spitiko-pagoto-me-vussino-ice-cream-with-sour-cherry-glika-pagota-eisaimonadikigr

Σπιτικό παγωτό με βύσσινο με απίστευτη νοστιμιά και δροσιά

Το πιο δροσερό σπιτικό παγωτό με βύσσινο μόνο για σένα. Ένα παγωτάκι νόστιμο, εύκολο και πολύ γρήγορο για όλες τις ώρες της ημέρας.

 

Σπιτικό παγωτό με βύσσινο

pagoto-spitiko-me-vissino-pagota-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Κάθε καλοκαίρι ψάχνω για πολλές δροσερές γλυκές συνταγές. Οι αγαπημένες μου είναι αυτές που περιέχουν σπιτικό παγωτό με διάφορες παραλλαγές. Μία από αυτές τις συνταγές είναι και αυτό το σπιτικό παγωτό με βύσσινο. Είναι πολύ νόστιμο και μπορείς να το φτιάξεις γρήγορα και εύκολα.

Μπορείς να βάλεις ότι υλικά θέλεις μέσα εκτός από το βύσσινο. Αυτό το παγωτό θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα γίνει το αγαπημένο σου και αυτό το καλοκαίρι. Για να δούμε τι θα χρειαστείς.

 

 

Υλικά για ένα μικρό μπολ παγωτό (1-2 μερίδες):



  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • Ένα ζαχαρούχο γάλα
  • 3 βανίλιες
  • Μισή κούπα ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Μία συσκευασία μόρφατ
  • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο όσο θέλετε

 

 

 

Τρόπος παρασκευής

pagoto-me-vissino-spitiko-glika-pagota-kalokairi-sintages-eisaimonadikigr

Όλοι οι αγαπημένοι σου μπορούν να βοηθήσουν για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο παγωτάκι. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορείς να χρησιμοποιήσεις άπειρη φαντασία και μεράκι για να δημιουργήσεις το παγωτό των ονείρων σου.

Για αρχή χτύπησε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη άχνη για 3-4 λεπτά σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε τα όλα μαζί με κυκλικές κινήσεις για να παραμείνει αφράτο το μείγμα.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Στη συνέχεια ρίξε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και το μορφάτ και ανακάτεψε απαλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Είναι σημαντικό να παραμείνει αφράτο το παγωτό μας, οπότε οι κινήσεις μας πρέπει να είναι απαλές και κυκλικές.

Τέλος, ρίξε και το γλυκό του κουταλιού βύσσινο και ανακάτεψε να πάει παντού. Άπλωσε το σε ένα μπολ της επιλογής σου και άφησε το να παγώσει καλά στη κατάψυξη για 7-8 ώρες. Για να παραμείνει αφράτο το παγωτό μας χωρίς ”κρυσταλλάκια”, βγάζε το από το ψυγείο κάθε 1-2 ώρες και ανακάτευε το λίγο. Το λαχταριστό σπιτικό παγωτό με βύσσινο μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Μοιράσου το παγωτάκι με τους φίλους σου.

 

Post Author: Eisaimonadikigr