mirmigkato-siropiasto-sokolateniko-keik-cake-sokolatas-troufa-sokolata-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Μυρμηγκάτο κέικ με σοκολάτα γεμάτο αναμνήσεις

Φτιάξε το πιο υπέροχο μυρμηγκάτο κέικ με τρούφα σοκολάτας και σοκολατένιο γλάσο γεμάτο αναμνήσεις που θα λατρέψουν όλοι.

 

Σοκολατένιο μυρμηγκάτο κέικ

keik-mirmugkato-siropiasto-sokolatenio-cake-gluka-eisaimonadikigr

 

Ακόμα θυμάμαι τη χαρακτηριστική γεύση αυτού του αγαπημένου κέικ. Τη διαφορά κάνει η τρούφα σοκολάτας που γέμιζε το στόμα σου και ήταν πολύ τραγανή και κρεμώδης. Έτσι μία μέρα το θυμήθηκα και έτρεξα να βρω τη συνταγή. Με μεγάλη μου χαρά, έπεσα πάνω σε μία από τις πιο εύκολες συνταγές για αυτό το σοκολατένιο κεκάκι και μόλις το έφτιαξα θυμήθηκα αμέσως τα παιδικά μου χρόνια. Πόσες αναμνήσεις γέμισε ο νους μου, δεν έχεις ιδέα. Το λατρεμένο μυρμηγκάτο πέτυχε και το αγάπησαν όλοι όσοι το δοκίμασαν. Οπότε σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να κρατάω τη συνταγή μόνο για μένα. Ώρα να μοιραστώ την νοστιμιά του με εσένα και εσύ να τη μοιραστείς με όποιον θέλεις.

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεσαίο ταψί:



  • Μία κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 αυγά ολόκληρα
  • 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • Μισή κούπα φρέσκο γάλα
  • Μία κουταλιά της σούπας μπέικιν-πάουντερ
  • 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γραμμάρια τρούφα σοκολάτας (κράτησε και λίγη για να στολίσεις μετά το γλυκό)

 

 

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική

 

 

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος

 

 

 

 

 

 

Προετοιμασία και παρασκευή για το πιο εύκολο μυρμηγκάτο κέικ

sokolatenio-siropiasto-mirmigkato-keik-cake-sokolata-gluka-eisaimonadikigr

 

Μπορώ να σου εγγυηθώ ότι παρόλο που αυτό το κέικ γίνεται πανεύκολα, έχει την εικόνα ενός πλούσιου και γεμάτου κέικ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όλα τα άλλα. Ο συνδυασμός σοκολάτας, σιροπιού αλλά και τρούφας, απογειώνει το γλυκό μας και το κάνει πρωταγωνιστή σε κάθε γιορτή, γενέθλια ή σε κάποια οικογενειακή ή φιλική μάζωξη. Και όχι μόνο, μιας και αυτό το γλυκό είναι για όλες τις ώρες της ημέρας. Για να δούμε πως θα το φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.

Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας το κέικ μας όπως φτιάχνουμε κάθε αγαπημένο κέικ μαμάς. Σε ένα μπολ βάλε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτύπησε τα με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, για περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπάμε να ασπρίσει και ρίχνουμε μέσα το γάλα, το μπέικιν-πάουντερ και το αλεύρι, χτυπάμε πάλι και τέλος τη τρούφα αλλά ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι της επιλογής μας και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.

 

 

Αφού γίνει το κέικ, θα το βγάλεις από τον φούρνο και θα το αφήσεις να κρυώσει τελείως. Θα φτιάξουμε το σιρόπι αφού ψηθεί το κέικ και κρυώσει, μιας και χρειαζόμαστε ζεστό σιρόπι και κρύο κέικ για να απορροφηθεί καλά το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και πάρει χρώμα το σιρόπι μας. Μόλις κρυώσει καλά το κέικ, περιχύνουμε από πάνω το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι για περίπου 1 ώρα εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν περάσει η 1 ώρα, θα φτιάξουμε το γλάσο σοκολάτας. Για το γλάσο σοκολάτας, θα βάλουμε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος μέχρι να ζεσταθεί καλά αλλά όχι να βράσει. Με το που ζεσταθεί, κόψε τη κουβερτούρα σε κομματάκια ή τρίμματα με ένα μαχαίρι και πρόσθεσε τη μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και άφησε το γλάσο για λίγο στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό προς κρύο για να μπορούμε να το ρίξουμε πάνω από το σιροπιασμένο κέικ.

Απλώνουμε πάνω από το κέικ το γλάσο σοκολάτας και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 10 λεπτά. Στόλισε το με την υπόλοιπη τρούφα ή ότι άλλο θέλετε. Στη συνέχεια μπορείτε είτε να το φάτε έτσι, είτε να το βάλετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να κρυώσει καλά η σοκολάτα. Το πιο σοκολατένιο μυρμηγκάτο κέικ είναι έτοιμο να κόψεις κομμάτι και να βυθιστείς στην απόλαυση.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτό το λαχταριστό μυρμηγκάτο κέικ με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr