granita-ananas-pagomeni-drosero-rofima-granites-kalokairi-eisaimonadikigr

Παγωμένη γρανίτα ανανά με ελάχιστα υλικά και πολύ δροσιά

Θέλεις ένα απίστευτα νόστιμο και δροσερό καλοκαιρινό ρόφημα; Αυτή η υπέροχη γρανίτα ανανά είναι αυτό που θέλεις και αποζητάς.

 

Δροσερή γρανίτα ανανά

droseri-granita-anana-granites-me-frouta-rofimata-pagomena-kalokairina-eisaimonadikigr

 

Είναι άλλη μία από αυτές τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού που η θερμοκρασία έχει φτάσει 40+ βαθμούς Κελσίου. Ανοίγω νωχελικά το ψυγείο μου για να πάρω μία ανάσα δροσιάς αλλά και για να δω αν έχω κάτι δροσερό για να πνίξω τον πόνο μου.

Δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ μιας και μπροστά μου βρήκα ένα μπολ που αγόρασα χθες με φρεσκοκομμένο ανανά. Αμέσως σκέφτηκα να τον φάω μονοκοπανιά έτσι όπως είναι δροσερός και ζουμερός αλλά λέω γιατί να μην τον εκμεταλλευτώ για να φτιάξω κάτι πρωτοποριακό; Και έτσι έκανα. Μου ήρθε τρομερή ιδέα και έφτιαξα μία γρανίτα ανανά πέρα από κάθε φαντασία. Είναι πεντανόστιμη, πολύ δροσερή και κυρίως πανεύκολη. Επίσης, έχει ελάχιστες θερμίδες και καθόλου ζάχαρη. Για πάμε να δούμε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ για ένα πιο δροσερό και υποφερτό καλοκαίρι.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 2 ποτήρια:



  • 1 ολόκληρος ανανάς κομμένος σε φέτες
  • 1,5 ποτήρι νερό
  • 2 ποτήρια πάγο ή παγάκια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι Αγαύης
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για την εύκολη γρανίτα ανανά

ananas-granita-pagomeni-droseri-granites-rofimata--pagomena-me-frouta-eisaimonadikigr

 

Μία ελαφριά και δροσερή γρανίτα που θα την αγαπήσεις σίγουρα. Γίνεται πανεύκολα και χωρίς καθόλου κόπο. Πάμε να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε τη πιο εύκολη γρανίτα.

Για αρχή, θα καθαρίσουμε καλά τον ανανά και θα τον κόψουμε σε φέτες. Αλλά μπορείς να πάρεις και έτοιμο κομμένο ανανά από το σούπερ-μάρκετ χωρίς να κουράζεσαι εσύ. Βάζουμε τον ανανά μέσα στο μπλέντερ μας μαζί με το νερό και το χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί ο ανανάς.

 

 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πάγο μαζί με το μέλι ή το σιρόπι Αγαύης και το λεμόνι. Ξαναχτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει σαν υφή γρανίτας και έτοιμο το κρύο ρόφημα μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο πάγο για να γίνει πιο παγωμένη η γρανίτα μας.

Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι με μία φέτα λεμόνι ή μισή φέτα ανανά. Απόλαυσε τη δροσερή γρανίτα ανανά με τους φίλους σου και τους αγαπημένους σου.

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτή την απίστευτη γρανίτα με ανανά με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr