Το πιο εύκολο κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ που γίνεται πανεύκολα και χωρίς κόπο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστείς το μίξερ της κουζίνας.
Πανεύκολο κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ
Από πάντα μου άρεσαν οι εύκολες και γρήγορες συνταγές και αυτή είναι η περίοδος να αξιοποιήσω αυτά που έχω μάθει. Μιας και είναι περίοδος μετακόμισης έχω εξοπλίσει το σπίτι μου με καινούριες ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας. Ωστόσο, μία μέρα που αποφάσισα να φτιάξω ένα κέικ με γεύση πορτοκάλι, παρατήρησα ότι δεν έχω αγοράσει ακόμα μίξερ. Σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω για να αντικαταστήσω αυτό το μηχάνημα και η ιδέα δεν άργησε να έρθει.
Μα και φυσικά να μαγειρέψω αυτό το κέικ χωρίς μίξερ. Δηλαδή οι αγαπημένες μας γιαγιάδες είχαν μίξερ για να φτιάχνουν κέικ; Δεν νομίζω. Και επίσης, το αποτέλεσμα ήταν ένα γευστικότατο και πολύ μαλακό κεκάκι που μπορείς να το συνοδεύσεις με τον καφέ, το τσάι σου αλλά και να το μοιραστείς με φίλους και αγαπημένους. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα φτιάξεις αυτό το αγαπημένο κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ.
Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μεσαίο στρογγυλό ταψάκι:
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (γύρω στα 350 γραμμάρια)
- Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
- Ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
- 200 γραμμάρια γιαούρτι της επιλογής σου (μπορείς να προσθέσεις και με γεύση)
- Χυμό από 3 πορτοκάλια
- 1, 5 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- Λίγο ηλιέλαιο για το άλειμμα του ταψιού
- Προαιρετικά: Μία χούφτα ξανθές ή μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση και διαδικασία για το πιο νόστιμο κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ
Αυτό το κέικ γίνεται πανεύκολα με ένα σύρμα χειρός ή ακόμα και με ένα πιρούνι. Λύσεις υπάρχουν, φαντασία να υπάρχει.
Για αρχή θα ρίξουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα και να λιώσει λίγο η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε πάλι και στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό από τα πορτοκάλια μας. Ανακατεύουμε πάλι και προσθέτουμε τις βανίλιες, το γιαούρτι και το baking powder. Τέλος, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε και αυτό μέσα μέχρι να γίνει μία ρευστή ζύμη για κέικ. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγες σταφίδες για περισσότερη γεύση και εμφάνιση.
Αλείφουμε με ηλιέλαιο τον πάτο ενός ταψιού και απλώνουμε το μείγμα του κέικ ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. Ψήνουμε το αγαπημένο μας κεκάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις γίνει το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε.
Extra tips:
- Μπορείς να στολίσεις το κέικ σου με ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα, σαντιγί, λιωμένη λευκή ή μαύρη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς αλλά και φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα.
- Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς μέσα στο κέικ σου, όπως καρύδια, κάσιους κλπ.
- Αντί για ηλιέλαιο μπορείς να προσθέσεις μαλακό βούτυρο της επιλογής σου ή λάδι καρύδας.
- Το συγκεκριμένο κέικ μπορεί να γίνει και μία υπέροχη βασιλόπιτα για τις γιορτές.
- Επίσης, το ξύσμα λεμονιού είναι προαιρετικό και αν δεν θέλεις δεν χρειάζεται να το προσθέσεις. Το βάζουμε μόνο για περισσότερο άρωμα.
- Αντί για ζάχαρη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέλι, ζάχαρη καρύδας, ζάχαρη χουρμά, στέβια, ζαχαρίνη κλπ.
- Αν θέλεις και μία νότα σοκολάτας στο κέικ σου, πρόσθεσε μέσα κομματάκια σοκολάτας, κακάο σε σκόνη, σταγόνες σοκολάτας, πραλίνα σοκολάτας αλλά και σιρόπι σοκολάτας. Διάλεξε το υλικό που σε ενθουσιάζει.
- Φτιάξε το πιο νόστιμο μυρμηγκάτο κέικ που θα λατρέψεις.
- Το πιο εύκολο, φθινοπωρινό κέικ με σταφίδες για όλες τις ώρες της ημέρας.
- Ένα ξεχωριστό, σοκολατένιο κέικ με παντζάρι για μικρούς και μεγάλους.
- Υπέροχο κέικ βανίλιας με μπανάνα και ζαχαρούχο.
- Σοκολατένιο κέικ με μέλι, χωρίς ζάχαρη που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι.
- Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι χωρίς γάλα και αυγά. Ότι πιο vegan υπάρχει σε κεκάκι.
- Κέικ βρώμης με σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και αλεύρι.
Μοιράσου το πιο εύκολο και γρήγορο κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!