fakes-salata-faki-salates-sintages-nistisimes-ospria-eisaimonadikigr

Μοναδική συνταγή για φακές σαλάτα γεμάτη βιταμίνες

Η πιο φρέσκια σαλάτα γεμάτη βιταμίνες για όλη την οικογένεια. Αυτές οι φακές σαλάτα μπορούν να γίνουν το επόμενο αγαπημένο σου γεύμα.

 

Ξεχωριστές φακές σαλάτα

salata-me-fakes-faki-salates-nistisimes-sintages-mageiriki-ospria-eisaimonadikigr

 

Είμαι από τα άτομα που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα όσπρια και ειδικά στις φακές. Μου αρέσει να καταναλώνω κάποιο όσπριο τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα και πάντα ψάχνω διαφορετικούς τρόπους παρασκευής. Τα όσπρια ειδικά είναι ένα υλικό που μπορεί να συνδυαστεί με πολλά υλικά και σε διάφορες συνταγές.

Μία από αυτές τις μοναδικές συνταγές είναι και αυτές οι φακές σαλάτα που μόλις τις δοκίμασα, τις λάτρεψα. Έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα όταν θέλω να φτιάξω κάτι υγιεινό, γρήγορο και κυρίως νόστιμο. Και σίγουρα δεν ξεχνάμε το πόσες βιταμίνες περιέχει και πόσο καλό κάνει στον οργανισμό σου. Επίσης, είναι ένα πιάτο που μπορείς να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο σου και να το τρως όποτε θέλεις. Πάμε να δούμε μαζί τι υλικά θα χρειαστείς και πως θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη σαλάτα.

 

 

 

 

Υλικά για 4-5 μερίδες:

 



  • 500 γραμμάρια φακές
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φυλλαράκια δάφνη
  • Μία πρέζα κύμινο
  • 1,5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Μία κουταλιά της σούπας ξύδι ή ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

 

 

 

 

 

Παρασκευή και διαδικασία για τις φακές σαλάτα

faki-salata-fakes-salates-ospria-nistisimes-sintages-eisaimonadikigr

 

Αυτό που μπορώ να σου δηλώσω με μεγάλη σιγουριά είναι ότι αυτή η σαλάτα γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Για αρχή θα γεμίσουμε μία κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και θα ρίξουμε μέσα τις φακές,  το κρεμμύδι κομμένα στα 4, τις δάφνες και το κύμινο. Θα τα βάλουμε να βράσουν όλα μαζί για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά όχι να λιώσουν.

Τις στραγγίζουμε καλά και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ενώ πετάμε και το κρεμμύδι αλλά και τις δάφνες γιατί δεν θα τα χρειαστούμε για τη συνέχεια. Τοποθετούμε τις φακές μας μέσα σε μία βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε μέσα αλάτι, τη ρίγανη, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το λεμόνι και ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα.

 

 

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό και τα βάζουμε και αυτά μέσα στο μείγμα. Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα για να γίνουν όλα τα υλικά ένα και αφήνουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο για 5-10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε. Το κάνουμε αυτό για να μαριναριστεί καλά με όλα τα υλικά της και να είναι πιο νόστιμη.

Μόλις περάσουν τα λεπτά, τη βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε σε πιάτα της επιλογής μας. Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σαλάτα με κάποιο γιαούρτι, τυρί κρέμα αλλά και κάποιο ψωμάκι που μας αρέσει. Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτή τη μοναδική σαλάτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr