kreas-kotopoulo-salates-saltsa-saltses-mageiriki-sintages-eisaimonadikigr

Σπιτική γλυκόξινη σάλτσα για κρέας, κοτόπουλο και σαλάτες χωρίς ψήσιμο

Φτιάξε τη πιο νόστιμη σάλτσα για κρέας, κοτόπουλο και σαλάτες χωρίς ψήσιμο. Θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά και αυτή η σάλτσα θα απογειώσει τα πιάτα σου.

 

 

Σάλτσα για κρέας, κοτόπουλο και σαλάτες

glikoksini-saltsa-gia-kotopoulo-kreas-salates-fagita-sintages-eisaimonadikigr

Μου αρέσει να πειραματίζομαι με καινούριες γεύσεις και μυρωδιές, όταν πρόκειται για κάποιο πιάτο που θέλω να σερβίρω σε κάποιο τραπέζι. Πάντα διαλέγω διάφορα υλικά και τα συνδυάζω έτσι ώστε να φτιάξω αυτό το φαγητό ή το συνοδευτικό που επιθυμώ.

Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε και αυτή η σάλτσα. Ιδανική για να συνοδεύσει κάθε πιάτο με κρέας ή κοτόπουλο αλλά και για να δώσει μία αξεπέραστη νοστιμιά στις σαλάτες σας. Είναι γλυκόξινη και είναι από τους πολλούς λόγους που είναι η αγαπημένη μου. Σέρβιρε τη πάνω από το πιάτο σου και απογείωσε το.

 

Πάμε να δούμε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ με λίγα απλά υλικά.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς: (Για ένα μικρό μπολάκι σάλτσας)



  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Μισή κουταλιά της σούπας φρέσκο λεμόνι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

 

 

 

 

 

Διαδικασία

saltsa-gia-kotopoulo-kreas-glikoskini-saltses-salates-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Η διαδικασία αυτής της σάλτσας, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και δεν χρειάζεται ψήσιμο ή κάποια παραπάνω διεργασία. Τα βήματα για να τη φτιάξεις είναι πολύ απλά.

Ρίξε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολάκι και ανακάτεψε τα όλα μαζί και έτοιμη η σάλτσα. Ωστόσο, αντί αυτού, μπορείς να τα βάλεις μέσα στο μπλέντερ σου για να μην χρειαστείς να ανακατεύεις με τα χέρια σου και μέσα σε ούτε 1 λεπτό, θα είναι πανέτοιμη.

 

 

 

Μπορείς να την αποθηκεύσεις σε κάποιο βαζάκι και συντηρείται περίπου για 4 μέρες. Αν δεις ότι το λάδι αρχίζει να χωρίζεται από το υπόλοιπο μείγμα, απλά ανακάτεψε το πάλι.

Σέρβιρε τη σάλτσα ή περίχυσε τη πάνω από το φαγητό της επιλογής σου και κάνε θαύματα στο τραπέζι σου.  Είναι από τις πιο νόστιμες σάλτσες που έχω δοκιμάσει ποτέ και τη χρησιμοποιώ πολύ συχνά στα φαγητά μου. Τα κάνει ζουμερά και πεντανόστιμα.

 

Για περισσότερες συνταγές δες εδώ

 

Αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη σάλτσα και για το ψήσιμο του κρέατος σου. Γίνεται μία νόστιμη μαρινάδα που θα λατρέψεις. Ανακάτεψε τα όλα μαζί σε ένα ταψί μαζί με τη σάλτσα και το φαγητό σου θα πάρει αμέσως τη νοστιμιά που τόσο λαχταράς. Η πιο νόστιμη γλυκόξινη σάλτσα για κρέας, κοτόπουλο και σαλάτες, είναι έτοιμη να την απολαύσεις!

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!


Post Author: Eisaimonadikigr