eukolo-pagoto-straciatella-stracciatella-pagota-gluka-sintages-eisaimonadikigr

Μοναδικό παγωτό στρατσιατέλα με μόνο 3 υλικά

Το πιο νόστιμο παγωτό στρατσιατέλα που έχει μόνο 3 υλικά. Για τους λάτρεις της συγκεκριμένης γεύσης που ψάχνουν κάτι δροσερό και εύκολο.

 

Παγωτό στρατσιατέλα εύκολα και γρήγορα

pagoto-stracciatella-eukolo-pagota-sintages-gluka-liga-ilika-eisaimonadikigr

 

Είμαι ένας άνθρωπος που λατρεύω τις εύκολες συνταγές με λίγα υλικά. Ειδικά αν είναι κάτι με παγωτό, θέλω να το φτιάχνω χωρίς δεύτερη σκέψη. Έτσι έγινε και με τη συγκεκριμένη συνταγή που μόλις την ανακάλυψα, είπα ότι θα γίνει το αγαπημένο μου γλυκάκι για το καλοκαίρι. Και επειδή μου αρέσει και η γεύση στρατσιατέλα, έψαχνα καιρό για να βρω μία παρόμοια εκτέλεση.

Αλλά ας αφήσουμε τα πολλά λόγια και ας πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις και εσύ αυτό το υπέροχο παγωτάκι.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 3-4 μερίδες:

 



 

  • Μισό λίτρο φρέσκο γάλα
  • Άρωμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ή 3 βανιλίνες (μικρές βανίλιες)
  • Κομματάκια σοκολάτας ή ξύσμα σοκολάτας ή τρούφα σοκολάτας όση θέλουμε
  • Προαιρετικά: Θα χρειαστούμε μία μηχανή παγωτού που μπορείς να προμηθευτείς σε όλα τα καταστήματα με ηλεκτρικά είδη

 

 

 

 

 

Εκτέλεση για το πιο εύκολο παγωτό στρατσιατέλα

spitiko-pagoto-stracciatella-me-liga-ilika-pagota-eisaimonadikigr

 

Σίγουρα κατάλαβες και εσύ ότι αυτό το παγωτό γίνεται πανεύκολα και με λίγα απλά βήματα. Επίσης, τα υλικά που περιέχει μπορείς να τα βρεις παντού και χωρίς κόπο. Πριν ξεκινήσουμε, θα σου πω ότι μπορείς να το φτιάξεις και χωρίς μηχανή παγωτού, απλά θα χρειαστείς λίγο περισσότερο χρόνο. Αν όμως έχεις μηχανή παγωτού, θα ξεμπερδεύεις πολύ γρήγορα και απλά.

Για αρχή, θα βάλεις μέσα στη μηχανή παγωτού το γάλα και τη βανίλια και ρίξε ένα ανακάτεμα. Άφησε τη μηχανή να φτιάξει το παγωτό για όσο λένε οι οδηγίες και 10 λεπτά πριν γίνει το παγωτό, κόψε ή τρίψε σοκολάτα και πρόσθεσε το στο παγωτό. Άφησε το για άλλα 10 λεπτά και απόλαυσε το πιο νόστιμο παγωτάκι. Ωστόσο, μπορείς να βάλεις τη σοκολάτα και πάνω από το παγωτό πριν το σερβίρεις.

 

 

Σε περίπτωση που δεν έχεις κάποια μηχανή παγωτού, απλά ανακάτεψε το γάλα με τη βανίλια μέσα σε ένα μπολ και βάλε το στη κατάψυξη να παγώσει. Άφησε το να γίνει για περίπου 3-4 ώρες, αλλά ανακάτευε το κάθε μισή ώρα για να αφρατέψει καλά. Μισή ώρα πριν γίνει, ρίξε μέσα τα κομματάκια ή το τρίμμα σοκολάτας και ανακάτεψε καλά το μείγμα. Άστο για μισή ώρα ακόμα και σέρβιρε το όταν παγώσει καλά. Έτοιμο το πιο υπέροχο παγωτό στρατσιατέλα που είναι σίγουρο ότι θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο παγωτάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr