keik-me-taxini-nistisimo-cake-xoris-auga-gala-keiks-gluka-elafria-eisaimonadikigr

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι χωρίς γάλα και αυγά

Ώρα να δοκιμάσεις ένα από τα πιο πετυχημένα κέικ με ταχίνι. Επίσης, είναι vegan και νηστίσιμο και δεν περιέχει αυγά, βούτυρο ή γάλα.

 

Vegan-νηστίσιμο κέικ με ταχίνι

nistisimo-vegan-cake-keik-me-tahini-taxini-gluka-elafria-eisaimonadikigr

 

Αν είσαι από τα άτομα που τους αρέσει το ταχίνι και γενικά τα ελαφριά γλυκά, τότε αυτό είναι το κέικ που θα λατρέψεις. Η χαρακτηριστική γεύση του ταχινιού το απογειώνει και το κάνει μοναδικό και ξεχωριστό. Είναι το κατάλληλο κέικ για όσους νηστεύουν αλλά και για όσους ακολουθούν έναν χορτοφαγικό-vegan τρόπο ζωής και δεν καταναλώνουν ζωικά προιόντα.

Επίσης, είναι ένα κεκάκι για όλες τις ώρες της ημέρας που μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές και να προσθαφαιρέσεις τα υλικά που προτιμάς. Ωστόσο, αυτό το κέικ είναι απλό με υλικά που μπορείς να βρεις εύκολα και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Ένα κομμάτι κεκάκι με τον καφέ ή το τσάι σου ή για όταν θέλεις κάτι γλυκό, είναι ότι πρέπει. Ακόμα και για πρωινό ή για να το δώσεις ως δώρο σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο. Ας μην αργούμε όμως, συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως θα το φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα κανονικό ταψί (24 εκατοστά περίπου):

 



  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μία κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • Μία κούπα ζάχαρη κρυσταλλική ή καρύδας
  • 2 κούπες φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Μία κούπα σταφίδες της επιλογής σου
  • Μία κούπα τριμμένα καρύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας baking powder
  • Μία κουταλιά της σούπας baking soda
  • Μία vegan σοκολάτα ή vegan σταγόνες σοκολάτας
  • Λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το ψήσιμο

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και ψήσιμο για το πεντανόστιμο κέικ με ταχίνι

vegan-nistisimo-cake-keik-me-taxini-tahini-xoris-auga-zaxari-eisaimonadikigr

 

Αυτό το υπέροχο κεκάκι φτιάχνεται όπως κάθε άλλο κέικ που αγαπάς. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις έτοιμο και φρεσκοψημένο κέικ για να μοιραστείς με όποιον θέλεις ή για να το κρατήσεις μόνο για σένα.

Για αρχή, θα ανακατέψουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με τα καρύδια αφού ρίξουμε μέσα μία κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία για να μην ”κάτσουν” τα υλικά στον πάτο και να απλωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη μας. Έπειτα σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνουν μία κρέμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder και το baking soda.

 

 

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα δύο μείγματα μαζί μέχρι να γίνουν ένα και έπειτα προσθέτουμε μέσα τα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε πάλι καλά και τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα που έχουμε επιλέξει σε κομματάκια ή τρίμματα ή τις σταγόνες σοκολάτας.

Αλείφουμε ένα ταψί με ηλιέλαιο ή βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω το μείγμα του κέικ μας. Ψήνουμε το κεκάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε το πιο νόστιμο νηστίσιμο κέικ με ταχίνι. Μπορείς να το φας και έτσι όπως είναι ζεστό ανάλογα το πως το θέλεις.

 

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτό το νηστίσιμο κέικ με ταχίνι με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr