Αυτές οι τραγανές πατάτες φούρνου είναι μαλακές και ζουμερές στο εσωτερικό τους. Τραγανές και μαλακές πατάτες από τα χεράκια σου.
Οι πιο ζουμερές τραγανές πατάτες φούρνου
Πριν κάτι μέρες είχα επισκεφτεί ένα πολύ γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης. Στο μενού είχε διάφορα πιάτα με κρέας, πατάτες, διάφορες σαλάτες, σάλτσες και όλα φαίνονταν πολύ ενδιαφέρον. Επειδή θέλαμε να δοκιμάσουμε διάφορες γεύσεις, παραγγείλαμε διάφορα και μέσα σε αυτά ήταν και κάποιες πατάτες.
Όπως μπορείς να καταλάβεις, οι συγκεκριμένες πατάτες μου έκαναν τρομερή εντύπωση και ήθελα να μάθω αμέσως πως γίνονται. Δεν έχασα χρόνο και άρχισα να ψάχνω τον τρόπο για να τις κάνω τόσο τραγανές αλλά και ζουμερές ταυτόχρονα. Μου έκανε εντύπωση το πόσο μαλακές είναι στο εσωτερικό τους και τραγανές απ’ έξω και ήθελα να μοιραστώ αυτή τη μαγεία με τους φίλους μου. Δοκίμασα πολλές παρασκευές και στο τέλος κατάφερα να φτιάξω παρόμοιες πατάτες με αυτές που είχα δοκιμάσει στο εστιατόριο. Είμαι ενθουσιασμένη και συγκινημένη για να σου δείξω πως μπορείς να τις φτιάξεις και εσύ και να καταπλήξεις τους πάντες. Πάμε να μάθουμε μαζί τη συνταγή μας.
Υλικά που θα χρειαστείς για 1 κιλό πατάτες:
- 1 κιλό πατάτες με τη φλούδα τους
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- Μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- Μία κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Λαδόκολλα για το ψήσιμο
Εκτέλεση και παρασκευή για τις τραγανές και συνάμα μαλακές πατάτες φούρνου
Οι συγκεκριμένες πατάτες μπορούν να γίνουν το πιο νόστιμο fingerfood για όλες τις συναντήσεις και τραπέζια μαζί με κάποια δροσερή σάλτσα ή γιαούρτι. Όπως επίσης γίνονται και ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό με το κρέας και το ψάρι σου αλλά και για πιο fast food σπιτικές συνταγές, όπως είναι το burger. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα σου ζητάνε τη συνταγή μόλις τις δοκιμάσουν και θα γίνουν ανάρπαστες σε μικρούς και μεγάλους. Ώρα να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.
Ξεκινάμε με το να πλύνουμε καλά τις πατάτες μας και στην ανάγκη τρίψε τις με ένα σφουγγάρι. Οι πατάτες πρέπει να είναι με τη φλούδα τους και χρειάζονται καλό πλύσιμο πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Τις κόβουμε σε μεσαία κομμάτια ή σαν κυδωνάτες και τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει. Τις βράζουμε για 10 λεπτά με λίγο αλάτι για να μαλακώσουν λίγο. Πιρουνιάζουμε μία πατάτα και αν είναι λίγο μαλακή, τις βγάζουμε από τη κατσαρόλα, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε καλά.
Ρίχνουμε λάδι και τα μπαχαρικά μας μέσα στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Δοκιμάζουμε μία πατατούλα και αν είναι απ’ έξω τραγανή και μέσα ζουμερή και μαλακή είναι έτοιμη. Οι πιο νόστιμες τραγανές πατάτες φούρνου σε περιμένουν να τις δοκιμάσεις.
Extra tips:
- Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και άλλα λαχανικά πιο τραγανά και ζουμερά. Κάποια από αυτά είναι οι γλυκοπατάτες, τα καρότα αλλά και άλλα πιο σκληρά λαχανικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
- Μπορείς να συνοδεύσεις τις πατάτες σου με ότι σως θέλεις και να τις σερβίρεις σε όσους αγαπάς.
- Επίσης, μπορείς να τις κόψεις σε ότι σχήμα θέλεις ανάλογα τα γούστα σου.
- Και σίγουρα μπορείς να προσθέσεις και άλλα μπαχαρικά που σου αρέσουν.
- Πολλοί άνθρωποι ρίχνουν πάνω από τις πατάτες λίγη τριμμένη φρυγανιά ή κάποιο τυρί για ένα πιο κριτσανιστό αποτέλεσμα.
- Αγαπημένη σαλάτα coleslaw για να συνοδεύσεις τις πατάτες σου.
- Μία απίστευτη συνταγή για παντζαροσαλάτα με γιαούρτι για όλες τις παρασκευές σου.
- Εύκολη τυροσαλάτα που ταιριάζει πολύ με τις πατάτες σου.
- Σπιτική κρέμα φέτας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- Οι πιο νόστιμες λεμονάτες πατάτες φούρνου, ιδανικό συνοδευτικό με το κρέας σου.
- Τραγανές πατάτες ογκρατέν, το πιο νόστιμο πιάτο με πατάτες.
Μοιράσου τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες φούρνου με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!