eukoli-pantzarosalata-me-giaourti-salata-pantzariou-salates-eisaimonadikigr

Μοναδική συνταγή για εύκολη παντζαροσαλάτα με γιαούρτι

Μία πανεύκολη συνταγή για τη πιο δροσερή παντζαροσαλάτα με γιαούρτι. Είναι το καλύτερο συνοδευτικό για όλα τα τραπέζια σου και όχι μόνο.

 

Εύκολη παντζαροσαλάτα με γιαούρτι

pantzarosalata-me-giaourti-salata-pantzariou-salates-sintages-eisaimonadikigr

 

Θυμάμαι από πολύ μικρή ότι είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στα παντζάρια και στις συνταγές που περιέχουν παντζάρι. Με κάθε ευκαιρία ήθελα να τα τρώω και τρελαινόμουν κάθε φορά που τα μαγείρευε η μητέρα μου. Έτσι. πάντοτε έψαχνα να βρω διάφορα πιάτα και τις προάλλες έπεσα πάνω σε αυτή τη συνταγή.

Μου τράβηξε τη προσοχή ο συνδυασμός του παντζαριού με το γιαούρτι και λέω, εδώ είμαστε, είμαι σίγουρη ότι θα αγαπήσω αυτή τη παντζαροσαλάτα. Και έτσι έγινε μιας και αυτή η σαλάτα έγινε από τις πιο αγαπημένες μου. Δροσερή, ελαφριά, πεντανόστιμη και μπορείς να τη σερβίρεις σε όλες τις συναντήσεις και τραπέζια με φίλους και αγαπημένους. Επίσης, είναι το κατάλληλο σνακ για να σερβίρεις με κάποιο πατατάκι, κράκερ κλπ. Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστείς και πως θα τη φτιάξεις πανεύκολα και γρήγορα.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 1-2 μερίδες:

 



  • Μισό κιλό βρασμένα παντζάρια ή έτοιμα του εμπορίου
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Μία κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα της επιλογής μας
  • 2-3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • Μία κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Μία χούφτα καρύδια σπασμένα

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τη πιο νόστιμη παντζαροσαλάτα με γιαούρτι

salata-pantzari-me-giaourti-pantzarosalata-salates-sintages-eisaimonadikigr

 

‘Όπως μπορείς να καταλάβεις, η διαδικασία για να φτιάξουμε αυτή την απίστευτη παντζαροσαλάτα είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη. Με λίγα απλά βήματα, θα την έχεις έτοιμη να την απολαύσεις.

Για αρχή, καθαρίζουμε καλά τα παντζάρια μας και τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Βράζουμε μόνο τα ”κεφάλια” και όχι τις ρίζες τους. Αν δεν θέλουμε να βράσουμε εμείς τα παντζάρια, χρησιμοποιούμε έτοιμα, βρασμένα που πουλάνε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Μόλις τα παντζάρια μας μαλακώσουν καλά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε καλά με άφθονο κρύο νερό. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε κομματάκια της επιλογής μας ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ανάλογα τη σύσταση που θέλουμε στη σαλάτα μας.

Λιώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε μέσα στα παντζάρια μαζί με αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και μία χούφτα καρύδια αφού τα σπάσουμε με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνουν ένα όλα τα υλικά. Μπορούμε να βάλουμε το πιάτο μας για λίγο στο ψυγείο πριν το απολαύσουμε. Αλλά μπορείς να το φας και όπως είναι χωρίς να το βάλεις στο ψυγείο. Σέρβιρε τη παντζαροσαλάτα σε ένα πιάτο και στόλισε τη με ρόκα, και άλλο γιαούρτι, λίγο τυρί κρέμα, περισσότερα καρύδια αλλά και λίγο ξύδι μπαλσάμικο αν θέλεις. Το στόλισμα είναι προαιρετικό και αν δεν θέλεις δεν χρειάζεται να στολίσεις το πιάτο σου.

Η πιο νόστιμη και εύκολη παντζαροσαλάτα με γιαούρτι είναι έτοιμη να την απολαύσεις ή να την αποθηκεύσεις σε ένα μπολ και να τη δοκιμάζεις όποτε θέλεις. Αν ψάχνεις και εσύ την απόλυτη ”σαλάτα” για όταν θέλεις κάτι υγιεινό, εύκολο και δροσερό, τότε τη βρήκες. Τρώγεται πολύ ευχάριστα και το καλοκαίρι, μόνη της ή με συνοδεία κάποιου κράκερ ή ψωμιού.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τη πιο νόστιμη και δροσερή παντζαροσαλάτα με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr