Θέλεις και εσύ να έχεις τη δική σου σπιτική μαγιονέζα; Τότε ετοιμάσου να απολαύσεις μία μαγιονέζα χωρίς πρόσθετα, υγιεινή και μόνο για σένα.
Σπιτική μαγιονέζα
Αυτή η σπιτική μαγιονέζα θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου συνταγές μιας και συνδυάζει γεύση, εμφάνιση και πάνω από όλα υγεία. Δεν έχει πρόσθετα, όπως αυτές που υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων και μπορείς να τη φτιάξεις μόνος/η σου πολύ γρήγορα και εύκολα. Έχει λίγα υλικά και μπορείς να την αποθηκεύσεις για μελλοντική χρήση. Συνδύασε τη με τα αγαπημένα σου φαγητά και βυθίσου σε έναν παράδεισο απόλαυσης.
Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να τη φτιάξεις.
Τι θα χρειαστείς: (Για ένα μπολάκι μαγιονέζα)
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
- περίπου 1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
Διαδικασία
Η διαδικασία για τη μαγιονέζα μας είναι πολύ εύκολη και δεν θα χρειαστούν παραπάνω από 5-10 λεπτά για να τη φτιάξετε. Για αρχή, παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα τον κρόκο αυγού, τη μουστάρδα, το ξύδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός όλα τα υλικά μας μαζί για περίπου 5 λεπτά.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ
Με το που ανακατέψουμε καλά τα υλικά μας, παίρνουμε το ηλιέλαιο και το ρίχνουμε μέσα κουταλιές κουταλιές, σιγά σιγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να μην μας κόψει το μείγμα. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο γιατί θα κάνει βαριά τη μαγιονέζα μας και πιο πικρή. Προτίμησε ηλιέλαιο ή σπορέλαιο.
Ένας άλλος τρόπος είναι να έχετε και έναν βοηθό που θα σας ρίχνει το λάδι σιγά σιγά μέσα στο μπολ και εσείς να ανακατεύετε συνεχόμενα. Μόλις το λάδι ενσωματωθεί μέσα στη μαγιονέζα μας, είναι έτοιμο για κατανάλωση. Διατηρήστε τη στο ψυγείο.
Extra tip:
- Αν δεν έχετε χρόνο για ανακάτεμα με το χέρι, απλά βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε τα με τελευταίο το λάδι, που θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!