granita-portokali-rofimata-pota-eisaimonadikigr

Φανταστική παγωμένη γρανίτα πορτοκάλι για φρεσκάδα στα ύψη

Η πιο νόστιμη παγωμένη γρανίτα πορτοκάλι σε περιμένει να τη δοκιμάσεις. Γιατί τι άλλο να χρειαστείς τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες;

 

Υπέροχη παγωμένη γρανίτα πορτοκάλι

portokali-granita-pota-rofimata-ximos-eisaimonadikigr

Σήμερα είναι μία αρκετά ζεστή μέρα και σκέφτηκα ότι χρειάζομαι και κρύο και δροσιστικό. Έψαξα στο ψυγείο μου και βρήκα το υλικό που με έσωσε. Ζουμερά, φρεσκότατα πορτοκάλια που με κοίταγαν εκεί στοιβαγμένα πάνω στο μανάβικο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη τα έφτιαξα μία παγωμένη γρανίτα πορτοκάλι και την απόλαυσα μαζί με πολλά παγάκια και όρεξη. Πάμε να δεις πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς (για 2-3 μεγάλα ποτήρια γρανίτα):



  • 2 πορτοκάλια
  • 1 ποτήρια νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή ή 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφένδαμο ή Αγαύης
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Πολλά παγάκια ή ξηρό πάγο

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία

granita-pagomeni-portokali-orange-rofimata-eisaimonadikigr

Η παρασκευή της συνταγής μας είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται πολύ ώρα. Τα βήματα είναι πολύ απλά και με λίγα υλικά μπορείς να κάνεις θαύματα. Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξουμε.

Για αρχή πλύνε καλά τα πορτοκάλια μας και το λεμόνι και άφησε τα στην άκρη για τη συνέχεια. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το νερό μαζί με τη ζάχαρη ή το σιρόπι, το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και το ξύσμα από ένα λεμόνι. Το λεμόνι είναι προαιρετικό, το βάζουμε για το άρωμα του.

Άσε το νερό να ζεσταθεί λίγο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει απλά η ζάχαρη. Το τονίζω, δεν θέλουμε να βράσει, απλά να λιώσει η ζάχαρη.

 

Για περισσότερα νόστιμα ροφήματα δες εδώ

Μόλις λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σε μία κρύα επιφάνεια να κρυώσει μέχρι να τελειώσουμε με την υπόλοιπη διαδικασία. Όταν κρυώσει το μείγμα, το περνάμε από ένα σουρωτήρι γιατί δεν θέλουμε να έχει περιττά κομματάκια.

Έπειτα, στύβουμε καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι και περνάμε τον χυμό τους από ένα σουρωτήρι για να είναι ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τον χυμό τους μέσα στο κατσαρολάκι με το μείγμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπλέντερ πολλά παγάκια.

Χτυπάμε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα παγάκια μαζί με το πορτοκάλι και έτοιμη η γρανίτα μας.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Σου άρεσε η ιδέα μας;

Post Author: Eisaimonadikigr