spitiki-sangria-sagria-pota-rofimata-frouta-esperiridoeidi-kalokairi-krasi-kokkino-eisaimonadikigr

Δροσιστική σπιτική σαγκριά γεμάτη με φρέσκια μυρωδιά εσπεριδοειδών

Θες να φτιάξεις τη δική σου σπιτική σαγκριά και να τη μοιραστείς με τους φίλους σου; Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη όλων.

 

Δροσερή σπιτική σαγκριά

droseri-spitiki-sangria-sagria-kokkino-krasi-rofimata-pota-kalokairi-frouta-eisaimonadikigr

 

Ποτέ δεν ήμουν ένα άτομο που του άρεσε το αλκοόλ και ειδικά η γεύση του. Μέχρι και σήμερα δεν έχω αγαπημένο ποτό και δεν μου κάνει αίσθηση το να παραγγείλω κάποιο ποτό για να περάσω καλά με τη παρέα μου. Τις ελάχιστες φορές που έχω καταναλώσει αλκοόλ έχω επιλέξει είτε κρασί ημίγλυκο ή κάποια πολύ ελαφριά μπύρα. Οπότε και η σαγκριά είναι μέσα στα γούστα μου μιας και είναι γλυκιά, δεν περιέχει πολύ αλκοόλ και κυρίως είναι δροσιστική.

Θεωρώ τη σαγκριά είναι άκρως καλοκαιρινό ποτό που μπορείς να πιείς μαζί με τη παρέα σου και να μην μεθύσεις. Έτσι και εγώ έκατσα και έψαξα μία συνταγή για να φτιάχνω τη δική μου σπιτική σαγκριά και να κερνάω τους φίλους μου όποτε με επισκέπτονται. Βρήκα τη κατάλληλη συνταγή με μυρωδιά εσπεριδοειδών που είμαι σίγουρη ότι θα αγαπήσεις και εσύ.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για περίπου 1-1,5 λίτρο σαγκριά:



  • 750 ml κόκκινο κρασί (1 φιάλη)
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (30 ml)
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 λεμόνια
  • 1 λάιμ
  • 1 μήλο
  • 2 ροδάκινα
  • 1 φέτα ανανά ή αχλάδι
  • 1 στικ κανέλας
  • Μαγειρική σόδα για να καθαρίσεις καλά τα φρούτα

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τη σπιτική σαγκριά

sangria-spitiki-droseri-pagomeni-pota-rofimata-kokkino-krasi-eisaimonadikigr

 

Είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσεις τη διαδικασία αυτής της υπέροχης σαγκριάς. Για αρχή θα καθαρίσουμε πολύ καλά τα φρούτα μας μιας και θα χρειαστούμε και τη φλούδα τους. Σε ένα βαθύ μπολ βάλε 2 ποτήρια νερό και μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Βάλτε μέσα στο νερό όλα τα φρούτα εκτός από τον ανανά και αφήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά περίπου. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, βγάλτε τα από το νερό και τρίψτε τα καλά με τα χέρια σας.

Σε μία μεγάλη κανάτα, ρίχνουμε το κρασί μαζί με το κονιάκ και τη καστανή ζάχαρη και ανακινείστε το ρόφημα να ανακατευτούν όλα μαζί τα υλικά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε με ένα μαχαίρι τη φλούδα του πορτοκαλιού σε λεπτές φέτες και πάρτε τον χυμό του. Ρίξτε τις φλούδες και τον χυμό του πορτοκαλιού μέσα στη κανάτα με το κρασί.

 

 

Στη συνέχεια, κόψτε το 1 λεμόνι σε κομματάκια και το άλλο στύψτε το καλά και πάρτε τον χυμό του. Πρόσθεσε και τα δύο μέσα στη κανάτα και έπειτα τον χυμό από το λάιμ.

Κόψτε τα ροδάκινα, τη φέτα ανανά και το μήλο σε κομματάκια και ρίξτε τα και αυτά μέσα στη κανάτα. Τέλος, πρόσθεσε το στίκ κανέλας και κλείσε καλά το καπάκι της κανάτας. Άφησε το ρόφημα μέσα στο ψυγείο για 4-5 ώρες και σέρβιρε με τα φρούτα ή χωρίς. Εγώ απλά προσθέτω παγάκια σε κάθε ποτήρι, λίγα φρουτάκια και τη σαγκριά μου. Η πιο νόστιμη σπιτική σαγκριά είναι έτοιμη να την απολαύσεις και να τη μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτή τη δροσερή σπιτική σαγκριά με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr