eukoles-mpares-lemoniou-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Δροσερές μπάρες λεμονιού που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι

Θέλεις τις πιο απίστευτες μπάρες λεμονιού που γίνονται πανεύκολα; Με μυρωδιά δροσερού λεμονιού θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου μπάρες.

 

Μοναδικές μπάρες λεμονιού

droseres-mpares-lemoniou-bars-lemon-zaxaroplastiki-gluka-me-lemoni-eisaimonadikigr

 

Είμαι ένας άνθρωπος που έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις συνταγές με λεμόνι και ειδικά στα γλυκά που περιέχουν λεμόνι. Καθώς έψαχνα να βρω την επόμενη πετυχημένη δημιουργία μου, έπεσα πάνω σε αυτές τις μπάρες. Ενθουσιάστηκα αμέσως και τις έφτιαξα χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι από τις πιο εύκολες μπάρες που μπορείς να τις φας και ως κανονικό γλυκάκι και να το μοιραστείς με όλους τους αγαπημένους σου. Αυτές οι μπάρες χρειάζονται ψήσιμο και γίνονται πολύ νόστιμες μόλις κρυώσουν. Ωστόσο, μπορείς να τις φας και ζεστές με συνοδεία κάποιου παγωτού της επιλογής σου. Αλλά θα αφήσω τα πολλά λόγια και θα σου πω να συνεχίσεις να διαβάζεις για να δεις πως μπορείς να τις φτιάξεις εσύ εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα κανονικό ταψάκι: (γύρω στις 15-20 μπάρες)

 



 

 

Για τη βάση:

  • 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μία κούπα ζάχαρη άχνη και λίγη για το στόλισμα
  • Μία κούπα μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

 

 

Για τη κρέμα λεμονιού:

  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα από λεμόνι
  • Μισή κούπα χυμό από λεμόνι
  • Μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανίλιες
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και προετοιμασία για τις δροσάτες μπάρες λεμονιού

mpares-me-lemoni-lemoniou-eukoles-bars-lemon-zest-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Αυτές οι μπάρες θα εκπλήξουν τους πάντες και μπορείς να τις αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να τις τρως όποτε θέλεις. Περιέχουν ζάχαρη αλλά μπορείς να την αντικαταστήσεις με μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό της επιλογής σου. Πάμε να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.

Για αρχή, θα φτιάξουμε τη βάση για τις μπάρες μας. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κόρν-φλάουρ, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα για να ανακατευτούν όλα μαζί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο σε κομματάκια και χτυπάμε πάλι μέχρι να ανακατευτεί καλά το βούτυρο με όλα τα υλικά μας. Το μείγμα θα πρέπει να έχει γίνει σαν τρίμματα.

 

 

 

Έπειτα, απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί μέχρι να καλύψει όλες τις πλευρές μέχρι πάνω. Βάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και το πατικώνουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Θέλουμε να γίνει μία λεπτή βάση που θα στρώσουμε από πάνω τη κρέμα λεμονιού. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο για 30 λεπτά και αφού περάσει η ώρα, τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Μέχρι να ψηθεί η βάση μας θα φτιάξουμε τη κρέμα μας. Αρχίζουμε χτυπώντας τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το αλεύρι και τις βανίλιες. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα και τη ρίχνουμε πάνω από τη βάση με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο. Αμέσως ξαναβάζουμε το μείγμα μέσα στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει , στολίζουμε με ζάχαρη άχνη και έπειτα κόβουμε τις μπάρες μας σε κομμάτια της επιλογής μας. Οι πιο νόστιμες μπάρες λεμονιού είναι έτοιμες να τις απολαύσεις. Μπορείς να τις έχεις στο ψυγείο σου για 4-5 μέρες ή ακόμα και να τις καταψύξεις και να τις τρως όποτε θέλεις. Έτσι όπως είναι παγωμένες θα θυμίζουν και παγωτό λεμόνι.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτές τις νόστιμες μπάρες λεμονιού με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr