Ετοιμάσου να δοκιμάσεις το πιο νόστιμο γλυκό με μελομακάρονα και σπιτική κρέμα βανίλια. Γιατί ποιος δεν αγαπάει τα μελομακάρονα;
Σπιτικό γλυκό με μελομακάρονα
Περιμένω πως και πως κάθε χρόνο να έρθουν τα Χριστούγεννα για να απολαύσω τα αγαπημένα μου μελομακάρονα. Και τώρα θα μου πεις γιατί να μην τα τρώμε όλο τον χρόνο; Αυτό το υπέροχο γλυκό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και πάντα θα είναι στις καρδιές μας.
Γεμάτο μέλι, σιρόπι και καρύδια, έχει καθίσει στις καρδιές όλων μας και αδημονούμε να το φάμε πάλι τον επόμενο χρόνο με τόση λαχτάρα.
Ωστόσο, το ήξερες ότι υπάρχουν διάφορα υπέροχα γλυκάκια που μπορείς να φτιάξεις σε συνδυασμό με τα μελομακάρονα; Μπορείς να κάνεις τόσους συνδυασμούς και να ξετρελάνεις τους πάντες. Ένα από αυτά είναι το συγκεκριμένο . Πάμε να φτιάξουμε μαζί γλυκό με μελομακάρονα και σπιτική κρέμα βανίλια.
Τι θα χρειαστείς για περίπου 5 μερίδες:
- Μισό κιλό μελομακάρονα
- 1 λίτρο γάλα της επιλογής σου
- 2 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
- 3 κρόκους αυγών
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 3 βανίλιες
- 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
- 100 γραμμάρια σπασμένα καρύδια
Διαδικασία συνταγής
Η διαδικασία για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο γλυκάκι, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Για αρχή πάρε τα μελομακάρονα που έχεις επιλέξει, και σπάσε τα σε τρίμματα με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σου. Ρίξε τα σε ένα μπολ και άφησε τα μέχρι να τελειώσουμε με τη κρέμα βανίλια.
Στη συνέχεια, ρίξε το γάλα μέσα σε μία κατσαρόλα και άφησε το να ζεσταθεί για περίπου 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Σε ένα άλλο μπολ χώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και κράτησε μόνο τους κρόκους. Πρόσθεσε μέσα στους κρόκους, τη ζάχαρη και χτύπησε τα καλά. Πρόσθεσε το μείγμα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας πολύ καλά.
Έπειτα ρίξε τις βανίλιες και το λεμόνι και ανακάτεψε καλά. Τέλος, πρόσθεσε το κορν-φλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο η κρέμα μας. Μόλις πήξει λίγο, απέσυρε από τη φωτιά και ρίξε μέσα το βούτυρο, έτσι όπως είναι ζεστή η κρέμα.
Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ
Άφησε τη κρέμα στην άκρη για 10 λεπτά για να κρυώσει λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Όταν περάσουν τα 10 λεπτά, πάρε τα σπασμένα μελομακάρονα και βάλε μία καλή στρώση από αυτά σε διάφορα μπολάκια και διακοσμητικά ποτήρια. Πατίκωσε τα με ένα κουτάλι για να γίνει μία στερεή βάση και άπλωσε από πάνω τη κρέμα βανίλια.
Διακόσμησε τη κρέμα μας με τα σπασμένα καρύδια και άφησε το γλυκό μας στο ψυγείο να γίνει, για περίπου 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα μας. Το γλυκάκι σου είναι έτοιμο να το απολαύσεις.
Extra tips:
- Εκτός από καρύδι, μπορείς να στολίσεις το γλυκό μας με κανέλα, αμύγδαλα, ζάχαρη άχνη, σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα, διάφορα φρούτα αλλά και λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπια. Επίσης, μία υπέροχη επιλογή είναι η σαντιγί.
- Αν θέλεις να κάνεις τη κρέμα σοκολατένια, απλά πρόσθεσε λίγο κακάο μέσα στο μείγμα ή βάλε να λιώσει μία σοκολάτα της επιλογής σου.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις τα κλασικά αγαπημένα σοκολατένια μελομακάρονα που όλοι μας αγαπάμε.
- Το συγκεκριμένο γλυκάκι μπορείς να το κάνεις και σε ταψί ως γλυκό ψυγείου. Απλά ρίξε τα μελομακάρονα μέσα σε ένα κανονικό ταψάκι, πατίκωσε τα και ρίξε από πάνω τη κρέμα και έτοιμο το αριστούργημα μας.
Εσύ αγαπάς τα μελομακάρονα;