pagoto-fraoula-diaitis-zoris-zaxari-gala-ugieino-liga-ilika-diatrofi-eisaimonadikigr

Εύκολο παγωτό φράουλα διαίτης χωρίς γάλα και ζάχαρη

Φτιάξε και εσύ το πιο εύκολο παγωτό φράουλα διαίτης χωρίς γάλα και ζάχαρη. Ένα πολύ νόστιμο, αλλά και δροσερό γλυκό χωρίς τύψεις.

 

Παγωτό φράουλα διαίτης

fraoula-pagoto-glika-diaitis-xoris-gala-zaxari-diatrofi-ugeia-eisaimonadikigr

 

Πολλοί από εμάς, έχουμε βάλει στη ζωή μας την υγιεινή διατροφή. Υπάρχουν τρόποι να μην στερείσαι τίποτα και να παραμένεις υγιής και ευδιάθετος, χωρίς παραπάνω θερμίδες και λιπαρά. Τόσα εύκολα και γρήγορα γλυκά που θα σε αφήσουν άφωνο/η, για το πόσο γρήγορα μπορείς να τα φτιάξεις. Εκτός από την ευκολία τους, είναι και πολύ νόστιμα και ας μην περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα και λιπαρά.

Και ποιος δεν λατρεύει το παγωτό; Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να φας κάτι δροσιστικό και νόστιμο αλλά επίσης υγιεινό και διαιτητικό;

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε και εσύ πως να φτιάξεις παγωτό φράουλα χωρίς γάλα και ζάχαρη.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:



 

  • 2 μπανάνες
  • 10 φράουλες
  • λίγο νερό
  • Μία κουταλιά της σούπας σιρόπι Αγαύης ή μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη καρύδας (προαιρετικά, δεν είναι αναγκαία στη συνταγή μας)

 

 

 

Διαδικασία

ugieino-pagoto-fraoula-diaitis-liga-ilika-xoris-zaxari-gala-eisaimonadikigr

 

Η προετοιμασία για το παγωτό μας είναι πολύ εύκολη και δεν θα μας πάρει παραπάνω από δέκα λεπτά. Πάρε τις μπανάνες και αφού τις ξεφλουδίσεις, κόψε τις σε φέτες και βάλε τις σε ένα μπολ στη κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά. Στη συνέχεια κάνε το ίδιο με τις φράουλες. Καθάρισε τις καλά, βγάζοντας το κοτσανάκι τους, κόψε τις στα δύο τη κάθε μία και τοποθέτησε τις σε ένα ξεχωριστό μπολ στη κατάψυξη.  Άφησε τις και αυτές στη κατάψυξη για 2-3 ώρες να παγώσουν καλά (μπορείτε να προετοιμάσετε τα φρούτα από το βράδυ και να φτιάξετε το παγωτό το πρωί.)

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά πάτα εδώ

 

Αφού περάσουν οι 2-3 ώρες, βγάλε τα φρούτα από τη κατάψυξη και βάλε τα μισά κομματάκια μπανάνας σε ένα μπλέντερ μαζί με τα μισά κομματάκια φράουλας. Ρίξε μέσα 5 κουταλιές της σούπας νερό και σιρόπι Αγαύης ή ζάχαρη καρύδας. Μπορείς να το κάνεις και χωρίς σιρόπι ή ζάχαρη. Χτύπησε τα στο μπλέντερ για 1 λεπτό και έτοιμο το παγωτό μας. Συνέχισε με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε τα μαζί.

Μπορείς να γαρνίρεις το παγωτό με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μαύρη σοκολάτα τριμμένη, μούσλι, τριμμένη καρύδα και ότι άλλο υλικό της επιλογής σου προτιμάς.

 

 

Καλή σου επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr