sokolatenia-melomakarona-glika-xristougenniatika-diatrofi-eisaimonadikigr

Αγαπημένα και λαχταριστά μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας

Χριστούγεννα χωρίς τα αγαπημένα μας λαχταριστά μελομακάρονα γίνεται; Δεν γίνεται! Και με επικάλυψη σοκολάτας για περισσότερη νοστιμιά.

 

Σοκολατένια λαχταριστά μελομακάρονα

melomakarona-me-sokolata-glika-diatrofi-eisaimonadikigr

 

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα, δεν είναι Χριστούγεννα. Η μεγάλη μας αγάπη εκτός από το στολισμένο μας δέντρο, τα δώρα, η χαρά. η αγάπη, η οικογένεια, είναι και θα είναι διαχρονικά, τα μελομακάρονα. Αυτά τα νόστιμα σιροπιαστά γλυκά με το καρύδι που πάντα λατρεύαμε και περιμέναμε πως και πως να έρθουν τα Χριστούγεννα για να γεμίσουν τα μαγαζιά με την υπέροχη μυρωδιά τους.

Τι πιο τέλειο όμως από το να φτιάξεις τα δικά σου, σπιτικά λαχταριστά μελομακάρονα ; Και για να μην μένεις συνέχεια στα ίδια, σου έχω και μία παραλλαγή. Σοκολατένια χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα.

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να τα φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:(Για ένα κιλό μελομακάρονα)



 

  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • Χυμό από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3 βανίλιες
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 φλυτζάνια λάδι
  • καρυδόψιχα ή καρύδι σπασμένο για το πασπάλισμα

 

 

 

Για το σιρόπι:

 

  • 1 κούπα νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • λίγες σταγόνες λεμόνι

 

 

Για τη σοκολάτα:

 

  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα

 

 

Διαδικασία

melomakarona-sokolatenia-sokolata-glika-xristougenna-ellinika-glika-diatrofi-eisaimonadikigr

Για αρχή βάλε σε μία μεγάλη λεκάνη, το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και τη κανέλα. Ανακάτεψε τα καλά και στη συνέχεια, πρόσθεσε μέσα στο μείγμα τα αυγά, ένα ένα, το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα και έπειτα ζύμωσε τη ζύμη καλά με τα χέρια σου. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε και άλλο αλεύρι.

Έπειτα, φτιάξε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και βάλε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήσε στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου. Αφού τα φτιάξεις βάλε τα πάνω σε μία σχάρα και συνέχισε με το σιρόπι.

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά πάτα εδώ

Σε ένα κατσαρολάκι βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι για δέκα λεπτά. Απέσυρε από τη φωτιά και πέρασε το κάθε μελομακάρονο, από το σιρόπι. Πρέπει να είναι ή ζεστό το σιρόπι και κρύα τα μελομακάρονα ή το αντίθετο για να πετύχει. Στράγγιξε τα καλά πάνω σε μία σχάρα και έπειτα βάλε τα στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξουν.

Στη συνέχεια για τη σοκολατένια επικάλυψη, βάλε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί λίγο, απέσυρε από τη φωτιά και ρίξε μέσα τη κουβερτούρα σε κομματάκια. Ανακάτεψε καλά και άσε το να κρυώσει λίγο.

Τέλος, πέρασε το κάθε μελομακάρονο από τη σοκολάτα, πασπάλισε με καρυδόψιχα ή σπασμένο καρύδι και άσε τα στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Τα σοκολατένια μελομακάρονα μας είναι έτοιμα!

Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr