soupa-me-kolokitha-fthinoporini-soupes-kolokithas-laxanika-eisaimonadikigr

Φθινοπωρινή σούπα με κολοκύθα για τις φθινοπωρινές νύχτες

Μία πεντανόστιμη σούπα με κολοκύθα που μπορείς να την απολαύσεις εκείνες τις κρύες νύχτες. Θα ζεστάνει τη καρδιά και σίγουρα το στομάχι σου.

 

Σούπα με κολοκύθα που θα λατρέψεις

fthinoporini-soupa-me-kolokutha-laxanika-soupes-xeimonas-zesti-sintages-eisaimonadikigr

 

Αν ψάχνεις και εσύ μία ζεστή σουπίτσα με φθινοπωρινές νότες, τότε αυτή είναι η σούπα που θα αγαπήσεις. Η κολοκύθα συνδέεται άμεσα με το φθινόπωρο και το Halloween και υπάρχουν άπειρες συνταγές με κολοκύθα που μπορείς να φτιάξεις. Μία απλή αναζήτηση στο Google και σίγουρα θα βρεις κάτι που σου ταιριάζει.

Έτσι έκανα και εγώ μιας και είχα στη κατοχή μου μία κολοκύθα και είχα στερέψει από ιδέες. Έπεσα πάνω σε πολλές σούπες με κολοκύθα και έκανα τα μαγικά μου. Με λίγες αλλαγές και παραλλαγές, έφτιαξα τη πιο νόστιμη σούπα με κολοκύθα που έχω δοκιμάσει ποτέ. Επίσης, μπορείς να την απολαύσεις κανονικά ή να τη κάνεις βελουτέ για ένα πιο cozy αποτέλεσμα. Ας ξεκινήσουμε με τη συνταγή μας.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για μία κατσαρόλα σούπα (4-5 μερίδες):



  • 1 κιλό κολοκύθα ή μία μέτρια γλυκιά κολοκύθα
  • 2 μέτρια καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ή μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Έναν κύβο λαχανικών
  • 700-800 ml νερό
  • Μισό φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος για μαγειρική ή γάλα
  • Κρουτόνς, τυρί κρέμα ή γιαούρτι, παξιμάδια ή φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα

 

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για τη μοναδική σούπα με κολοκύθα

soupa-kolokithas-fthinoporini-soupes-sintages-eisaimonadikigr

 

Αυτή η σούπα είναι μία από τις πιο νόστιμες σούπες και μπορείς να τη φτιάξεις πολύ εύκολα. Είναι μία γλυκιά σούπα που θα σου γαληνέψει τις αισθήσεις και θα σε ταξιδέψει σε χειμωνιάτικα και φθινοπωρινά μέρη. Ζεστή σουπίτσα, τζάκι και κουβερτούλα και είσαι έτοιμη.

Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή μας με το να καθαρίσουμε και να κόψουμε τη κολοκύθα σε μέτρια κομμάτια. Την αφήνουμε στην άκρη και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο. Επίσης, κόβουμε τα καρότα σε κομματάκια. Με το που είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, αρχίζουμε να φτιάχνουμε τη σούπα μας.

 

 

Σε μία βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε μέσα τη κολοκύθα και το καρότο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 5-6 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους και να καραμελώσουν λίγο. Ρίχνουμε μέσα το νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τον κουρκουμά, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και τη κανέλα και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Πέντε με 10 λεπτά πριν σβήσουμε τη σούπα, προσθέτουμε μέσα και τη κρέμα γάλακτος ή το γάλα και ανακατεύουμε.

Μόλις δούμε ότι τα λαχανικά μας είναι μαλακά, έχουμε 2 επιλογές. Μπορείς να απολαύσεις τη σούπα έτσι όπως είναι χωρίς να τη κάνεις βελουτέ. Αλλιώς μπορείς να τη πολτοποιήσεις με ένα αναδευτήρι χειρός ή στο μπλέντερ για να γίνει βελουτέ. Και οι δύο επιλογές είναι εξίσου νόστιμες. Διάλεξε τι θέλεις να κάνεις ανάλογα με τα γούστα σου. Μπορείς να στολίσεις τη βελουτέ σούπα σου με κρουτόνς ή παξιμάδια ή φρυγανισμένο ψωμί. Όπως επίσης και με μία κουταλιά γιαούρτι ή τυρί κρέμα. Απόλαυσε τη έτσι όπως είναι ζεστή και καλή σου όρεξη.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτή τη πεντανόστιμη σούπα με κολοκύθα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr