείς να το βάλεις για λίγο στο ψυγείο πριν το δοκιμάσεις, αν το προτιμήσεις κρύο, σαν σαλάτα.
Extra tips:
- Εκτός από φέτα, μπορείς να προσθέσεις ότι τυρί θέλεις στο πιάτο σου. Όπως επίσης, μπορείς να προσθέσεις και τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια, γιαούρτι αλλά και μοτσαρέλα, ανθότυρο, γραβιέρα και ότι άλλο θέλεις.
- Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις και μαγειρεμένα λαχανικά εκτός από τα ωμά που σου προτείνω. Για παράδειγμα, κολοκυθάκι ψητό, μελιτζάνα, πιπεριά ψητή, γλυκοπατάτα ψητή ή βραστή, μανιτάρια αλλά και καρότο βραστό. Εσύ επιλέγεις πως θα απογειώσεις τη συνταγή σου.
- Αν δεν θέλεις, δεν χρειάζεται να προσθέσεις τη σάλτσα που σου δείχνω. Αλλά επίσης, μπορείς και να την αντικαταστήσεις με κάποια άλλη. Για παράδειγμα μαγιονέζα, μουστάρδα, ceasar σως, γλυκόξινη κλπ.
- Αυτή η συνταγή γίνεται και τελείως νηστίσιμη-vegan αν δεν προσθέσεις το τυρί ή το αντικαταστήσεις με κάποιο vegan που προτιμάς. Για περισσότερες vegan-νηστίσιμες συνταγές, δες εδώ.
- Την ίδια παρασκευή μπορείς να δημιουργήσεις και με ρύζι, τραχανά, κινόα, κάποιο μακαρόνι αλλά και ότι όσπριο θέλεις, πχ φακές, ρεβίθια και φασόλια.
- Φτιάξε μοναδική σαλάτα με κους κους που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- Φακές σαλάτα για ένα ολοκληρωμένο και πλούσιο πιάτο γεμάτο βιταμίνες.
- Σαλάτα με καρότο για καλή πέψη και δυνατό ανοσοποιητικό.
- Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια για όλες τις εποχές και περιστάσεις.
Μοιράσου αυτό το μοναδικό κριθαράκι με λαχανικά με του φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!