kreatosoupa-me-laxanika-soupes-me-kreas-soupa-sintages-eisaimonadikigr

Υπέροχη κρεατόσουπα με λαχανικά, ιδανική για τα κρύα

Αν σου αρέσουν οι σούπες, τότε θα λατρέψεις αυτή τη κρεατόσουπα με λαχανικά. Η ιδανική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

 

Ζεστή και καυτή κρεατόσουπα με λαχανικά

soupa-me-kreas-kai-laxanika-kreatosoupa-zesti-soupes-eisaimonadikigr

 

Μία από τις αγαπημένες μου μαγειρικές ασχολίες τον χειμώνα είναι να φτιάχνω διάφορες σουπίτσες που θα ζεστάνουν τη καρδιά και το στομάχι μου. Έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτές που συνδυάζουν κάποιο είδος κρέατος με λαχανικά και περιέχουν πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για μικρούς και μεγάλους. Τι πιο τέλειο από το να έχεις μία ζεστή σουπίτσα να σε ζεσταίνει τον χειμώνα;

Έτσι, καθώς έψαχνα για την επόμενη αγαπημένη μου σούπα, έπεσα πάνω σε μία συνταγή που μου είχε δώσει η μητέρα μου πριν χρόνια. Τη τροποποίησα λίγο και το αποτέλεσμα μου θύμισε πολύ τη δική της εκδοχή αλλά με μία δική μου πινελιά. Και σίγουρα μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις στη σούπα σου για να τη προσαρμόσεις στις δικές σου γεύσεις. Ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σου αυτή την αγαπημένη μου κρεατόσουπα με λαχανικά. Πάμε να δούμε μαζί τι υλικά θα χρειαστείς και πως θα τη φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για μία μεγάλη κατσαρόλα (5-8 μερίδες):



  • 1,5 κιλό μοσχαράκι ή χοιρινό σε κομματάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Μία πρέζα θυμάρι
  • Λίγο δενδρολίβανο
  • 2-3 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ένα ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1-,15 λίτρο νερό
  • 1 κύβο από ζωμό κρέατος
  • Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1-2 χούφτες σουσαμάκι ή κριθαράκι
  • Τον χυμό από 1,5 λεμόνι

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή και εκτέλεση για τη χειμωνιάτικη κρεατόσουπα με λαχανικά

zesti-soupa-me-kreas-kreatosoupa-laxanika-soupes-sintages-eisaimonadikigr

 

Μία πεντανόστιμη σούπα με κρέας που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Είναι μία διαχρονική συνταγή που φτιάχνουν τα περισσότερα ελληνικά σπίτια και έχει αγαπηθεί στα Κυριακάτικα τραπέζια κυρίως. Πάμε να ξεκινήσουμε τη σουπίτσα μας για να την απολαύσεις και εσύ με τους αγαπημένους σου.

Για αρχή, θα πλύνουμε καλά το κρέας που έχουμε επιλέξει και θα το κόψουμε σε κομματάκια αν δεν το έχει κόψει ήδη ο κρεοπώλης της γειτονιάς μας. Αν θέλεις μπορείς να του ζητήσεις να στο κόψει πριν το χρησιμοποιήσεις. Βάλε ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί, ρίξε μέσα το κρέας για να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, ρίξε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού το ψιλοκόψεις.

 

 

Σβήσε το φαγητό με το κρασί και πρόσθεσε μέσα το νερό, τον κύβο από τον ζωμό κρέατος, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, τη δάφνη και τη ζάχαρη και άφησε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά. Με το που περάσουν τα 10 λεπτά, κόψε σε κομμάτια τα καρότα, τη πατάτα, τα κολοκυθάκια και το σέλινο και πρόσθεσε τα και αυτά μέσα στο μείγμα. Άφησε τη σούπα μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 25-35 λεπτά ανάλογα τη κουζίνα μας.

Δέκα λεπτά πριν κλείσουμε τη σούπα μας, ρίχνουμε μέσα σουσαμάκι ή κριθαράκι και το αφήνουμε να βράσει όλο μαζί με τη σούπα μας. Δοκιμάζουμε και αν έχει βράσει, 2 λεπτά πριν το κλείσουμε ρίχνουμε το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά τη σούπα μας να πάει παντού το λεμόνι και έτοιμη η σουπίτσα μας. Πριν σερβίρεις δοκίμασε να δεις αν θέλει περισσότερα μπαχαρικά ανάλογα τα γούστα σου. Η πιο υπέροχη κρεατόσουπα με λαχανικά είναι πανέτοιμη να την απολαύσεις και να ζεστάνεις τη καρδούλα σου.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τη πιο νόστιμη κρεατόσουπα με λαχανικά με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr