kotompoukies-sintagi-spitikes-mageiriki-kotopoulo-eisaimonadikigr

Σπιτικές κοτομπουκιές για να τις μοιραστείς με όλους

Οι πιο νόστιμες σπιτικές κοτομπουκιές για μικρούς και μεγάλους. Η πιο υπέροχη ιδέα για να τη μοιραστείς με τους αγαπημένους σου σε κάθε περίσταση.

 

Σπιτικές κοτομπουκιές

nuggets-spitikes-kotompoukies-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Σου παρουσιάζω με μεγάλη μου χαρά τις πιο υπέροχες σπιτικές κοτομπουκιές για σένα και τους αγαπημένους σου. Μία αγαπημένη μου συνταγή που τη φτιάχνω αρκετά συχνά, ως ένα νόστιμο πιάτο με διάφορα συνοδευτικά, όπως πατάτες, σαλάτα, ρύζι αλλά και διάφορες σος.

Έχω κάνει αρκετές παραλλαγές αυτής της νοστιμιάς και μία από αυτές, είναι και η συγκεκριμένη παρόλο που είναι πολύ απλή. Ιδανικές κοτομπουκιές για κάποιο παιδικό πάρτι, κάποιο μπουφέ ή τραπέζι αλλά και για ένα ενδιαφέρον πιάτο που μας θυμίζει τη παιδική μας ηλικία. Γιατί ποιος δεν θα ήθελε τις δικές του ολόφρεσκες κοτομπουκιές χωρίς συντηρητικά και ανούσιες θερμίδες;

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για περίπου 30-40 κοτομπουκιές:



  • 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα καλά
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο πάπρικα (μπορείς να μην προσθέσεις κάποιο μπαχαρικό αν δεν σου αρέσει)
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • Μισή κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο ή κανονικό
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 4-5 αυγά
  • Μία συσκευασία τριμμένη φρυγανιά
  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

 

Διαδικασία για τις σπιτικές κοτομπουκιές

spitikes-kotompoukies-kotopoulo-nuggets-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Το κοτόπουλο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό γι’αυτό θέλει πολύ προσοχή στη χρήση του. Πριν το χρησιμοποιήσεις, ρίξε του ξύδι και ξέπλυνε το με άφθονο νερό. Στη συνέχεια, κόψε το στήθος σε μεγάλα κομμάτια και μετά σε μπουκίτσες της επιλογής σου ή μπορείς πολύ απλά να πεις στον κρεοπώλη της γειτονιάς σου να στο κόψει εκείνος.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου μαζί με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη,τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ξύδι και το μέλι. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άφησε το κοτόπουλο μέσα στο ψυγείο, να μαριναριστεί καλά μέσα στη σάλτσα για περίπου μισή ώρα για να τραβήξει όλες τις μυρωδιές και γεύσεις που χρειάζεται.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Έπειτα, χώρισε τρία βαθιά πιάτα και βάλε στο ένα αλεύρι μέχρι τη μέση, στο δεύτερο τη τριμμένη φρυγανιά και στο τρίτο χτύπησε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάλε σε ένα βαθύ τηγάνι ηλιέλαιο μέχρι τη μέση και άφησε το να ζεσταθεί καλά.

Βγάλε από το ψυγείο το κοτόπουλο και πάρε μία μία τις μπουκίτσες, και πέρασε τη κάθε μια πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά. Τηγάνισε τα στο ζεστό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα και σέρβιρε τα σε μία μεγάλη πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Οι σπιτικές κοτομπουκιές μας είναι έτοιμες να τις απολαύσεις!

 

 

 

Extra tips:

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr