koulourakia-meliou-melenia-me-meli-mpiskotakia-koulouria-xoris-zaxari-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Πανεύκολα κουλουράκια μελιού χωρίς ζάχαρη με λίγα υλικά

Φτιάξε αυτά τα υπέροχα κουλουράκια μελιού για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Είναι χωρίς ζάχαρη και ιδανικά για μικρούς και μεγάλους φίλους.

 

Αφράτα κουλουράκια μελιού

melenia-koulourakia-me-meli-meliou-mpiskotakia-mpiskota-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Θέλεις ένα μοναδικό κουλουράκι χωρίς ζάχαρη που να ταιριάζει με τον καφέ σου και όχι μόνο; Αυτά τα μελένια κουλουράκια είναι αυτό που χρειάζεσαι. Είναι πεντανόστιμα, έχουν πολύ λίγα υλικά και κυρίως αντί για ζάχαρη, έχουν μέλι. Μιας και δεν περιέχουν ζάχαρη, είναι το ιδανικό γλυκό για τα παιδιά αλλά και για ενήλικες που δεν τρώνε ή αποφεύγουν τη ζάχαρη.

Θα έχεις πάντα έτοιμα μπισκοτάκια που θα μπορείς να μοιραστείς με όποιον θέλεις αλλά και να τα γευθείς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, αν προσθέσεις ζάχαρη αντί για μέλι, γίνονται νηστίσιμα – vegan και είναι κατάλληλα για τις περιόδους νηστείας αλλά και για όσους αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις αυτά τα υπέροχα κουλουράκια.

 

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για περίπου 15-20 μελένια κουλουράκια:



  • 2,5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό φλυτζάνι ηλιέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία για τα εύκολα κουλουράκια μελιού

koulourakia-me-meli-meliou-melenia-mpiskota-xoris-zaxari-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτά τα κουλουράκια με μέλι, είναι πανεύκολος και μπορούν να βοηθήσουν μικροί και μεγάλοι στη διαδικασία. Γιατί πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια και με πολύ πολύ αγάπη.

Για αρχή βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το μέλι μαζί με το χλιαρό νερό για να λιώσει το μέλι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ηλιέλαιο μαζί με τη κανέλα και το ξύσμα από ένα λεμόνι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με έναν αυγοδάρτη. Στο τέλος ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα και αφού γίνουν όλα ένα μείγμα, ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Φτιάχνουμε μία μεγάλη μπάλα ζύμης και την σκεπάζουμε με μεμβράνη μέσα στο μπολ. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πιο τραγανή και ζουμερή.

 

 

Όταν περάσει η 1 ώρα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Μπορούμε να κόψουμε τη ζύμη με κουπάτ αν έχουμε, αλλιώς και με ένα ποτήρι μπορούμε να φτιάξουμε πολλά στρογγυλά μπισκοτάκια. Άπλωσε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και άπλωσε τα κουλουράκια σου πάνω στην επιφάνεια του, με απόσταση το ένα από το άλλο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κουλούρια μας. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και δοκιμάζουμε. Τα πιο νόστιμα και εύκολα κουλουράκια μελιού είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να τα μοιραστείς με αγαπημένους και φίλους.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτά τα υπέροχα κουλουράκια μελιού με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr