Σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει αυτό το ζουμερό κέικ καρύδας. Σε συνδυασμό με ένα υπέροχο frosting, είναι το κέικ που θα λατρέψεις.
Ζουμερό κέικ καρύδας
Τέτοιο κέικ δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ και είμαι σίγουρη. Ένα κέικ γεμάτο καρύδα και αρώματα που είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις και ώρες της ημέρας. Μπορείς να το φτιάξεις και ως μία διαφορετική και αφράτη τούρτα για τους αγαπημένους σου που γιορτάζουν. Ή απλά μπορείς να το φτιάξεις μόνο για σένα και να το τρως το πρωί με τον καφέ σου, να το μοιραστείς με κάποιον αλλά και ως ένα νόστιμο γλυκάκι για όταν θες κάτι γλυκό.
Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις αυτό το κέικ με καρύδα εύκολα και γρήγορα.
Υλικά για το κέικ καρύδας:
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 βανίλιες
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν-πάουντερ
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 200 ml γάλα
- 100 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
Για το frosting από πάνω:
- 350 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 180 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- 150 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση και διαδικασία για το κέικ
Δεν είναι δύσκολη η διαδικασία αυτού του υπέροχου κέικ. Είναι η ίδια περίπου όπως σε όλα τα αγαπημένα μας κεκάκια. Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε σιγά σιγά τα αυγά και συνέχισε να χτυπάς με το μίξερ. Ρίξε το γάλα και τις βανίλιες χτυπώντας παράλληλα.
Συνέχισε με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και σιγά σιγά πρόσθεσε και το αλεύρι μέχρι να γίνει μία αφράτη και μαλακή ζύμη. Τέλος, ρίξε τη τριμμένη καρύδα και ανακάτεψε με μία σπάτουλα κυκλικά για να παραμείνει αφράτο το μείγμα. Ρίξε το κέικ σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήσε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κέικ μας. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο μέχρι να φτιάξουμε το frosting.
Για να φτιάξουμε το frosting χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε τη μισή τριμμένη καρύδα και έτοιμο το frosting για το κέικ καρύδας μας.
Όταν κρυώσει λίγο το κέικ, απλώνουμε από πάνω το frosting και ρίχνουμε και την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα για να το στολίσουμε. Το κέικ καρύδας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.
Extra tips:
- Μπορείς να στολίσεις το κέικ με αμύγδαλα και διάφορους άλλους ξηρούς καρπούς, όπως και σαντιγί και φρέσκα φρούτα. Επίσης, μία ωραία ιδέα είναι η τριμμένη σοκολάτα, τα κομματάκια σοκολάτας, όπως και η τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη.
- Αντί για το frosting, μπορείς να βάλεις από πάνω σαντιγί ή ακόμα και μαρμελάδα της επιλογής σου. Κάνε τους συνδυασμούς που σου αρέσουν.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις νόστιμο κέικ καρότου.
- Ένα απλό σοκολατένιο κέικ με λίγα υλικά.
- Το πιο ζουμερό κέικ μπανάνας για όλη την οικογένεια.
- Κέικ με λεμόνι γεμάτο μυρωδιές και αρώματα.
- Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι.
Μοιράσου αυτό το υπέροχο κέικ καρύδας με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!