spitiko-pagoto-vanilia-xoris-mixanima-me-mono-tria-ilika-pagota-glika-eisaimonadikigr

Σπιτικό παγωτό βανίλια με μόνο 3 υλικά, χωρίς μηχανή παγωτού

Φτιάξε το πιο εύκολο, το πιο αφράτο και το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό βανίλια. Αποτελείται από 3 υλικά και δεν χρειάζεται μηχανή παγωτού.

 

Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς μηχανή παγωτού

pagoto-vanilia-spitiko-pagota-glika-xoris-mixani-pagotou-eisaimonadikigr

 

Είναι από αυτές τις ζεστές μέρες που ψάχνεις κάτι δροσερό και νόστιμο. Πάντα μου αρέσει να φτιάχνω το δικό μου σπιτικό παγωτό αλλά δεν έχω μηχανή παγωτού. Έτσι, έκατσα και έψαξα για κάποιο παγωτάκι χωρίς αυτό το μηχάνημα και βρήκα αυτό που ήθελα.

Έπεσα πάνω σε αυτό το παγωτό που εκτός του ότι δεν χρειάζεται μηχανή παγωτού, έχει μέσα μόνο 3 υλικά που σίγουρα τα έχεις στη κουζίνα σου. Γίνεται πανεύκολα και χωρίς κόπο και μέσα σε λίγες ώρες θα απολαμβάνεις ένα παγωτάκι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ένα παγωτό που θα σου λύσει τα χέρια. Ποιος δεν αγαπάει το παγωτό με γεύση βανίλιας; Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα το φτιάξεις και εσύ.

 

Υλικά για το σπιτικό παγωτό βανίλια με μόνο 3 υλικά:



  • 400 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής (2 κρέμες γάλακτος)
  • 304 ml ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)
  • Μία κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για το σπιτικό παγωτό βανίλια

spitiko-pagoto-me-vanilia-gefsi-xoris-mixanima-pagotou-me-tria-ilika-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Ώρα να μάθεις και εσύ πως μπορείς να φτιάξεις το πιο εύκολο παγωτό βανίλιας που θα γίνει το αγαπημένο σου αυτό το καλοκαίρι. Είναι το παγωτό που θα χαίρεσαι να φτιάχνεις λόγω της ευκολίας του και θα μπορείς να το φας όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και να το προσφέρεις σε μικρούς και μεγάλους. Από τα πιο νόστιμα παγωτά που έχεις δοκιμάσει. Πάμε να το φτιάξουμε μαζί εύκολα και γρήγορα.

Για αρχή, θα βάλουμε το μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε μέσα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πιο εύκολα το παγωτό μας και η κρέμα θα αφρατέψει πιο γρήγορα. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο (προτίμησε γυάλινο) και ρίχνουμε μέσα τις κρέμες γάλακτος. Χτύπησε τις με το μίξερ μέχρι να γίνουν σαν σφιχτή κρέμα και να έχουν μία υφή σαντιγύς. Μόλις γίνει αφράτο το μείγμα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τη βανίλια και ανακατεύουμε πάλι με το μίξερ απαλά για να μην πέσει η κρέμα.

 

 

Απλώνουμε το μείγμα σε μία φόρμα κέικ της επιλογής μας και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το παγωτό μας στη κατάψυξη για 6 ώρες και μόλις περάσουν οι 6 ώρες, βγάζουμε τη μεμβράνη και σερβίρουμε.

Το πιο νόστιμο παγωτό με γεύση βανίλια είναι έτοιμο να το απολαύσεις και να το μοιραστείς με όσους αγαπάς.

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο παγωτάκι με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr