keftedakia-apo-spanaki-spanakokeftedes-liga-ilika-ugieina-keftedes-eisaimonadikigr

Κεφτεδάκια από σπανάκι για ένα πλήρες γεύμα γεμάτο βιταμίνες

Υπέροχα κεφτεδάκια από σπανάκι για να τα μοιραστείς με μικρούς και μεγάλους. Φτιάχνονται πανεύκολα και με υλικά που έχουμε όλες.

 

Εύκολα κεφτεδάκια από σπανάκι

keftedes-me-spanaki-spanakokeftedes-ugieina-piata-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Υπάρχουν πολλών ειδών κεφτεδάκια και σίγουρα μπορείς να φτιάξεις αυτά που σου αρέσουν ανάλογα τα γούστα σου. Μπορείς να φτιάξεις κεφτέδες ακόμα και από το πιο απλό υλικό και να βγουν τόσο νόστιμοι που κανείς δεν θα καταλάβει τι περιέχουν μέσα. Κάπως έτσι βρήκα και αυτή τη συνταγή. Ήθελα να βρω ένα πιάτο που να περιέχει πολλές βιταμίνες και να είναι υγιεινό αλλά να μην το καταλάβουν τα παιδιά.

Αυτό που πέτυχα με αυτή τη συνταγή δεν περιγράφεται. Δημιούργησα ένα φαγητό που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι και θα το φτιάχνω για πολλά χρόνια ακόμα. Η νοστιμιά από το σπανάκι είναι μοναδική και αυτά τα κεφτεδάκια δεν περιέχουν πολλά βαριά υλικά. Είναι γεμάτα λαχανικά και είμαι σίγουρη ότι θα τα αγαπήσεις. Για να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτά τα κεφτεδάκια από σπανάκι εύκολα και γρήγορα.

 

 

Τι θα χρειαστείς για 10-15 κεφτεδάκια:



  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τα κεφτεδάκια από σπανάκι

spanakokeftedakia-keftedes-apo-spanaki-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα κεφτεδάκια εκτός από πολύ εύκολα και υγιεινά, είναι και νηστίσιμα-vegan και είναι κατάλληλα για περιόδους νηστείας ή αν αποφεύγεις τα ζωικά προϊόντα και υποκατάστατα. Βεβαίως και μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά θέλεις εκτός από αυτά που σου προτείνω.

Ξεκινάμε με το σπανάκι. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το σπανάκι και το κόβουμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια. Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το άνηθο και το ξερό κρεμμύδι. Βάζουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας. Τα τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.

Έπειτα ρίχνουμε και το σπανάκι μας και τα αφήνουμε όλα μαζί να ψηθούν μέχρι να μειωθεί κατά πολύ η ποσότητα του σπανακιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει η ζύμη μας, προσθέτουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 10-15 λεπτά.

Τώρα έχουμε 2 επιλογές ψησίματος και μπορείς να επιλέξεις όποια θέλεις. Μπορείς είτε να τα τηγανίσεις και να τα σερβίρεις σε απορροφητικό χαρτί μόλις πάρουν χρώμα, είτε να τα ψήσεις στον φούρνο σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά. Διάλεξε εσύ τον τρόπο που θέλεις. Αν τα ψήσεις στον φούρνο θα είναι πιο υγιεινά και με πολύ λιγότερες θερμίδες. Σέρβιρε τους σπανακοκεφτέδες με μία δροσερή σος από γιαούρτι αλλά και με μία δροσερή σαλάτα. Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια από σπανάκι είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτά τα υπέροχα κεφτεδάκια από σπανάκι με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr