eukoles-mpares-me-sokolata-ugieines-sokolatenies-bars-chocolate-xoris-zaxari-eisaimonadikigr

Εύκολες μπάρες με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά

Οι πιο εύκολες μπάρες με σοκολάτα και μάλιστα χωρίς ζάχαρη και περιττά συντηρητικά. Φτιάξε τις ολοδικές σου υγιεινές σοκολατένιες μπάρες.

 

Υγιεινές και εύκολες μπάρες με σοκολάτα

ugieines-eukoles-sokolatenies-mpares-xoris-zaxari-me-sokolata-gluka-ugieina-eisaimonadikigr

 

Μία μέρα σαν όλες τις άλλες, εγώ αποφάσισα ότι θέλω να φάω κάτι γλυκό μετά το μεσημεριανό μου. Ξέρεις, αυτές οι λιγούρες μετά το αλμυρό που δεν σε αφήνουν σε ησυχία αν δεν τους δώσεις σημασία. Ε αυτό έπαθα αλλά επίσης, δεν ήθελα κάποιο βαρύ γλυκό με πολλά λιπαρά και ζάχαρη.  Λόγω διατροφής αλλά και προτίμησης, αποφεύγω τη ζάχαρη και τους περιττούς υδατάνθρακες, οπότε πάντα ψάχνω κάτι υγιεινό και κυρίως χωρίς ζάχαρη.

Πάντα έχω μέσα στο ψυγείο μου πιο υγιεινά υλικά, οπότε η έμπνευση δεν άργησε να έρθει. Έφτιαξα τις πιο νόστιμες σοκολατένιες μπάρες και σκέφτηκα ότι θα ήταν άδικο να μην μοιραστώ τη συνταγή μαζί σου. Πίστεψε με, μόλις τις φτιάξεις, δεν θα ξεκολλάς από τη νοστιμιά τους και θα θέλεις να τις έχεις συνέχεια στο ψυγείο σου για όταν θα έχεις μία λιγούρα. Για πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα τις ”συναρμολογήσεις”.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 6-9 μπάρες (ανάλογα το μέγεθος που θα τις κόψεις):



  • Μία συσκευασία γιαούρτι χωρίς λακτόζη με χαμηλά λιπαρά (200 γραμμάρια)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας βρώμη (θέλουμε το μείγμα να μην είναι πολύ αραιό αλλά και ούτε πολύ σφιχτό)
  • Μία κουταλιά της σούπας σταφίδες
  • 1,5 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη άγλυκο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2-3 σταγόνες στέβια ή 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2-3 αποξηραμένους χουρμάδες σε κομματάκια
  • 5-6 σπασμένα αμύγδαλα
  • λαδόκολλα για το ψήσιμο

 

 

 

 

 

Διαδικασία για τις πιο εύκολες μπάρες με σοκολάτα

mpares-sokolatas-xoris-zaxari-sokolatenies-ugieines-mpars-sokolata-eisaimonadikigr

 

Δεν μπορώ να σου περιγράψω το πόσο εύκολα γίνονται αυτές οι μπάρες. Το μόνο που θέλεις είναι λίγα λεπτά από τον χρόνο σου και θα έχεις πολύ σύντομα στα χέρια σου τις πιο νόστιμες μπάρες που έχεις δοκιμάσει και μάλιστα χωρίς ζάχαρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι μαζί με τη στέβια και τη κανέλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε πάλι. Έπειτα βάζουμε τις σταφίδες, τους χουρμάδες και τα αμύγδαλα αφού τα κόψουμε σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα και τέλος, προσθέτουμε τη βρώμη ανακατεύοντας πάλι. Μπορεί να χρειαστείς περισσότερη ή λιγότερη βρώμη ανάλογα το πόσο σφιχτό θέλεις το μείγμα. Όσο πιο σφιχτό είναι, τόσο καλύτερα θα κόβεται μόλις ψηθεί.

 

 

Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα μέσα σε ένα μικρό ταψί σε όλη την επιφάνεια της. Αν θέλουμε πιο αφράτες μπάρες, περιοριζόμαστε στη μισή επιφάνεια και απλώνουμε το μείγμα μέχρι τα μισά ή χρησιμοποιούμε μικρότερο ταψί. Ψήνουμε τις υγιεινές μπάρες στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12-15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια κόβουμε σε μπάρες της επιλογής μας. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και τότε ξεκολλάμε τις μπάρες από τη λαδόκολλα. Ώρα να απολαύσεις τις πιο εύκολες μπάρες με σοκολάτα και να τις αποθηκεύσεις σε ξηρό μέρος ή μέσα στο ψυγείο σου μέχρι να τις καταναλώσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τις πιο εύκολες μπάρες με σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr