pagoto-mpiskoto-eukolo-icecream-geuseis-glika-eisaimonadikigr

Φανταστικό παγωτό μπισκότο με τα πιο αγαπημένα υλικά

Ένα υπέροχο παγωτό με αγαπημένα υλικά που ξέρουμε όλοι και όλες. Παγωτό μπισκότο, τραγανό, ζουμερό που λιώνει στο στόμα.

 

Νόστιμο παγωτό μπισκότο

pagoto-me-geusi-mpiskoto-cookie-icecream-sintages-eisaimonadikigr

 

Το καλοκαίρι η αγαπημένη μου συνήθεια είναι να φτιάχνω διάφορα δροσερά γλυκάκια και να τα απολαμβάνω μόνη μου ή να τα μοιράζομαι με αγαπημένα άτομα. Πάντα κάθομαι και ψάχνω με τις ώρες το επόμενο μου γλυκό που θα ξετρελάνει τους πάντες και θα μπορώ να το έχω έτοιμο στη κατάψυξη μου για όποτε θέλω κάτι γρήγορο και δροσερό.

Έτσι έγινε και αυτή τη φορά μιας και το ψάξιμο που ανταπέδωσε και με το παραπάνω. Βρήκα ένα απίστευτο παγωτό με γεύση μπισκότο και προς έκπληξη μου, αποτελείται από πολλά υλικά από τα παιδικά μας χρόνια. Αμέσως το έφτιαξα και λάτρεψα το αποτέλεσμα. Επίσης, το μοιράστηκα και με τους φίλους μου και το βρήκαν εξίσου υπέροχο και πεντανόστιμο. Οπότε μου ήρθε η απίστευτη ιδέα να το μοιραστώ μαζί σου. Είμαι σίγουρη ότι αν το φτιάξεις μία φορά θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σου παγωτά, ειδικά αν σου αρέσει το μπισκότο. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα το φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μεγάλο μπωλ:

 



 

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα της επιλογής σου
  • Ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου ή ότι άλλα μπισκότα σου αρέσουν
  • Μία συσκευασία μπισκότα oreo ή digestive ή ότι άλλο είδος θέλεις
  • 2 βανίλιες
  • Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση μπισκότο ή ότι άλλη γεύση θέλεις εσύ
  • Μία συσκευασία Garni σαντιγί σε σκόνη (θέλουμε και τους 2 φακέλους)

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή και διαδικασία για το πιο υπέροχο παγωτό μπισκότο

mpiskoto-pagoto-geysi-icecream-glika-eisaimonadikigr

 

Μπορώ να σου πω σίγουρα ότι μόλις δοκιμάσεις αυτό το παγωτό θα θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια και θα σου ξυπνήσουν πολλές όμορφες αναμνήσεις. Ακόμα θυμάμαι που η μητέρα μου, μου έφτιαχνε αυτές τις κρέμες από άνθος αραβοσίτου και τις καταβροχθίζαμε μετά το μεσημεριανό. Είναι μία ανάμνηση γεμάτη αγάπη και αυτό το παγωτό μου τη θύμισε. Πάμε να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.

Για αρχή, σπάσε τα μπισκότα Παπαδοπούλου με τα χέρια σου σε μεγάλα κομμάτια και βάλε τα στο μπλέντερ μαζί με το φρέσκο γάλα μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά μας. Αν δεν χωράνε όλα μαζί τα μπισκότα, πρόσθετε τα λίγα λίγα στο μπλέντερ. Ρίξε αυτό το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ και πρόσθεσε μέσα τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, το ζαχαρούχο, το άνθος αραβοσίτου, τη garni σαντιγί και χτύπησε τα με το μίξερ για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, σπάσε σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα oreo ή αυτά που έχεις επιλέξει και πρόσθεσε τα μέσα στο μείγμα. Ανακάτεψε κυκλικά και απαλά να ενσωματωθούν τα μπισκότα μέσα στο μείγμα και στόλισε το από πάνω με άλλα λίγα σπασμένα μπισκότα.

 

 

Μετέφερε το παγωτό σε ένα άλλο σκεύος της επιλογής σου και κάλυψε το με μεμβράνη ή ένα καπάκι. Βάλε το στη κατάψυξη για 12 ώρες και άφησε το εκτός ψυγείου για 20 λεπτά πριν το σερβίρεις. Με αυτόν τον τρόπο θα σερβίρεται πιο εύκολα. Επίσης, το παγωτό μας δεν χρειάζεται ανακάτεμα κατά τη διάρκεια που παγώνει. Σέρβιρε στο αγαπημένο σου μπωλάκι και απόλαυσε το πιο αγαπημένο παγωτό μπισκότο.

 

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

 

Μοιράσου αυτό το λαχταριστό παγωτάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr