salata-me-karoto-karotosalata-karotou-salates-ugieines-epiloges-laxanika-eisaimonadikigr

Σαλάτα με καρότο για καλή πέψη και ισορροπημένες ορμόνες

Η πιο απλή σαλάτα με καρότο που περιέχει ελάχιστα υλικά. Συμβάλλει στην εξισορρόπηση των ορμονών και στη καλή λειτουργία του εντέρου.

 

Υγιεινή σαλάτα με καρότο

apli-karotosalata-salata-me-karoto-salates-elafries-ugieines-eisaimonadikigr

 

Αν σου αρέσουν οι ελαφριές σαλάτες με ελάχιστα υλικά και ειδικά το καρότο, τότε θα αγαπήσεις ιδιαίτερα αυτή τη σαλάτα. Επίσης, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αυτή η απλή σαλάτα συμβάλει στη καλή εξισορρόπηση των ορμονών αλλά και στη καλή λειτουργία του εντέρου. Προτείνεται κυρίως σε γυναίκες αλλά μπορούν να τη φτιάξουν και να την απολαύσουν όλοι. Είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και μπορείς να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο σου και να τη τρως όποτε θέλεις.

Και σίγουρα μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά θέλεις για να είναι στα γούστα σου. Εγώ θα σου δείξω πως φτιάχνω τη δική μου σαλάτα με καρότο για τις ώρες που θέλω κάτι ελαφρύ και εύκολο. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα τη φτιάξεις πανεύκολα.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για μία μερίδα σαλάτα:

 



 

  • 2 καρότα
  • Λίγο αλάτι
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Μία κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο ή κανονικό ή μηλόξυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ή μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Λίγο ρίγανη
  • Μία κουταλιά της σούπας λεμόνι

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία για τη πιο εύκολη σαλάτα με καρότο

ugieini-salata-karotou-salates-me-karoto-karotosalata-apli-eisaimonadikigr

 

Όπως προανέφερα, μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις μέσα σε αυτή τη σαλάτα. Εκτός από καρότο μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά που σου αρέσουν. Πάμε να ξεκινήσουμε τη νόστιμη σαλάτα μας που θα σε βοηθήσει πολύ στη σωματική σου υγεία.

Ξεκινάμε με το να πλύνουμε και να ξεφλουδίσουμε καλά τα καρότα μας. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε λωρίδες με το ειδικό μηχάνημα ή με ένα μαχαίρι. Μπορείς και να τα κόψεις σε κομματάκια ή να τα τρίψεις στον τρίφτη. Διάλεξε τον τρόπο που σε βολεύει.

 

 

Έπειτα ρίξε πάνω στα καρότα το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι που έχεις διαλέξει, το σκόρδο πολτοποιημένο ή σε σκόνη, τη ρίγανη και το λεμόνι. Ρίξε ένα καλό ανακάτεμα να πάνε όλα τα υλικά παντού και απόλαυσε τη σαλάτα σου. Μπορείς να την αφήσεις και για λίγο στο ψυγείο για να μαριναριστεί καλά η σαλάτα και μετά να τη δοκιμάσεις. Ότι κι αν διαλέξεις να κάνεις, πάλι θα είναι πεντανόστιμη. Επίσης, είναι μία σαλάτα που είναι ιδανική για το καλοκαίρι και για όταν θέλεις να ακολουθήσεις μία πιο υγιεινή διατροφή.

 

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη καροτοσαλάτα με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr