cheddar-sauce-saltsa-tsintar-fondi-turion-turia-sintages-eksoterikou-eisaimonadikigr

Φτιάξε εύκολη σάλτσα cheddar για καταπληκτικό fondue

Το ξέρεις ότι μπορείς να φτιάξεις τη δική σου εύκολη σάλτσα cheddar για να έχεις το δικό σου χειροποίητο fondue τυριών; Η πιο εύκολη συνταγή.

 

Εύκολη σάλτσα cheddar

eukoli-saltsa-cheddar-sauce-saltses-fondue-turia-turion-eksoterikou-sintages-eisaimonadikigr

 

Θυμάμαι είχα δει μία συνταγή για το πως μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό fondue τυριών. Θυμόμουν πάνω κάτω πως γινόταν και έτσι σκεφτήκαμε με τη κολλητή μου να τη φτιάξουμε. Ο στόχος πέτυχε μιας και αυτή η σάλτσα cheddar, βγήκε θεϊκή.

Τη συνδυάσαμε με σπιτικές κοτομπουκιές ( δες εδώ τη συνταγή για τις κοτομπουκιές) και μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Δεν θα πιστεύεις πόσο νόστιμη είναι αυτή η σπιτική σάλτσα τυριών. Αφού τη δοκιμάσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα χορταίνεις να τη φτιάχνεις συνέχεια. Πάμε να δούμε πως μπορείς να τη κάνεις και εσύ.

 

 

Υλικά για την εύκολη σάλτσα cheddar:



  • Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 200-300 γραμμάρια τυρί cheddar
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι

 

 

 

 

 

Διαδικασία και τρόπος παρασκευής της σάλτσας τυριών

saltsa-cheddar-fondue-turia-sauce-sintages-eksoterikou-eisaimonadikigr

 

Για να φτιάξεις αυτή την εύκολη σάλτσα cheddar, δεν θα χρειαστείς πολύ προσπάθεια και χρόνο. Είναι πολύ γρήγορη και πεντανόστιμη και μπορείς να τη συνδυάσεις με ότι πιάτο επιθυμείς.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να λιώσει το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Διατηρούμε τη χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε και τη σκόνη σκόρδου. Αν δεν έχεις σκόνη σκόρδο, λιώσε 2 σκελίδες σκόρδο και πρόσθεσε τες στο μείγμα.

 

 

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση η κρέμα γάλατος και προσθέτουμε το τυρί τσένταρ, είτε τριμμένο, είτε σε κομμάτια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το τυρί και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά.

Με ένα σύρμα συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο η σάλτσα μας. Όλα αυτά πάντα σε χαμηλή φωτιά. Με το που αρχίσει και πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Έτοιμη η εύκολη σάλτσα cheddar που θα αγαπήσουν σίγουρα όλοι.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!


Post Author: Eisaimonadikigr